Kodin saanut koira: SIPSI (ent. Alyssa)

Syntymäaika: 04/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Sastamala)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.5.2023

Sipsi (entiseltä nimeltään Alyssa) on kerennyt opettelemaan Suomessa elämää jo hyvän tovin. Se saapui Suomeen maaliskuussa 2022 ensin omaan kotiin, josta se kuitenkin palautui yhdistykselle ja on nyt elänyt kotihoidossa toukokuusta 2022 saakka. Sipsin kotihoitopaikka sijaitsee Sastamalassa, jossa se asuu rauhallisessa ympäristössä omakotitalossa, kahden aikuisen ja kahden koiran (uros sekä narttu) kanssa. Koska Sipsi on viettänyt Suomessa jo pitkän aikaa, on siitä ja sen käyttäytymisestä saatu jo kattavasti tietoa ja kokemusta.

Sipsi on iloinen ja energinen touhottaja, monella tavalla vielä pentumainenkin tyttö, joka kuitenkin osaa pääosin hyvin myös rauhoittua. Sipsin mielestä ihan parasta on olla oman ihmisen kainalossa ja saada rapsutuksia, silityksiä sekä läheisyyttä. Sipsiltä sujuvat yksinolot hyvin, eikä se esimerkiksi tuhoa asioita yksin ollessaan. Sipsi on aina innokkaana lähdössä lenkille ja leikkisi mielellään niin koirien kuin ihmistenkin kanssa. Lenkkeillä Sipsin kanssa voi tällä hetkellä niin muiden koirien kanssa kuin yksinkin, kun rohkeutta on tullut lisää myös itsenäisempään menoon. Sipsiltä saa leikata kynnet ja muutoinkin kurkkia suuhun sekä korviin. Sipsi osaa ilmaista hätäänsä ja pyytää tarvittaessa ulos, fiksu tyttö kun on. Sipsi käyttää ääntänsä muuhunkin kommunikointiin ja tunteidensa ja tarpeidensa ilmaisuun. Sipsi on kehittynyt monessa asiassa mielettömän hienosti ja esimerkiksi vieraat ihmiset se ottaa nykyään vastaan pääosin hyvin – joskin haukkujen saattelemana. Sipsin sopeutumiskyvystä kertoo myös se, että se on vaihtanut kotihoitopaikkaa kertaalleen oltuaan ensimmäisessä kotihoitopaikassa 6kk jakson ja sopeutunut hienosti uuteen kotihoitopaikkaan ja sen muihin asukkaisiin.

Sipsi jännittää vielä valjaiden ja pannan pukemista ja tätä kotihoidossa harjoitellaankin. Hihnakäytöksessä on vielä treenattavaa, ajoittain Sipsi vetää lujaakin (huolimatta suhteellisen pienestä koostaan) ja herkästi kiihtyy mikäli lenkeillä näkyy muuta liikkujaa, eläimiä tai ihmisiä. Sipsi on taipuvainen remmirähinään ja tätä tulee olla valmis harjoittelemaan uudessa kodissa. Sipsillä on arkuutta ja epävarmuutta edelleen, vaikka on todella hienosti edistynytkin monessa asiassa. Omaan kotiin muuton yhteydessä tämän suhteen tulee varmasti taas taantumista, johon kodin tulee suhtautua ymmärryksellä ja kärsivällisyydellä.

Sipsi hakee kotia rivitalosta tai omakotitalosta, rauhallisesta asuinympäristöstä. Kotia, jossa arki on jo rutinoitunutta eikä vieraita kulje jatkuvasti. Sitoutunutta kotia, joka ymmärtää nuoren ja välillä epävarman koiran mielenliikkeitä ja osaa tukea sitä jännittävissä tilanteissa ohjaamalla, kehumalla ja olemalla itse rauhallinen. Kodin tulee ymmärtää koiran stressikäytöstä ja osata rauhoittaa arki ja edetä rauhallisesti koiran tahdissa. Sipsiä ei luovuteta pikkulapsierheeseen eikä vilkkaaseen asuinympäristöön. Sipsin tulevassa kodissa voi olla reipas ja itsevarma, nuorehko koirakaveri tai sitä voidaan harkita myös ainoaksi koiraksi. Tällöin Sipsille tulee kuitenkin olla tarjolla lähipiiristä säännöllistä koiraseuraa. Koirapuistokoiraa Sipsistä tuskin tulee, vaan säännölliset ja tutut kaverit lienevät enemmän sen mieleen.

