Päivitetty 20.02.2016

Kodin saanut koira: BACI


Baci 12/15

Baci 12/15

BACI

* Arvioitu syntymäaika 03/15

* Uros

* Kastroidaan

*Romaniassa

 

 

 

 

28.10.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Eräänä päivänä onni potkaisi pientä Baci-poikaa sekä kahta muuta pentua, Bessietä ja Bidiä, jotka oletettavasti ovat Bacin siskoja. Syystä tai toisesta nämä pennut olivat päätyneet harhailemaan tien laidalle. Kotiinsa Frumusaniin matkalla oleva Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Anda Murgu huomasi kolmikon ja vei ne  turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) uudelle Sintestin tarhalle. Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa syyskuussa 2015 valikoituivat nämä pennut osaksi Kulkureiden adoptio-ohjelmaa ja niidenon aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Baci on luonteeltaan hauska ja leikkisä koiralapsi. Normaalin pennun tavoin se pyörii innoissaan jaloissa ja haluaa tutustua reippaasti uusiin ihmisiin. Baci on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa, ja tarhalla se pärjää hyvin isossakin laumassa. Se ei kuitenkaan vaikuta äärettömän aktiiviselta ja pystyy rauhoittumaan syliin rapsuteltavaksi. Baci antaa hyvin käsitellä ja nostella itseään.

Baci on tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa. Painoa sillä on arviolta 12 kilon verran ja säkäkorkeutta noin 40-45cm. Baci kärsii tällä hetkellä iho-ongelmista. Tapaamme Bacin Romanian matkalla marraskuun alussa, jolloin saamme tarkempaa tietoa ihottumasta ja sen hoitomahdollisuuksista.

29.11.2015
Vieraillessamme Sintestin tarhalla marraskuun alussa keskustelimme Alina Murgun kanssa Bacin tilanteesta. Baci sisaruksineen kärsii sikaripunkista ja Bacin oireet ovat voimakkaimmat. Koko pentue saa vaivaansa hoitoa ja yleensä hoidon vaste nuorella iällä sairastettavaan sikaripunkkiin on hyvä. Jäämme seuraamaan tilannetta.

26.1.2016
Kuulimme hyviä uutisia Bacista aktiiviemme vieraillessa Sintestissä tammikuun alussa. Hoito on tehonnut sikaripunkkiin ja Bacin iho-oireet ovat lievittyneet. Poika on edelleen hoikassa kunnossa. Se on sisaruksiaan rauhallisempi, mutta tulee reippaasti moikkaamaan myös uusia ihmisiä.

Lisätty Bacille uusia kuvia.

20.2.2016
Baci on varattu Ranskaan.

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Baci saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Baci on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.