Päivitetty 31.03.2021

Kodin saanut koira: AARNI


Syntymäaika: n. 2018/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Uudellamaalla)
kastroitu

 

Herttainen Aarni on herättänyt paljon mielenkiintoa ja kotiehdokkaita on ilmoittautunut jo useita. Tästä syystä emme ainakaan toistaiseksi ota lisää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille kiinnostuneille ja onnea oman koiratoverin etsintään.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
31.3.2020
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä.

Moreni sijaitsee noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista, ja niin monen muun romanialaisen pikkukapungin tavoin se kärsii työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Aarniksi nimetty uros pääsi Happy Dogs Morenin tarhalle marraskuussa 2019. Se jakoi häkkinsä Sundaen kanssa ja koirat tulevat keskenään mainiosti toimeen. Aktiiviemme saapuessa koirien häkin lähelle, Aarni tulee innoissaan vastaan. Vieraat ihmiset häkin sisällä ovat kuitenkin Aarnille hieman liikaa, varsinkin, kun mukana on kamera, joka vaikuttaa Aarnin mielestä omituiselta kapistukselta. Aarni hakee namit ihmisten kädestä häntä heiluen ja tunkee lähemmäs ihmistä. Silittämään vierailijat eivät pääse, mutta mikäli Aarnin kanssa olisi ehditty viettää enemmän aikaa, olisi se varmasti antanut silittää itseään. Ihmisen seistessä häkin ulkopuolella, koskeminen sopii  Aarnille mainiosti. Välillä Aarni käy nopeasti pyörähtämässä häkistä löytyvän kopin takana, mutta palaa sieltä sekunnissa takaisin ihmisten luokse. Ihmisten liikkuessa Aarni ryntää heti tarkasti nuuskimaan paikkaa, jossa ihminen hetki sitten oli.

Aarni saapui Suomeen kotihoitoon maaliskuussa 2021. Aarni on paljastunut odotettua reippaammaksi ja tarhakäytöksen perusteella ujoksi kuvittelemamme Aarni on ottanut rohkeasti kontaktia kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin. Aarni on kiintynyt kotihoitajaan ja pyrkii pysymään tämän lähellä mahdollisuuksiensa mukaan. On mahdollista, että yksinoloharjoitteluun tulee kiinnittää uudessa kodissakin erityistä huomiota. Aarni on osoittanut kiinnostusta erilaisia rapisevia asioita ja pintoja kohtaan, normaalisti tottumattomalle koiralle pelottavatkaan alustat eivät vaikuta Aarnia huolettavan, päinvastoin. Aarnille kotihoitoperheen koirat ovat ok, mutta se ei ole osoittanut toistaiseksi suurempaa kiinnostusta näitä koiria kohtaan, ihmiset kiinnostavat sitä enemmän.

Aarni on aktiivinen ja nokkela, paimenkoiratyyppinen kaveri, joka tarvitsee runsaasti liikuntaa ja aktivointia, sohvaperunaksi tästä leikkisästä nuorukaisesta tuskin on. Aarni on ok myös koirakokeneen lapsen kanssa, joten Aarnia voidaan harkita perheenjäseneksi myös lapsiperheeseen. Edellytämme aina adoptiokodeiltamme sitoutumista ehdottoman koiralähtöiseen koirankäsittelyyn, näin luonnollisesti myös Aarnin kohdalla.

Aarni on n. 50 cm korkea ja painaa arviolta 17 kg.

Seuraamme Aarnin kehittymistä kotihoidossa ja tiedot Aarnin persoonasta tarkentuvat tutustumisen myötä.

Päivitykset
31.3.2021
Aarnin katse suuntautui kohti pohjoista ja ikiomaa, loppuelämän kotia. Suurkiitos Aarnin ihmisille että huomasitte Aarnin, teillä on edessä upea seikkailu yhdessä Aarnin kanssa. Ja valtavasti kiitoksia Aarnin kotihoitajalle!

31.3.2021
Onnekas Aarni on varattu!

14.3.2021
Eilinen oli varmasti Aarnin elämässä yksi merkityksellisimmistä päivistä, sillä se pääsi Suomeen ja kotihoitoperheensä hellään huomaan. Aarni on lyönyt kaikki ällikällä, sillä odotimme ujoa ja varautunutta koiraa, joka tukeutuisi kotihoitoperheen koiriin ja tarvitsisi paljon rohkaisua ottaakseen kontaktia ihmisiin. Mitä vielä, Aarni on tehnyt reippaasti tuttavuutta tapaamiensa ihmisten kanssa, myös lapsen kohtaaminen on mennyt hyvin, hakeutuu lähelle ja ottaa iloisesti kontaktia. Aarni jopa pyrki ensimmäisenä yönä ihmisten viereen ja yksinoloharjoitusten alkeita harjoitellessa osoittaa selvästi halua päästä ihmisen luokse.

Ensituntuma Aarnista on, että se on reipas ja aktiivinen, paimenkoiratyyppinen nuori koira, joka saattaisi olla erinomainen harrastuskaveri. Vielä on turhan aikaista sanoa mitään varmaa, katsomme miten Aarnin sopeutuminen uuteen ympäristöön etenee, mutta näyttää siltä että Aarni voitaneen luovuttaa myös ainoaksi koiraksi.

Tähän mennessä Aarnille erittäin mielekkääksi ja ehkä meidän ihmisten mielestä hassuksi kiinnostuksenkohteeksi ovat nousseet erilaiset, rapisevat asiat. Erityisesti Aarni pitää rapisevasta kassista, jonka päälle hakeutuu mielellään nukkumaan. Erilaiset alustat, pinnat ja niistä aiheutuvat äänet vaikuttavat olevan Aarnille suuri mielenkiinnonkohde.

17.11.2020
Saimme Morenista Aarnin kuulumisia: Aarni on ollut hieman levoton menetettyään häkkikaverinsa Sundaen, Sundaen saadessa kodin Suomesta. Levoton Aarni-poika kaipaisi jo kovasti toisenlaiseen ympäristöön ja toisenlaisten kokemusten pariin. Aarni on edelleen todella tottumaton ja maailman ihmeellisyydet ovat sille vieraita, joten kärsivällisyyttä ja lempeyttä ei saa uudelta omistajalta puuttua.

Lisätty muutama kuva.

23.1.2020
Aarni pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Aarni saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aarni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.