Sipsi on kooltaan noin 40 cm ja 15kg.

Sipsin profiilissa on vain osa (uusimmat) Sipsistä otetuista videoita. Vanhempia videoita löytyy Kulkureiden youtube-kanavalta etsimällä Sipsin nimellä.

Päivitykset

17.8.2023
Sipsi muutti omaan kotiinsa 20.7.2023 <3

9.7.2023
Vihdoin, yli vuoden kotihoidossa odotuksen jälkeen, Sipsi on varattu omaan kotiinsa <3 Hurjasti onnea Sipsille ja perheelle, hyvää kannatti odottaa. Mielettömän iso kiitos Sipsin kummallekin kotihoitopaikalle tytön hyvästä hoidosta.

29.5.2023
Kulkurien aktiivit, kaksi Sipsille täysin vierasta ihmistä siis, kävivät tapaamassa Sipsiä kotihoidossa. Aktiivit kertovat Sipsistä seuraavasti:

“Sipsi on erittäin hellyttävä, utelias ja söpö tapaus, joka käyttää mielellään ääntään kommunikointiin. Sipsi osaa vaatia vakuuttavalla äänellään herkkuja tulemaan nopeampaan tahtiin, silloin kun namiautomaatti aktiivit olivat sen mielestä aivan liian hitaita. Kun saavuimme paikan päälle, Sipsi haukkui meille voimakkaasti. Tämä on erittäin luonnollista ja ymmärrettävää, sillä onhan se epäilyttävää, että kaksi täysin vierasta ihmistä yhtäkkiä ilmestyy omalle pihalle. Sipsi tajusin kuitenkin nopeasti, että näiltä ihmisiltä saa herkkuja tiuhaan tahtiin ja pikkuhiljaa vieraat eivät olleetkaan enää sen mielestä yhtään kamalia.

Kävimme yhdessä Sipisin ja kotihoitajien kanssa pienellä hihnakävelyllä pihalla ja vaikka hihnan toisessa päässä oli Sipsille täysin vieras tyyppi, ei se ollut Sipsille yhtään jännä juttu (kunhan nameja tuli säännöllisesti). Sipsi otti hienosti itse oma-aloitteisesti kontaktia meihin ja tapitti meitä intensiivisen tarkalla katseella namien toivossa. Aina välillä Sipsi käyttää ääntään ilmaisemaan, että tilanne on sille hieman jännä tai sitten käskynä, että nameja pitäisi tulla tiiviimmällä tahdilla.

Tutustuttuaan meihin alle tunnin ajan, Sipsi söi jo nameja kädestä ja otti oma-aloitteisesti kontaktia. Sipsi tarvitsee vielä hieman muistutusta siitä, että taukojakin voi pitää eikä uusien tuttavuuksien lähellä ole kokoajan pakko olla. Sipsi kyllä hieman ottaa etäisyyttä itsekin, mutta innostuessaan ei oikein muista ottaa taukoja. Sipsi antoi meidän liikkua rauhassa pihamaalla ja sisätiloissakin, eikä vahtinut meidän liikkeitämme. Sipsi uskalsi myös juoda ja kääntää meille selkänsä ja vaikutti muutenkin aika rennolta tapaamisen loppuvaiheessa.

Kotihoitajan kertoman mukaan Sipisillä on alkanut esiintyä hieman resurssitarkkuutta toisia koiria kohtaan nyt kun Sipin itsevarmuus on alkanut kohota. Meidän mielestämme Sipsi on oikein valmis kotikoira. Meidät Sipsi tapasi ilman toisten koirien tukea, eli Sipsin voisi hyvin kuvitella pärjäävän myös ainoana koirana. Sipsin kanssa täytyy kuitenkin muistaa, että se on nuori ja epävarma tyttö, jonka kanssa saa vielä ahkerasti opetella tukitaitoja kotikoirana elämiseen. Kuitenkin Sipsistä saa ihanan ystävän arkeen, kunhan sen ehdoilla edetään ja opetellaan positiivisen koulutuksen kautta uusia asioita. Sipsin uudella perheellä olisi hyvä olla hieman kokemusta koirista jo ennestään ja kykyä lukea koiran eleitä.”

