Kodin saanut koira: ARVI (Suomessa)

Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

2.8.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Arvi saapui Suomeen maaliskuussa 2022, mutta palautui kuitenkin alle kuukauden kotona olemisen jälkeen etsimään itselleen uutta kotia.

Arvi on ollut kotihoidossa huhtikuusta saakka ja reipastunut siellä rohkean koirakaverin tuella todella paljon. Arvi kulkee sujuvasti kotihoitajan  mukana kahviloissa, julkisissa liikennevälineissä, mökillä, lenkeillä ja vaikka missä! Kotihoitaja kuvaileekin Arvia täydelliseksi pojaksi, joka on täysin valmis kotikoira. Arvin kanssa luonnistuvat hienosti hoitotoimenpiteet kuten esimerkiksi kynsien leikkaaminen ja rapsutuksia Arvi rakastaa.

Arvillakin on täydellisyydestään huolimatta omat haasteensa. Arvi hieman jännittää uusien ihmisten kohtaamista, mutta rauhallisella lähestymisellä ja koirkaverin tuella rohkaistuu kyllä omaan tahtiinsa tutustumaan. Arvi tukeutuu kovin kotihoitajan omaan koiraan ja tästä syystä Arville etsitäänkin koirakaverillista kotia.

Arvi tulee hienosti toimeen kissojen ja toisten koirien kanssa. Tulevassa kodissa tulee ehdottomasti olla koirakaveri auttamassa Arvia sopeutumaan uuteen elämään.

Arvi on leikkisä ja iloinen nuorukainen, joka voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Tulevan perheen tulee kuitenkin ottaa huomioon Arvin epävarmuus vieraiden ihmisten kanssa ja se, että Arvi tulee tarvitsemaan aikaa sekä tukea stressitasojen laskemisessa. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Arvilla on korkeutta noin 40 cm ja painoa sillä on 18 kg.

Päivitykset
19.8.2022
Arvi on muuttanut kotiin! Iso kiitos Arvin kotihoitajalle ja paljon onnea Arvin uudelle perheelle!

18.8.2022
Vihdoin koitti ihanan Arvin onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin, jossa innokas koirakaveri sitä jo odottelee!

2.8.2022
Ihana Arvi etsii edelleen ikiomaa ihmistään kothoidossa. Arvin tietoja on hieman päivitetty ja kesäisiä kuvia lisätty.

7.7.2022
Arvin perustietoihin lisätty kotihoitajan kommentteja Arvista sekä lisätty muutama uusi kuva.

29.6.2022
Arvista on kotihoidossa kuoriutunut reipas ja upea nuori koira! Arvi on päässyt tutustumaan moniin uusiin asioihin ja se on ollut innolla mukana kaikessa. Arvilla on kaikki tarvittavat kotikoiran taidot hallussa, nyt siltä puuttuu enää se ikioma rakastava koti.

23.5.2022
Arville lisätty uusia kuvia ja video

17.5.2022
Arvi on rohkaistunut koirakaverin avulla hurjasti! Arvi etsii kotia, josta löytyisi reipas koirakaveri johon tukeutua.

4.5.2022
Arvi on solahtanut nopeasti uuteen arkeensa kotihoitopaikassaan. Kotihoidossa Arvi on tavannut myös hoitajan isää lenkeillä ja Arvi suhtautuu tähän miespuoliseen henkilöön positiivisesti.
Arvi nauttii kotihoidossa koirakaverin seurasta, eikä varmastikaan panisi pahakseen reipasta koirakaveria myöskään ikiomassa kodissaan.

29.4.2022
Arvi siirtyi kotihoitoon Espooseen odottamaan omaa loppuelämän kotiaan.

16.4.2022
Arvi palaa adoptio-ohjelmaamme etsimään uutta kotia. Arvi ehti olla kodissaan alle kuukauden, joka on vielä kovin lyhyt aika tarhaoloihin tottuneelle nuorelle koiralle. Kotioloissa Arvi osoittautui epävarmaksi ja arahkoksi pennuksi, joka reagoi jännittäviin tilanteisiin murisemalla, haukkumalla ja näykkimisellä. Erityisesti perheen miestä Arvi on pelännyt alusta asti todella paljon. Jo pelkkä miehen äänen kuuleminen on aiheuttanut Arvissa reaktioita. Arvin stressitasot ovat todennäköisesti olleet aika korkealla, joka lopulta purkautui Arville liian vaikeassa tilanteessa puremiseen. Arvi olisi kaivannut runsaasti aikaa ja rauhaa kotiutukseen, rohkaistuakseen ja löytääkseen luottamusta ihmisiin, mutta perhe koki, ettei heillä ole tarpeeksi voimavaroja ja kykyä Arvin haasteiden työstämiseen. Myös Arvin aiemmin kotiutuneet sisarukset ovat osoittaneet saman suuntaista, pelokkaan koiran käyttäytymistä. Arvin veljen Miellan haasteita on kuitenkin saatu jo paljon parempaan suuntaan sitoutuneella, koiralähtöisellä ja pitkäjänteisellä otteella.

19.3.2022
Arvi matkusti omaan kotiinsa Suomeen. Onnea vielä Arvi ja perhe!

20.2.2022 
Arvia kohtasi mieletön onni ja se on varattu omaan kotiin!

30.1.2022
Arvi aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Juhani saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juhani on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Arvin yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: