Päivitetty 14.04.2014

Kodin saanut koira: APRIL


APRIL

* 6 kk (arvioitu syntymäaika 10/2013)

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

23.3.2014
Aprilin tarina alkaa Bukarestin liepeiltä kaatopaikalta. Kaatopaikalla asuu säännöllisesti kymmenittäin koiria, aikuisia ja pentuja, suurin osa niistä puolivillejä. Ne saattavat olla usean polven takaa hylättyjä koiria, joilla ei ole paljoakaan kokemuksia ihmisistä, ainakaan hyviä sellaisia.

Romanialainen eläinlääkäri Irina Corbu ruokkii koiria joskus ohi kulkiessaan ja helmikuun puolessa välissä hän kiinnitti erityisesti huomiota kauniiseen, vaaleaan pentuun, joka erottui joukosta selkeällä sosiaalisuudellaan ja ihmisrakkaudellaan. Pieni likaisenvalkoinen takkukasa ilostui Irinan saapuessa paikalle ja se antoi nostaa itsensä syliinkin.
Irina kertoi meille pennusta ja päätimme yhdessä yrittää auttaa sitä.

Helmikuun 24. päivä Aprilin elämä sai uuden suunnan kun Irina saapui kaatopaikalle ja otti Aprilin kyytiinsä. April oli niin iloinen, että se sai autossa ilohepulit, Irina kertoi.
April matkusti ensin Almavet-klinkalle, missä Dr. Autelian steriloi sen. Sieltä seuraavaksi April pääsi Onevet-klinikalle, missä sen kunto tarkistettiin, se sai rauhassa toipua koettelemuksistaan ja sen rokotus-, sisä- ja ulkoloishäätö ohjelmat aloitettiin.

Tapasimme hurmaavan Aprilin maaliskuun Romanian matkallamme ja vaikka Aprililla oli silloin ikävästi silmätulehdus riesanaan, se oli silti sanoinkuvaamattoman kaunis ja ihastuttava. Silmätulehdus on hoidon alla ja pian historiaa. April on herkkä ja hienotunteinen nuori koira, josta jo pilkahtelee leikkisyys ja elämänilo suurien ja pelottavien muutosten jälkeen. Kotioloissa nämä piirteet varmasti saavat nopeasti lisää tilaa.


April on päivittäin vapaana klinikan turvallisella sisäpihalla ja se tulee moitteetta toimeen muiden koirien kanssa, niin pentujen kuin aikuistenkin, isojen ja pienien, narttujen ja urosten, April on enemmn väsityvää, kuin haastavaa sorttia, eikä se ehdoin tahdoin halua ajautua riitoihin kenenkän kanssa. Ihmisiä kohtaan April on hyvin luottavainen, sitä saa käsitellä ongelmitta vieraidenkin ihmisten toimesta.

April on muhkean turkkinsa alla pikkuinen tyttö, joka painaa hädin tuskin kuutta kiloa. Korkeutta Aprililla on noin 30 cm. Tietysti April kasvaa vielä hieman, mutta se jää pienikokoiseksi aikusenakin.

April etsii sitounutta, motivoitunutta ja rakastavaa kotia, jossa sille pystytään takaamaan onnellinen, tasapainoinen ja turvallinen loppuelämä. Aprilin tulevalla kodilla ei ole suuresti rajoitteita, koti vosi sijaita kerrostalossakin, koska ainakaan toistaiseksi April ei hauku juuri lainkaan. Aprilista olisi varmasti lempeän luonteensa puolesta asumaan lapsiperheessäkin, mutta hienoisen herkkyytensä vuoksi emme suosittele Aprilia alle kouluikäisten lasten perheeseen.

April on täysin valmis matkustamaan omaan kotiin, enää puuttuu se ikioma koti, ja Aprilin tarina saa onnellisen lopun.

April tullaan luovuttamaan steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna viiden eri sairauden varalta. Aprililla on mikrosiru ja eu-lemmikkieläinpassi.

Tutustuthan huolellisesti luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja muihin adoptio-infoihin ennen yhteydenottoa.

 

2.4.2014
April on varattu omaan kotiin Suomeen.

 

14.4.2014
April sai oman kodin Suomesta 12.4.2014.

 

Aprilin yhteyshenkilönä toimi Salla.

 

 

Video Aprilista, kuvattu Onevet-klinikalla 7.3.2014:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.