Päivitetty 21.12.2016

Kodin saanut koira: ZELMO


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

30.10.2016
Luiza Mandru on romanialainen eläinsuojelija, joka asuu maaseudulla Grădiştean kylässä miehensä kanssa. He ovat yhdessä auttaneet satoja eläimiä vuosikymmenten ajan ja Luiza on yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista.

Zelmo on löytynyt kadulta, Mandrujen kotikylästä.
Luizan ollessa ulkona, oli hän kuullut hyvin varovaista haukuntaa jostain läheltään ja meni katsomaan, mistä haukkuminen tuli. Luiza oli nähnyt, kuinka Zelmo oli seurannut kahta tyttöä. Se oli ollut karmeassa kunnossa, laiha ja kirppuinen. Sen turkki oli likainen ja niin takkuinen, että se vaikeutti Zelmon liikkumista. Luiza oli tiedustellut tytöiltä, tiesivätkö he kenen koira oli, mutta tytöt eivät tienneet ja niinpä Zelmo lähti Luizan mukaan turvaan.

Zelmon puhtaaksi saamiseen meni kauan, mutta tämän jälkeen kuoriutui sieltä suloinen pieni hymyilevä pentu, joka sulatti välittömästi myös Luizan sydämen.

Eikä Zelmo ole vain suloinen, on tämä karvapallero myös erittäin ihmisrakas, iloinen ja ystävällinen. Zelmo on siis vielä pentu ja onkin myös pentumaiseen tapaan vilkas, hyvin leikkisä ja utelias tutkiskelija. Se tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja kissatkin saavat olla siltä rauhassa.

Kooltaan Zelmo on pienehkö ja arvion mukaan tulisikin jäämään pieneksi, maksimissaan noin 10 kg painoiseksi. Korkeutta sille tulee arviolta noin 40 cm, mutta voi olla, että poika jää pienemmäksikin.

 

14.11.2016

Zelmo on varattu omaan kotiin Suomeen.

 

21.12.2016

Zelmo saapui omaan kotiin 10.12.2016

*************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Zelmo tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Zelmo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zelmo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.