Päivitetty 17.11.2020

Kotia etsivä koira: AARNI


Syntymäaika: n. 2018/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
17.11.2020
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä.

Moreni sijaitsee noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista, ja niin monen muun romanialaisen pikkukapungin tavoin se kärsii työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Aarniksi nimetty uros pääsi Happy Dogs Morenin tarhalle marraskuussa 2019. Se jakoi häkkinsä Sundaen kanssa ja koirat tulevat keskenään mainiosti toimeen. Aktiiviemme saapuessa koirien häkin lähelle, Aarni tulee innoissaan vastaan. Vieraat ihmiset häkin sisällä ovat kuitenkin Aarnille hieman liikaa, varsinkin, kun mukana on kamera, joka vaikuttaa Aarnin mielestä omituiselta kapistukselta. Aarni hakee namit ihmisten kädestä häntä heiluen ja tunkee lähemmäs ihmistä. Silittämään vierailijat eivät pääse, mutta mikäli Aarnin kanssa olisi ehditty viettää enemmän aikaa, olisi se varmasti antanut silittää itseään. Ihmisen seistessä häkin ulkopuolella, koskeminen sopii  Aarnille mainiosti. Välillä Aarni käy nopeasti pyörähtämässä häkistä löytyvän kopin takana, mutta palaa sieltä sekunnissa takaisin ihmisten luokse. Ihmisten liikkuessa Aarni ryntää heti tarkasti nuuskimaan paikkaa, jossa ihminen hetki sitten oli.

Aarnin tulevan kodin tulee ymmärtää, että Aarni tulee vaatimaan aikaa rohkaistuakseen ja luottaakseen ihmisiin. Monet arkipäiväiset asiat ovat Aarnille aivan uusia ja ihmeellisiä. Aarni hyötyisi varmasti reippaasta koirakaverista uudessa kodissaan.

Aarni on n. 50 cm korkea ja painaa arviolta 17 kg.

Päivitykset
17.11.2020
Saimme Morenista Aarnin kuulumisia: Aarni on ollut hieman levoton menetettyään häkkikaverinsa Sundaen, Sundaen saadessa kodin Suomesta. Levoton Aarni-poika kaipaisi jo kovasti toisenlaiseen ympäristöön ja toisenlaisten kokemusten pariin. Aarni on edelleen todella tottumaton ja maailman ihmeellisyydet ovat sille vieraita, joten kärsivällisyyttä ja lempeyttä ei saa uudelta omistajalta puuttua.

Lisätty muutama kuva.

23.1.2020
Aarni pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aarni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aarni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.