Kodin saanut koira: KURRI (ent. Arwen, Team Hobbits)

Syntymäaika: 1.12.2017
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessimme kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.5.2023

Yksi meidän yhteistyökumppaneistamme on romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea. Team Hobbitsin kaikki pennut löydettiin ihan pieninä emonsa kanssa ja heidät pelastettiin One Rescue Associationin tarhalle turvaan, mistä Ioana vuokraa tilaa pelastamilleen koirille. Emo Taurielin Ioana sai turvaan hieman myöhemmin, myös se asustaa nykyään jo Suomessa. Pentueeseen kuuluu Arwenin (eli nykyisen Kurrin) lisäksi Bilbo B, Sam G, Frodo B, Meriadoc, Peregrin ja Galadriel.

Arwen muutti Suomeen perheensä luokse 27.4.2018 ja sai uudeksi nimekseen Kurri. Kurri on asunut kotikoirana kahden aikuisen perheessä koirakaverin kanssa neljä vuotta, mutta joutuu nyt perheen elämäntilanteen muutoksen vuoksi etsimään uuden kodin.

Kurri on luonteeltaan rakastava ja herkkä tyttö, jolle ydinperhe on kaikki kaikessa. Se rakastaa halia ja nukkua ihan ihmisen kyljessä kiinni. Elämä uroskoirakaverin sekä kissan kanssa on myös sujunut hyvin. Kurri rakastaa ulkoilua, varsinkin omalla takapihalla auringossa paistattelua tai metsässä täysiä juoksemista. Entisessä kodissa myös vapaana olo on sujunut Kurrin kanssa hienosti. Kurrille on opetettu arjen perustaitoja ja se on hyvin motivoitavissa nameilla.

Kotihoidossa Kurri on oppinut tapaamaan uusia ihmisiä. Vieraisiin tutustumista on harjoiteltu kotihoidossa ja saadessaan tutustua omaan tahtiinsa, Kurri hyväksyy vieraat yhä helpommin ja nopeammin. Kunhan tutustuttaminen on tehty rauhassa, Kurri hyväksyy vieraat ihmiset kotiinsa hienosti. Kurrin kanssa vieraat ihmiset on opeteltu aina ottamaan vastaan ensin ulkona, jonka jälkeen on siirrytty sisään rauhakseen, jotta Kurri omaan tahtiin on saanut tutustua vieraisiin. Näin Kurrin stressiä on saatu vähennettyä.

Kurri ei enää hauku ohikulkeville ihmisille ulkona. Kurri ulkoilee reippaasti ja harjoittelee koiraohituksia. Vieraat koirat jännittävät Kurria, mutta ohitukset sujuvat hyvin tien toista reunaa. Jos vieras koira tulee liian lähelle, Kurri alkaa haukkua, mutta nameilla ja kontaktin harjoittelemisella on saatu paljon kehitystä aikaan.

Stressaantuneena Kurri vahtii jonkin verran resursseja, kuten herkkuluita, ihmisiltä. Liian nopeasti etenevissä tilanteissa Kurri on purkanut jännitystä näykkimisen kautta. Kotihoitoon saavuttuaan Kurrin terveydellistä tilannetta on hoidettu ajan tasalle eikä Kurri koe enää yhtä usein tarvetta reagoida voimakkaasti jännittävissä tilanteissa.

Hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkaaminen, harjaaminen ja peseminen sujuvat Kurrilta hyvin, kunhan tehtävän on varattu riittävästi herkullisia nameja. Kurri varmasti hyötyisi käsittelytoimenpiteiden treenaamisesta positiivisen ja omaehtoisen koulutuksen kautta. Tätä ollaankin harjoiteltu kotihoidossa ja Kurrin edistyminen on varsin lupaavaa.

Kurri on Suomeen saavuttuaan asunut sekä kerrostalossa että rivitalossa. Kotihoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, jossa se toisinaan haukahtelee rapusta kuuluville äänille. Yksinolot kuitenkin sujuvat hienosti, se viettää päivät nukkuen kissakaverinsa kanssa. Kurri ei kuitenkaan viihdy aivan keskustan sykkeessä, mutta rauhallinen kerrostaloalue sopii sille hyvin.

Kurrin tulevalta kodilta toivomme aiempaa koirakokemusta sekä taitoa ja kärsivällisyyttä toimia herkän koiran kanssa. Muita lemmikkejä uudesta kodista voisi löytyä. Kurri pitääkin erityisesti kissoista! Uskomme, että Kurrissa on valtavasti potentiaalia, ja että se varmasti puhkeaisi kukkaan oikeanlaisessa, osaavassa perheessä, missä sitä osataan tukea ja rohkaista jännittävissä tilanteissa.

