Päivitetty 15.02.2021

Kodin saanut koira: YOYO (nyk. Snadi)


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.2.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Cosoban tarhalle hylättiin syksyn aikana järkyttävä määrä pentuja. Yoyo hylättiin kahden veljensä, Yatzin ja Yumin kanssa tarhan porteille syksyllä 2020. Sisaruksilla oli kaikilla parvovirustartunta, mikä Romaniassa on yksi tavallisimmista pentukoirien kuolisyistä. Kuitenkin koko pentue selvisi viruksen kourista, kiitos Cosoban tarhan henkilökunnon hyvän hoidon. Nyt ne ovat kaikki iloisia, eläväisiä ja terveitä pentukoiria, valmiina suuntaamaan maailmalle omiin koteihinsa.

Nyt noin 6-kuukautinen, pentueen pienin Yoyo on ystävällinen ja aktiivinen narttukoira, joka rakastaa veljiensä kanssa telmimistä. Pennut tulevat oikein hyvin toimeen keskenään sekä toisten koirien kanssa ja ihmisille ovat sosiaalisia ja reippaita. Aika aktiivisia touhottajia Yoyo veljineen kyllä ovat, joten arki Yoyon kanssa varmasti tulee olemaan täynnä menoa ja meininkiä. Kaikki pennut haukkuvat tarhalla maltillisesti, enimmäkseen halutessaan ihmisen huomiota.

Yoyo on kooltaan noin 35-40cm korkea ja painaa noin 7 kg. Se kasvanee vielä hiukan, mutta jäänee pieneksi koiraksi.

Päivitykset

13.2.2021
Yoyo saapui tänään omaan kotiinsa ja aloitti elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Yoyo sai uudeksi nimekseen Snadi.

17.1.2021
Yoyolla on oma koti! Se lisättiin kotisivuille varattuna koirana.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yoyo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yoyo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yoyon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.