Kodin saanut koira: ALVAR

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta

24.3.2018
Cosoban koiratarha on OneVet– eläinklinikan omistajan, eläinlääkäri Adina Vladutin ylläpitämä tarha. Siellä asuu noin 350 koiraa, joista hän pitää huolen parhaansa mukaan ja koirat saavat muunmuassa lääkinnällistä apua niin tarvitessaan. Adina tekee kovasti töitä kehittääkseen tarhaa ja on siinä onnistunutkin. Koiria tarhalle saapuu miten milloinkin, kuka sinne hylättynä ja kenet tarhan työntekijä nappaa mukaansa, jottei koiralle kävisi huonosti. Alvar saapui Cosoban kylästä Kympin kanssa syyskuun 2017 alkupuolella Onevetin tarhalle vierailulle. Muutaman kerran kaksikko kävi viettämässä aikaa tarhan etupihalla vapaana olevassa pikkukoiralaumassa. Erään kerran, kun tarhan portit illalla sulkeutuivat, pikkukoirat päättivätkin jäädä porttien sisäpuolelle tarhalle ja siitä saakka molemmat koirat ovat elelleet tarhalla. Ennen kastrointiaan Alvar kärhämöi muiden koirien kanssa, mutta nyt muut sen sijaan välillä meinaavat härkkiä puolestaan sitä. Se kuitenkin yrittää hieman leikkiä tarhalla sen kanssa samoin vapaana elelevän vinttikoiramaisen Vasilen kanssa, mutta se jää yleensä hieman alakynteen. Härkkimisen takia se jää hieman kauemmaksi tarkkailemaan vieraita ihmisiä, eikä tule muiden muassa siihen hyppelemään. Adina kertoo, että se tykkää kuulemma hirmuisesti leikkiä erään työntekijän yksitoistavuotiaan lapsen kanssa, joten lapsista sillä on varmasti positiivisia kokemuksia. Alvar pyörii kuitenkin koko ajan reunamilla vieraiden mukana ja haistelee paljon ympäriinsä. Se on hieman reppana, muttei missään nimessä arka ja sen häntä heiluu. Alvar on kertakaikkisen ihana corgimainen pötkyläkoira.

Alvar on kooltaan noin 35 senttiä ja 12 kiloa.

6.5.2018
Eilinen Kulkurilento toi Alvarin omaan kotiinsa. Onnea Alvar ja perhe.

Päivitykset
2.4.2018

Kultainen Alvar on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

24.3.2018
Alvar aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alvar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alvar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: