Päivitetty 06.05.2022

Kotia etsivä koira: ASOLDA


Syntymäaika: n. 1/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
6.5.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Asoldan tausta, se mitä siitä tiedämme, alkaa siitä että se oli tuotu Mihailestin kunnalliselle tarhalle yhdessä Tristan uroksen kanssa. Parivaljakon omistaja oli tuonut ne sinne, mutta syytä tuontiin ei tiedetä. Ioana oli nähnyt kaverukset tuolla kunnallisella koiratarhalla ja ottanut ne sieltä turvaan 14.10.2020. Asoldassa arvioidaan olevan rotuina rottweileria ja saksanpaimenkoiraa.

Tämänhetkisen tarhakuvauksen mukaan Asolda on erittäin energinen persoona. Se on kiinnostunut ja utelias sekä rakastaa sitä kun mahdollisuuksien mukaan pääsee pyörähtämään häkistään lenkille tarhan pihamaalle. Asolda onkin tottunut tarhaoloissa kulkemaan hihnassa, tätä ei kuitenkaan voi suoraan verrata kotiolo-ulkoiluihin, mutta se on oikein hyvä alku. Asolda kohtaa koiria pihalla ulkoillessaan ilman välikohtauksia eikä reagoi aitojen takana häkissä oleviin toisiin koiriin. Se ei ole Ioanalla olo-aikanaan osoittanut mitään aggressiivista käytöstä ketään kohtaan missään tilanteessa, ei koiriin eikä ihmisiin. Sillä ei myöskään ole viitteitä tappelutaustasta. Asolda ei vahdi häkkiä, eikä ruokaansa ihmiseltä eikä toiselta koiralta tarhalla. Se tulee häkkikaverinsa Tristanin kanssa hyvin toimeen, vaikka molemmat innostuvat ruoasta ja Ioanasta paljon. Tulevalta kodilta edellytetään aiempaa kokemusta molossirotuisista koirista Asoldan osittain molossirotuisen perimän takia.

Asolda ei ole varsinainen turhan haukkuja, mutta voi haukkua kyllä häkissä muiden mukana, halutessaan ihmisen luokseen tai myös esimerkiksi silloin mikäki hän haluaa itse häkistä ulos.

Kokoa Asoldalla on noin 55-60cm ja painoa arviolta noin 30kg.

Päivitykset

6.5.2022

Terveiset Romaniasta iloiselta ja reippaalta Asoldalta! Asolda asuu jälleen Tristanin kanssa Tristanin toivuttua jalkaleikkauksesta. Asolda ja Tristan eivät välttämättä ole kaikista ideaalein parivaljakko, vaikka ne erinomaisesti toimeen tulevatkin. Energisinä ja aktiivisina koirina stressaavissa ja virikkeettömissä tarhaoloissa ne ikään kuin nostattaisivat toistensa kierroksia ja alkavat molemmat kierrosten noustessa vähän sählätä. Kotioloissa tilanne olisi tietysti täysin erilainen, kun Asolda saisi säännöllisesti liikkua ja sillä olisi elämässään muutakin sisältöä kuin tarhan häkin muutamat neliöt. Asolda alkaa rauhoittua vieraiden ihanien ihmisten oltua häkissä jonkin aikaa. Asoldalla on tällä vierailukäynnillä ihan hupsut leikit, se on nimittäin keksinyt viihdyttää itseään kahmimalla suun täyteen nappuloita ruokakupista, viskoo ne sitten ympäriinsä ja etsii ja syö niitä sitten yksitellen. Tavallaan aika fiksua Asoldalta, järjestää itselleen ruuan etsintää, mutta toivottavasti tulevaisuudessa se saa siihen apua omalta ihmiseltään. 

Lisätty uusia kuvia ja video.

19.11.2021

Jälleen syksyllä tavataan tarhalla hellyyttävä energiapommi nimeltä Asolda. Se haluaisi kovasti häkistä ulos, vaikuttaa stressaantuneelta ja hyppii ja pomppii pitkin seiniä – ja välillä ihmisiäkin päin. Se suhtautuu ihmisiin avoimesti, ei vierasta aktiiveja lainkaan ja osoittaakin rakkautensa heitä kohtaan suurieleisesti. Ihmisen ollessa rauhassa paikoillaan Asoldakin rauhoittuu hetkeksi nauttimaan silityksistä. Asolda asuu tällä hetkellä häkissään yksin.

3.9.2021

Vahva ja energinen Asolda hyppää vieraita vasten täydellä voimalla ja kohkaa ympäriinsä saadessaan ihmisiä häkkiinsä. Asolda ilahtuu ihmisten huomiosta ja suhtautuu luottavaisesti tuntemattomiinkin ihmisiin. Asoldan energinen hyppiminen saadaan laantumaan, kun maahan heitetään nameja etsittäväksi. Nameihin Asolda keskittyykin hienosti ja on pienen haisteluhetken jälkeen jo huomattavasti rauhallisempi. Asolda asuu yhdessä Tristan koiran kanssa ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Lisätty uusi video ja kuvia.

13.1.2021
Asolda aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Asoldan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Asolda saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Asolda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot : Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.