Lisätty uusia kuvia ja videoita profiiliin.

5.5.2023
Lumien sulaessa ja kevään edetessä on Sipsi löytänyt purossa läträämisen ilon! Lisätty kuva ja video Sipsin vesileikeistä.

27.3.2023
Sipsi kävi eläinlääkärissä, jossa sen rokotukset uusittiin ja siltä kontrolloitiin tautitestit eli sydänmato, ihomato ja leishmania. Testeistä kävi ilmi, että sydänmato ja leishmania ovat Sipsillä negatiiviset, mutta ihomato on positiivinen. Ihomato ei ole aiheuttanut Sipsille mitään oireita ja hoito siihen on nyt aloitettu kotihoitopaikassa. Hoitona on kerran kuukaudessa kotona helposti annosteltava loishäätö, joka jatkuu vuoden verran ja tämän jälkeen Sipsi tulee vielä uudelleentestata negatiivisen tuloksen varmistamiseksi. Ihomato saadaan hoidettua koiralta täysin eikä siitä jää mitään oireita. Sipsin mielestä eläinlääkärikäynti oli tosi jännittävä, mutta tyttö palautui kokemuksesta oikein hienosti! Vaikka käynti oli stressaava, ei se näkynyt Sipsin käytöksessä seuraavinakaan päivinä negatiivisesti.

Muuten Sipsin arki sujuu kotihoidossa kuten ennenkin. Se nauttii ihmis- ja koiraseurasta, ulkoilusta ja puuhailusta. Lisätty uusi kuva ja video.

11.2.2023
Sipsin profiilia ja perustietoja päivitetty ajan tasalle kotihoitokuulumisien perusteella. Missähän olisi tämän ihanan tytön ikioman koti? Sipsi on nauttinut kotihoidossa viime aikoina erilaisten älypelien ratkomisesta, ja on ottanut tavakseen vetää iltahepulit nukkumaanmenon yhteydessä. Lisätty uusi video ja kuva.

6.1.2023
Sipsillä menee kotihoidossa lyhyesti kuvailtuna erittäin hyvin! Välit perheen narttukoiran kanssa ovat kehittyneet jo melko mukaviksi ja kaikki kolme koiraa ovat suurimman osan ajasta vapaasti keskenään sisätiloissakin. Sipsi on aktiivinen koira ja se onkin viime aikoina päässyt lenkkeilemään paljon myös pitkässä liinassa, joka on sen mielestä ihan huippua. Sipsi ilmoittaa hädästään piipittämällä ja haukkuu innostuessaan tai kuullessaan ääniä – joskus myös ehkä ihan huvikseen! 😉 Sipsi on ihana hassuttelija, joka kaipaa omien ihmisten kainaloa, riittävästi liikuntaa ja puuhaa sekä koirakaverin kanssa painimista. Lisätty uusia kuvia ja videoita Sipsille.

20.12.2022
Sipsi vaihtoi uuteen kotihoitopaikkaan 27.11.2022 eli se on ollut uudessa hoitopaikassa nyt reilut kolme viikkoa. Alussa Sipsi oli odotetusti jännittynyt uudesta paikasta ja piti mielellään etäisyyttä kotihoitajiin, saattoi hieman muristakin. Alussa se oli myöskin eri tilassa kotihoitopaikan toisten koirien kanssa. Pikkuhiljaa Sipsin kanssa päästiin ulkoilemaan, se pääsi tutustumaan koirakavereihin ja alkoi rentoutumaan. Melko nopeasti Sipsistä kuoriutui se tuttu läheisyydenkipeä tyttö, joka käpertyy ihmisen kainaloon ja peiton alle. Kotihoitopaikan uroskoiran kanssa Sipsi jaksaa juosta ja painia vaikka maailman tappiin saakka – senpä vuoksi koiria on tauotettu ja pidetty myös erillään välillä. Narttukoiran kanssa Sipsi vielä harjoittelee yhteiseloa, mutta on kommunikoinut hienosti toisen koiran kanssa.