Kurrilta on poistettu hammaskiveä viimeksi viime kesänä terveystarkastuksen yhteydessä, eikä hampaissakaan ilmennyt mitään tavallisesta poikkeavaa. Yhdistyksen pyynnöstä Kurrin edellinen omistaja vei Kurrin kipututkimuksiin ennen kotihoitoon siirtymistä. Kurrin luusto kuvattiin ja lähes kaikki onkin mallillaan. Kurrilla kuitenkin havaittiin nivelrikkoa lonkissa, johon se saa säännöllisesti librela-pistoksia. Kurrin tulevan omistajan onkin sitouduttava huolehtimaan nivelrikon säännöllisestä hoidosta. Kurrin oltua kotihoidossa muutamia kuukausia, kivunhoito on ajan tasalla ja Kurrin olemus onkin rentoutunut.

Kooltaan Kurri on keskikokoinen koira, noin 47 cm korkea ja painaa noin 16 kiloa.

Päivitykset

1.6.2023

Kurri on muuttanut omaan kotiin – onnellista yhteiseloa Kurrille ja Kurrin perheelle! <3

22.5.2023

Kurria kohtasi vihdoin se kauan odotettu onnenpotku: Kurri on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin!

5.5.2023

Kurri on vaihtanut kotihoitopaikkaa itsestään riippumattomista syistä. Siirtyessään uuteen hoitopaikkaan Kurri joutui autosta otettaessa sille liian jännittävään tilanteeseen ja pääsi puremaan uutta hoitajaa. Tämä aiheutti heti sen verran jännitteitä Kurrille uudessa hoitopaikassaan, että Kurri siirtyikin sitten saman viikonlopun aikana vielä toiseen ja siis nykyiseen hoitopaikkaan. Uusi hoitopaikka on kerrostalo ja siellä asustelee hoitajan lisäksi parivuotias Hilma-koira sekä Hugo-koira. Ensimmäiset päivät hoitopaikassa olivat Kurrille ymmärrettävästi kuormittavia ja Kurrin annettiin rauhassa laskea stressitasojaan omassa huoneessaan muutaman päivän ajan.

Muutaman päivän jälkeen Kurrin olemus alkoi rentoutua ja jännitys uutta hoitajaa kohtaan on vähentynyt reippaasti ja ihmisen huomio kelpaisi Kurrille kokoajan. Ulkona Kurri tukeutuu paljon koirakaveriin ja on paljon reippaampi kuin yksin. Sisällä toiset koirat on edelleen jännittäviä ja siksi Kurri saa vielä olla omassa tilassa koiraportin takana. Kurri on kuitenkin jo käynyt tekemässä leikkikumarrusta portin toisella puolella olleelle Hilma-koiralle ja tuntuukin, että Hilmasta tulee ajan kanssa Kurrille mieluinen kaveri. Yksinolot ovat sujuneet ongelmitta.

29.3.2023

Kurrilla menee aina vaan hyvin! Kurri on tutustunut uusiin ihmisiin hurjan reippaasti vaikka selvästi jännittääkin. Kurri osaa jo aika hyvin itse tauottaa eli  hän poistuu tilanteesta, jos tilanne on liian jännittävä. Muutoin Kurri elelee mukavaa perusarkea. Yksinolokin on edistynyt – ensimmäisen tunnin ajan Kurri leikkii tekee aktivointi lelulla ja sen jälkeen lepäilee loppuajan.

Lisätty muutama video Kurrin ja koirakaveri Bilbon hurjista leikkipaineista.

24.2.2023

Kurrilla sujuu kotihoidossa mahdottoman hienosti. Kurri on ottanut suorastaan harppauksia kehittymisessään viimeisten kuukausien aikana. Kurri käy säännöllisesti eläinlääkärissä librela-pistoksilla, jotka auttavat sen nivelriikkoon. Kurri on ennen jännittänyt eläinlääkäriä, mutta kotihoitaja on tehnyt eläinlääkärireissut koiralähtöisesti, mikä onkin rentouttanut Kurria valtavasti! Kurri saa oma-aloitteisesti mennä sisään huoneeseen, jossa sille heitellään nameja. Omaehtoinen käsittely on kohottanut Kurrin itsetuntoa ja helpottanut jännittäviä tilanteita. Myös viimeisimmät vieraiden tapaamiset ovat menneet Kurrin kanssa todella kivasti ja vieraat otetaankin sisälle jo varsin innokkaasti!

