Päivitetty 16.10.2019

Kodin saanut koira: AUNI


Syntymäaika: 12/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

17.5.2019

Auni asuu romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa luputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Aunin toukokuun alussa. Kaunis nuori Auni on tullut Cosoban tarhalle maaliskuussa. Siihen saakka se asui täysin eristettynä, ainoana kontaktinaan omistajansa,  kun tämä kävi sitä ruokkimassa. Tarhalle tultuaan Auni oli hyvin arka, mutta on sittemmin rohkaistunut paljon. Se asuu tällä hetkellä kahden muun koiran, Mohinin ja McCoyn kanssa samassa häkissä ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Auni on tottumaton vieraisiin ja on ymmärrettävästi aika hämmentynyt. Se ylittää kuitenkin itsensä ja tulee haistelemaan vieraita, vaikka vähän pelottaakin. Koiratarhan omistajaan, Adinaan, Auni on selvästi kiintynyt, joten oma ihminen on sille merkityksellinen. Auni tarvitsee kodin, jossa ymmärretään, että useimmat tavallisetkin asiat ovat sille uusia ja arveluttavia, ja jossa ollaan valmiita kärsivällisesti tukemaan sitä kasvussa suomalaiseksi kotikoiraksi.

Auni painaa noin 15 kg ja on noin 45 cm korkea.

Päivitykset

21.9.2019

Auni saapui omaan kotiin. Onnellista elämää Aunille ja perheelle!

28.8.2019

Aunilla on onnen päivä: tyttöä odottaa oma koti Suomessa!

1.8.2019

Aktiivimme tapasivat Aunin heinäkuun tarhavierailullaan. Auni asuu nyt kahdestaan uroskoira McCoyn kanssa häkin kolmannen asukkaan jo kotiuduttua Suomeen. Kaverukset tulevat hyvin toimeen keskenään. Auni on parivaljakon rauhallisempi osapuoli. Auni on reipastunut valtavasti edellisen vierailun jälkeen: se tulee heti iloisena syömään herkkuja kädestä. Auni nauttii rapsutuksista ja silityksistä ja suukottelee silittäjää ja jää vieraan viereen istumaan. Kaiken kaikkiaan Auni on kiva, tasapainoisen oloinen tyttö ja jo ihan valmis omaan kotiin. Lisätty Aunille uusia kuvia ja video.

17.5.2019

Auni aloittaa oman kodin ja omien ihmisten etsimisen yhdistyksen adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Auni  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Auni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.