Sipsi jännittää edelleen joitain asioita, kuten hihnojen ja varusteiden pukemista sekä oviaukoista kulkemista. Näitä asioita tulevan kodinkin on syytä varautua harjoittelemaan koiran omaehtoisuutta korostaen. Ulkoillessa Sipsi on saanut tukea koirakavereista ja erityisesti nuorehko uroskoira olisi varmasti Sipsin mieleen tulevassa kodissa. Mikäli Sipsiä harkitaan koirattomaan kotiin, olisi hyvä löytyä lähipiiristä sopivaa koiraseuraa Sipsille.

Lisätty kuvia ja videoita uudesta kotihoitopaikasta.

25.11.2022
Sipsillä on tullut jo kokonaista puoli vuotta kotihoitoelämää täyteen, suurkiitos kotihoitajalle Sipsin hyvästä hoidosta! <3 Sipsi vaihtaa kotihoitopaikkaa tiistaina 29.11. Siirtoon vaikuttavat usemmat eri syyt, mm. nykyisen kotihoitopaikan toisen koiran sairastuminen ja ympäristön stressitekijät. Uusi kotihoitopaikka sijaitsee omakotitalossa vielä rauhallisemmalla asuinalueella, kahden aikuisen ja kahden koiran taloudessa. Uudesta kotihoitopaikasta kirjoitellaan kuulumisia, kunhan Sipsi on hieman asettunut sinne.

Lisätty uusia videoita ja kuvia.

10.10.2022
Sipsi jatkaa kotihoidossa elämää. Se on kasvattanut itsevarmuutta siinä määrin, että välillä osoittaa vahtimista tai resurssikäytöstä kotihoitajan vanhempia koiria kohtaan. Sipsin kohdalla voidaankin miettiä, jos muuten kaikin puolin sopiva rauhallinen aikuiskoti tytön bongaisi, viihtyisikö se kuitenkin myös perheen silmäteränä ja ainokaisena. Uusi muutos on varmasti alkuun kuitenkin uusi shokki, jota koirakaveri voisi auttaa. Sipsi on edelleen energinen nuori, jonka kanssa ei tylsää päivää pääse tulemaan. Sipsin kanssa arki on vaihtelevaa ja edelleen kierroksia nostattavat vaihtelevasti erilaiset asiat, joita kuitenkin työstetään ja niiden kanssa kehitytään pikkuhiljaa. Esimerkiksi muiden koirien ohitukset ovat yleisesti menneet parempaan suuntaan, mutta joskus Sipsi kiihtyy kovasti (harvoin eteen tulevista) koirakohtaamisista.

Lisätty useita uusia videoita ja kuva.

9.8.2022
Lisätty uusia kuvia ja video.

13.7.2022
Sipsi Sipsukka on viettänyt nyt kotihoidossa jo kokonaiset kaksi kuukautta! Arki Sipsin kanssa on sujuvaa ja Sipsi nauttii edelleen pihalla oleilusta, koirakavereiden kanssa köllimisestä ja leikkimisestä sekä tutun ihmisen huomiosta ja seurasta. Tyttö edelleen kiihtyy ja kierrokset nousee herkästi, mutta on koko ajan nopeammin rauhoitettavissa. Sipsi on nykyään innostunut myös nenähommista, se etsii keskittyneesti kotihoitajan heittämät namupalat heinikosta. Sipsi olisi ihan valmis siirtymään siihen omaan kotiin, mutta muutamia toiveita sillä kuitenkin on niille omille ihmisille ja omalle kodilleen. Lainataan kotihoitajan sanoja kesäkuun puolelta:

“Sipsi on
Sisäsiisti, ollut päivästä 1
Vilkas ja eläväinen, mutta osaa upeasti rauhoittua
Reipas ulkoilija, haasteena toiset koirat.
Loistava vahtikoira, ei jää haukku päälle, ne namit ne namit  :))
Kotikoira, 10 pistettä, haastetta uusien ihmisten kohtaamisessa
Leikkisä tietenkin, ja hurrrrja painikaveri
Kiltti. Niin kovin kiltti ja rakastava!
Itsenäinen, ei kulje perässä laisinkaan kotona, vaan mieluummin makoilee ja relaa
Osaa olla nätisti “yksin” kotona
Puutarhureista paras, väsymätön apulainen
Oppinut lähtemään terassilta nätisti omalle pihalle, ei ryysi eikä räyhkää