Kurri on käynyt jäällä ulkoilemassa, mistä sille on lisätty muutama uusi kuva!

5.2.2023 

Kurri on päässyt tustumaan fysioterapiaan ja hierontaan kotihoidossa. Kurrin on hetken annettu rauhassa tutustua uuteen paikkaan. Kunhan Kurri luottaa, että tilanne on turvallinen ja siinä mennään Kurrin ehdoilla, Kurri antaa hieroa ja käsitellä todella hienosti! Hieronta ja jumppa ovatkin rentouttaneet Kurria, mikä on näkynyt siten että se on alkanut leikkiä koirapuistossa myös muiden koirien kanssa! Onkin huomioitava, miten koiran kehonhuolto rentouttaa koiran koko olemusta, hienoa Kurri!

7.1.2023

Marras-joulukuussa Kurrin käytös oli hivenen äreämpää, jonka taustalla olivat todennäköisesti arjen muutoksista johtunut stressi – Kurri muutti kotihoitajan kanssa uuteen kotiin ja muutokseen reagointi käytöksellä on ymmärrettävää. Kotihoitaja kertoo, että Kurri on rauhoittunut paljon parin viimeisen viikon aikana, kun stressitasot ovat päässet laskemaan ja Kurrille jännittäviä tilanteita ollaan ennakoitu. Jouluna Kurri vieraili kotihoitajan vanhempien luona, jossa oli Kurrille pari uutta ihmistä ja koira. Vierailu sujui hienosti ja Kurrin hyvä käytös yllättikin kaikki ihmiset. Myös uusi vuosi meni myös hienosti. Kurri ei vaikuttanut pelkäävän raketteja ollenkaan, vaikka kaverikoira Bilbo oli kovinkin peloissaan paukkeesta.

Kotihoitaja kertoo myös huomanneensa, että Kurri räyhähtelee toisille koirille vain hihnassa, mutta Kurrin ollessa vapaana niin tarvetta reagointiin ei ole. Vapaana Kurri vain tutkiskelee ympäristöä ja jos vieras koira tulee liian lähelle niin sitten Kurri saattaa pyytää tilaa ärähtämällä. Tosin yhteen uuteen rescue-tuttavuuteen Kurri ihastui koirapuistossa ja olisi kovasti halunnut leikkiä tämän rescue-uroksen kanssa, mutta uusi tuttavuus ei lähtenyt leikkiin mukaan. Tämä oli kotihoitajan mukaan ensimmäinen kerta, kun Kurri osoitti leikkimieltä vierasta koiraa kohtaan.

Kurri on käynyt myös fysioterapeutilla. Aluksi Kurri oli aika jännittynyt ja erityisesti vasemman puolen hoitaminen oli haastavampaa. Alun haasteiden jälkeen Kurri kuitenkin hiljalleen rentoutui ja lopuksi oli vastaanotolla vallan iloisen oloinen. Kotihoitaja sai fysioterapeutilta harjoitusohjelman, jonka avulla Kurrin liikeratoja saadaan pidettyä yllä ja lihaksistoa vahvistettua.

13.11.2022

Kurrilla sujuu kotihoidossa mahdottoman hienosti. Se on sujahtanut hienosti osaksi kotihoitoperheen porukkaa. Kotihoitaja ilmoittikin alkajaisiksi, että Kurri on kerrassaan rakastunut hoitopaikassa kissaseuraan. Kurrin hoitopaikassa on yksi kissa, jonka lisäksi se on tavannut vieraita kissoja, joihin se yrittää mielellään tehdä tuttavuutta ja yrittää jopa saada näitä uusia ystäviään leikkimään!

Kurri hakeutuu mielellään ihmisten seuraan ja vaatiikin silityksiä suloisesti läpsimällä ihmistä tassullaan. Kurri on äärettömän taitava kommunikoija. Se ilmaisee selkeästi halutessaan seuraa ja huomiota, mutta kertoo myös murahtamalla, kun se haluaa olla rauhassa. Huomion vastapainona Kurri arvostaa myös omaa rauhaa ja rentoja päiväunia omassa pedissä.

