Päivitetty 01.10.2016

Kodin saanut koira: ALUNA (nyk. Luna)


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

7.3.2016
Romaniassa on kevät aluillaan ja tämä tietää paitsi luonnon heräämistä talvihorroksesta myös lisääntyvää koirien hylkäämistä. Kevään ensimmäinen erä pentuja alkaa syntyä ja hylättyjä koiria näkyy taas entistä enemmän tien pientareella, metsissä, pelloilla ja lähestulkoon joka puolella, niin vastasyntyneistä pennuista seniori-ikäisiin koiriin.

Romanialaiset ystävämme käyvät läpi niin henkisesti kuin fyysisesti raskasta aikaa nyt. Mihin suuntaan he sitten katsovatkaan niin todennäköisyys siitä, että he näkevät avun tarpeessa olevan koiran on suuri. Luiza Mandru tietää tämän enemmän kuin hyvin. Hän on auttanut kodittomia eläimiä jo monta vuotta. Yksi onnekkaista koirista joka on saanut toisen mahdollisuuden elämään, on pieni Aluna. Luiza huomasi Alunan tienpenkasta kun hän oli matkalla kotiin eräänä iltana. Aluna on kovin pieni ja oli peloissaan ja nälissään kun Luiza tämän löysi.

Aluna on arviolta 1-1 1/2-vuotias ja tulee jäämään pienikokoiseksi koiraksi. Löydettäessä Alunalla oli painoa vain 3,5kg. Ihannepaino on 5kg paikkeilla. Korkeuttakaan tällä hurmaavalla tytöllä ei ole kovinkaan paljon.

Ensimmäiset päivät Luizalla Aluna säpsähti joka kerta kun sitä yritettiin silittää ja tyttö luultavasti luuli, että sitä lyötäisiin. Muutamassa päivässä Aluna on kuitenkin jälleen alkanut uskoa siihen, että sille ei enää tehdä pahaa ja ojentuva käsi on ystävällinen ja hyvää tarkoittava. Löydettäessä Alunan turkki oli aika kamalassa kunnossa mutta kylvyn jälkeen takkukasasta kuoriutui valloittava pieni neiti joka huokuu iloa ja ystävällisyyttä. Tällä hetkellä Aluna tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa eikä vaikuta haukkuherkältä.

Voit katsoa videon Alunasta juuri löytyneenä täältä ja noin viikon turvassa olleena täältä.

13.3.2016
Aluna sai monen monta hienoa kotitarjousta. Kiitos kaikille yhteydenotosta. Alunalle löytyi se sille sopiva koti näiden tarjousten joukosta 🙂

5.4.2016
Alunasta tuli Luna ja Luna pääsi omaan kotiin 2.4.2016. Kiitos Lunan perheelle ja monta onnellista hetkeä yhdessä <3

1.10.2016
2.10 kunniaksi saimme Lunalta kuulumisia, tällöin tyttö on ollut kotonaan 1/2 vuotta – ONNEA 🙂 !

“Puolivuotta sitten 2.4. hain tämän ihanuuden Helsinki-Vantaan lentokentältä täynnä suuria odotuksia. Odotukset on palkittu moninkertaisesti :-).
Alussa Luna oli ihmeissään kaikesta, mutta kun hän on luonteeltaan erittäin utelias, niin kuviot ovat alkaneet selvitä. Aamulla en ehtinyt laittaa hänelle ruokaa kunnolla kuppiin, kun tuli juosten paikalla ja hotkaisi ruoan, heti sen jälkeen iloisesti hyppimässä että pitää päästä ulos. Tyyli muuttui jo parin viikon jälkeen, kun huomasi, ettei kukaan muu tule syömään hänen ruokiaan ja nykyisin aamut ovat rauhallisia ja syö sitten kun ehtii, ei enää mihinkään kiire, tykkää loikoilla sängyssä niin kauan kunnes sanon että nyt lähdetään ulos, pitkä venyttelyn jälkeen vasta nousee ylös ja sitten mennään.  
Automatkoista Luna ei tykkää yhtään ja kerran oli jo läheltä piti tilanne, kun Luna alkoi kiipeilemään autossa. Ostin heti seuraavana päivänä turvavyön ja nyt on matkanteko turvallisempaa meille molemmille. Bussimatkakin sujui muutama viikko sitten erittäin hyvin kun sai istua sylissäni etupenkillä ja katsella maisemia. 
Ulkoillessa Lunan kanssa menee tunti jos toinenkin, kun kaikki vastaantulevat koirat pitää tervehtiä. Lapset ja vanhukset ovat Lunalle myös tärkeitä, jokaisen kohdalla pitää pysähtyä saamaan rapsutuksia. Luna on myös aika jääräpää, jos päättää ettei kävellä, niin sitten ei, istutaan ja ihaillaan maisemia.  Moni on sanonut (ja myös itse olen samaa mieltä), että Luna on Savonlinnan suloisin koira, niin paljon kehuja on saanut tänä aikana. Eräskin nainen sanoi, että noin hienolla koiralla pitää olla joku rotumääritys ja kun kuuli, että on Romaniasta kotoisin, niin rotukin tuli siitä, että Lunan rotu on nyt Romanos ja on ainut laatujaan.
Eilen käytiin eka kerran trimmaajalla ja pelkäsin vähän etukäteen, miten Luna käyttäytyy, mutta kaikki oli mennyt loistavasti, ei pistänyt vastaan, ei näykkinyt eikä murissut. 
Toivottavasti tämän ihanuuden kanssa olisi mahdollisimman monta vuotta edessä, on antanut mun elämään niin paljon 🙂
-tuula-“

 

———————————————————————————————————————-
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua. Aluna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aluna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alunan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.