Mitä Sipsi toivoo?
Omaa kotia, jossa olisi kiva juoksu- ja painikaveri
Tilaa temmeltää, pihaa missä hepuloida, rauhallista aluetta
Ihmisiään, joilla hyvä huumori ja ymmärrystä Sipsin mahdollisesta stressikäytöksestä,
koska stressi varmasti pukkaa hetkeksi päälle muutossa
Ihmistä, joka ymmärtää stressikäytöstä. Se on ihan eri asia kuin luonne.
Ihmistään, joka osaa ohjata miten tulisi tilanteissa toimia, hellästi kuin lasta, positiivisesti ja palkiten

Meillä siis viikot sujuu tosi hyvin! Hieman Sipsi kaipaisi reipasta leikki- ja painikaveria saadakseen pentuenergiaa purettua. Onneksi se osaa hepuloida itsekseen ja tehdä raskaita puutarhahommia, joihin kuluu jonkinverran energiaa. Kongit ja muut ajattelua vaativat tehtävät on olleet myös hyvä keino saada purettua höyryjä.
Eli täällä odottelee ihan valmis ja ihana kotikoira sitä ikiomaa, loppuelämänsä kotia!”

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

18.6.2022
Sipsi on ollut kotihoidossa nyt reilu 5 viikkoa ja on kehittynyt mielettömän upeasti! Kotihoitajan koirien kanssa yhteiselo sujuu hyvin, Sipsi on läheisyydenkipeä ja erittäin leikkisä sekä osaa myös rauhoittua ja nukkua. Sipsi on kotihoitajan ahkera apulainen puutarhassa ja väsymätön kuoppien ja sipulien kaivelija, eli siis touhukas nuori koira 😉 Sipsi voi oleilla pihalla jo helposti pidempiä aikoja ja nauttiikin siitä kovasti. Näkökenttään tulevat asiat saavat kommenttia aikaiseksi kuten koirille on luonnollista, mutta omalla pihalla haukkuminen on ollut helppo katkaista kutsumalla Sipsi luokse herkkujen kera.

Vieraita ihmisiäkin Sipsi on tavannut nyt useampaan kertaan. Ne, joita tyttö on nähnyt jo aikaisemmin eivät enää saa haukkuja aikaiseksi vaikka hieman tervettä epäileväisyyttä onkin ilmassa. Täysin vieraita ihmisiä kohtaan epäileväisyyttä on enemmän, mutta nekin tapaamiset ovat sujuneet ilman lahkeista nappailuja. Vieraiden ihmisten kohtaamiseen Sipsi tarvitsee edelleen paljon hyviä kokemuksia ja herkkuja ja oman ihmisensä ohjausta, mutta kehitystä tapahtuu koko ajan. Lenkillä Sipsi haukkuu muille koirille ja haukkua on vielä hitaampaa katkaista kuin omalla pihalla. Ihmisille tai esimerkiksi lastenrattaille Sipsi ei ole lenkillä juurikaan haukkunut.

Lisätty uusia kuvia ja videoita. Sipsin kuulumisia pääset lukemaan myös Kotihoitokoiran kuulumisia -blogista!

2.6.2022
Sipsin kuulumisia kotihoidosta, jossa se on viettänyt nyt kolmisen viikkoa. Sipsi kotiutuu ja rentoutuu koko ajan enemmän. Sipsi on alkanut löytää ääntänsä ja onkin jonkin verran verbaalinen tyttö. Sipsi haukkuu, jos haluaa leikkiä tai huomiota. Muutamia kertoja on ollut, kun haukku on yltynyt kiihkeäksi/hätäiseksi, kuten lenkillä vastaantulevan ihmisen alkaessa yllättäen lähellä huitomaan käsillään ilmaa. Pääosin Sipsi suhtautuu asioihin, uusin ja vanhoihin, hienosti. Sipsin kanssa on edelleen tärkeää rauhallinen arki ja asioiden tarkastelu Sipsin tahdissa, varmistaen turvallisen olon tytölle.