Kurri on tutustunut hoidossa myös vieraisiin ihmisiin sekä koiriin ja tutustuminen sujuu hyvin, kun Kurri saa tehdä aloitteet omaan tahtiinsa. Kurri on tavannut myös ihmislapsia, joiden kanssa Kurri osaa olla, kunhan lapset osaavat antaa Kurrille riittävästi tilaa. Vaikka Kurrin tulevan perheen olisi hyvä olla lapseton, Kurri voi kuitenkin tavata arjessaan lapsia, kunhan aikuinen osaa ohjeistaa lapsia toimimaan oikein Kurrin kanssa.

Kurri on saanut kotihoidossa säännöllisesti librela-pistoksia sekä tarvittaessa tueksi kipulääkettä sen nivelrikkoa varten. Kipuillessaan Kurrin reaktiokynnys madaltuu ja se murahtelee enemmän ja on joskus turvautunut näykkimiseen. Onkin varsin luonnollista, että kipeä eläin reagoi voimakkaammin ärsykkeisiin, erityisesti kipeän kohdan koskettelu voi tuntua koirasta todella ikävältä. Kurrin kivunhoito on kuitenkin nyt ajan tasalla ja hoidettuna sillä ei ole ollut tarvetta murahdella voimakkaasti. Tulevassa kodissaan Kurri tulee tarvitsemaan säännöllistä kehonhuoltoa sekä kivunhoitoa.

Kotihoitaja osti Kurrille takin suojaamaan kolealta syksyltä. Takkia on harjoiteltu mukavaksi pikkuhiljaa, sillä aluksi Kurri oli hiukan epäileväinen tällaista pukeutumista kohtaan. Kipujen helpotuttua Kurri on alkanut ulkoilla rennommin ja se saakin vapaana ollessaan iloisia juoksuhepuleita, jolloin se rallittaa pihaa ympäri onnellisena.

Kurrin olisikin korkea aika päästä viimein oman perheensä luo kotiin, jossa sen terveydenhoitoon sitoudutaan. Kurrin nauttisi elämästä, jossa se saisi köllötellä sohvalla oman ihmisensä kanssa ja viedä sitten omistajansa nuuskuttelemaan syksyn sateita.

4.10.2022

Kurri on nyt viettänyt jo jonkun aikaa uudessa kotihoitopaikassa. Kotihoitajan kumppanin kanssa, joka oli alussa Kurrille jännittävä henkilö, ollaan edetty. Nykyään Kurri ottaa jo kontaktia henkilöön ja ei näytä stressin merkkejä. Kotihoitajan taloudessa olevaan toiseen koiraan Kurri suhtautuu hyvin ja tukeutuu eri tilanteissa. Myöskin talouden kissaan suhtautuu neutraalisti, paitsi jos kissa tulee lähelle hänen ruokaansa. Kurrin kanssa ollaan harjoiteltu tilan ottamista pelottavissa tilanteissa, niin, että kun se menee vieraan ihmisen luokse, hänet kutsutaan pois ja palkitaan. Tämä on selvästi helpottanut Kurria.

Kurrille haastavaa lenkeillä on ohi menevät ihmiset ja koirat. Kuitenkin tilan ottamisella saadaan onnistumisia. Kurri saattaa epävarmuuttaan reagoida vieraisiin ihmisiin. Tätä on kuitenkin työstetty kouluttajan tuella ja kipuhoidoilla, niin tuloksia on jo alkanut näkyä.

Kurrin profiiliin on lisätty uusia kuvia ja videoita.

11.9.2022

Kurri on siirtynyt viimein kotihoitopaikkaan, jossa se saa hiukan pohtia ja lepäillä muuttostressiä. Alku kuitenkin vaikuttaa varsin lupaavalta. Ensimmäisenä iltana Kurri oli hypännyt kotihoitajan viereen sohvalle vaatimaan rapsutuksia. Kurrin profiilia päivitetään lisää, kun se on saanut hiukan hengähtää hoitopaikassaan.

28.8.2022

Kurri on viimein löytänyt sopivan kotihoitopaikan, jonne se siirtyy piakkoin.

1.7.2022
Kurrilla olisi edelleen haussa se ikioma koti. Kurri etsii myös kotihoitopaikkaa, joten olethan yhteydessä mikäli tuntuu että voisit sellaisen tarjota Kurrille.

19.4.2022
Kurri palaa adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotia.

29.4.2018
Arwen, eli uudelta nimeltään Kurri saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle 27.4.2018, josta matka jatkui oman perheensä kanssa kotia kohti.

2.4.2018
Arwenille löytyi se juuri sopiva koti, ja tyttö varattiin tänään. Onnea odotukseen!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Kurri saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi sillä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi ja se on steriloitu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessimme kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kurrin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: