Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: YATZI


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.3.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban tarhalle hylättiin syksyn aikana järkyttävä määrä pentuja. Yatzi hylättiin veljensä Yumin ja siskonsa Yoyon kanssa tarhan porteille syksyllä 2020. Sisaruksilla oli kaikilla parvovirustartunta, mikä Romaniassa on yksi tavallisimmista pentukoirien kuolisyistä. Kuitenkin koko pentue selvisi viruksen kourista, kiitos Cosoban tarhan henkilökunnon hyvän hoidon. Nyt ne ovat kaikki iloisia, eläväisiä ja terveitä pentukoiria, valmiina suuntaamaan maailmalle omiin koteihinsa.

Nyt noin 6-kuukautinen Yatzi rakastaa tarhalla sisarustensa kanssa telmimistä. Pennut tulevat oikein hyvin toimeen keskenään sekä toisten koirien kanssa ja ihmisille ovat sosiaalisia ja reippaita. Aika aktiivisia touhottajia Yatzi sisaruksineen kyllä ovat, joten arki Yatzin kanssa varmasti tulee olemaan täynnä menoa ja meininkiä. Kaikki pennut haukkuvat tarhalla maltillisesti, enimmäkseen halutessaan ihmisen huomiota. Tulevan kodin tulee huomioida, ettei Yatzilla ole minkäänlaisia kokemuksia elämästä tarhan ulkopuolella, joten kotikoiran tavoille oppiminen vie varmasti aikaa. Hihnassa kävely, sisäsiisteysasiat, liikenteen häiriöt tai vieraiden ihmisten kohtaaminen ei ole sille ennestään tuttua.

Yatzi on kooltaan noin 35-40cm korkea ja painaa noin 9 kg. Se kasvanee vielä hiukan, mutta jäänee pieneksi koiraksi.

Päivitykset

13.3.2021
Yatzi saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Yatzi!

9.2.2021
Iloinen päivä: Yatzi varattiin tänään omaan kotiin!

20.1.2021
Yatzi loikkasi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Yatzi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, viimeistään 6 kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Yatzi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yatzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yatzin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.