Kotihoidossa on käynyt ensimmäinen vieraskin, miespuolinen. Sipsi oli ollut tarkkana ja haukkunut, muttei mitenkään mahdottomasti. Sisälle tullessa Sipsi oli napannut vierasta lahkeesta. Yhteisen hihnalenkin jälkeen Sipsi oli kuitenkin parkkeerannut sisällä vieraan vierelle ja syönyt tältä herkkuja ison läjän, jonka jälkeen jäänyt rennosti lepäilemään vieraan vierelle. Tapaaminen meni kotihoitajan mukaan paremmin, kuin oli odotettu! Sipsi oli taitava tyttö.

Lisätty uusia kuvia.

21.5.2022

Sipsi palautui yhdistykselle ja siirtyi kotihoitoon etsimään uutta kotia 11.5.2022 oltuaan Suomessa reilut 7 viikkoa. Sipsin haasteita edeltävässä kodissa olivat korkeat stressitasot ja kierroksilla oleminen, haukkuminen ja epävarma käytös sekä kodin omia ihmisiä että vieraita ihmisiä kohtaan, joka ilmeni muunmuassa hyökkimisenä ja vahtimisena. Sipsi hyökkäili myös perheen toisen koiran (12-vuotias uros) kimppuun. Perhe koki, ettei heidän arkensa ja perheensä ollut Sipsille sopiva eikä heillä ollut resursseja työstää tilannetta.

Sipsi on ollut kotihoidossa nyt puolitoista viikkoa. Sipsin saavuttua kotihoitoon, oli se ymmärrettävästi ymmällään ja peloissaan jälleen uuden ison muutoksen myötä. Se oli sulkeutunut, kyyhötti paikoillaan ja saattoi murista ohikävelevälle kotihoitajalle. Sipsi oli myös hyvin väsynyt viikkojen ylikierroksilla olon jälkeen ja se nukkuikin saapumispäivän klo 16 aina seuraavaan aamuun saakka ja senkin jälkeen useampana päivänä se vain lepäsi. Pikkuhiljaa luottamus kotihoitajaa ja kotihoitajan koiria kohtaan alkoi löytyä ja lepokin teki tehtävänsä. Nyt Sipsi jo lenkkeilee ja haistelee reippaasti ulkona häntä pystyssä ja saa selvästi tukea kotihoitajan koirista. Sipsi ei ole haukkunut kotihoidossa sisällä juuri ollenkaan. Ulkona Sipsi haukkuu epäilyttäviä asioita, kuten naapuria tai vastaantulevia koiria. Yleensä ihmiset, pyöräilijät ja kävelijät, eivät saa mitään reaktiota aikaiseksi. Kotihoitajan mukaan haukkuminen vaikuttaa normaalilta nuoren ja epävarman koiran haukulta, jonka on yleensä saanut loppumaan kourallisella herkkuja ja juttelemalla Sipsille rauhallisesti. Muutenkin Sipsi on hyvin namimotivoitunut.

Kotihoidossa ei ole käynyt vieraita ihmisiä vielä ja tulevan kodinkin on tärkeä ymmärtää rauhoittaa arki alkuun vieraista ja muusta ylimääräisestä kokonaan. Sipsi tarvitsee turvallista ja rauhallista arkea rutiineineen. Virtaa Sipsissä kyllä piisaa ja nyt rentouduttuaan ja kotiuduttuaan on siitä kuoriutunut hyvin leikkisä tyyppi, joka saa hepuleita ja hakee vanhempia koiria leikkiin. Sipsi varmasti nauttisi kunnolla kotiuduttuaan puuhailusta oman ihmisensä kanssa ja ehkäpä jostain yhteisestä harrastuksestakin. Sipsi on osoittanut olevansa varsin hurmaava tyttönen.

25.3.2022
Alyssa matkusti Suomeen 19.3. ja perheen lapset nimesivät hänet Sipsiksi <3

5.2.2022
Alyssa on tänään varattu ikiomaan kotiin <3

22.1.2022
Alyssa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

—————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Sipsi saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sipsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: