Päivitetty 29.10.2016

Kodin saanut koira: BEEBO


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Ei steriloitu

21.9.2016
A Doua Sansa on kahden naisen, Carmenin ja Ioanan perustama eläinsuojeluyhdistys, joka ylläpitää koiratarhaa Glinan kylässä. Toisen perustajan, Carmen Mandescun, tuttava oli löytänyt tämän ihastuttavan koiraperheen, johon kuuluu emo ja kaksi pentua. Hän oli pitänyt näistä huolta, kunnes pennut olivat tarpeeksi vanhoja asumaan tarhalla. Beebo ei ole Hilppa-emon biologinen pentu, mutta saanut jo pienenä kokea adoption ihmeen, kun siitä tuli Hilpan ottopentu. Nyt Beebo odottaa omaa loppuelämän kotiaan ja sitä viimeistä adoptiota Glinan tarhalla, yhdessä Hilpan ja Meebo-siskonsa kanssa.

Beebo on pennuista se vauhdikkaampi rämäpää. Vieraiden tullessa häkkiin Beebo vetää kierrokset täysille ja alkaa villisti juosta ja hyppiä ympäri häkkiä. Tämä pentu onkin erittäin ihmisrakas ja rakastaa yli kaiken saamaansa huomiota. Heti tilaisuuden tullessa, kun vierailija on kyykistynyt tarpeeksi alas, tämä pienokainen kiipeää itse syliin hellittäväksi ja varmistaa, että hänet huomataan. Beebon on kuultu hieman käyttävän ääntään saadakseen huomiota, mutta muuta turhaa se ei hauku.

Tarhalla ollessaan Beebo leikkii ja touhuaa paljon Meebon ja varaäiti Hilpan kanssa. Aktiivimme kuvailivatkin pentua erittäin ihanaksi tapaukseksi, kunhan se saa vain tarpeeksi tekemistä. Tulevan kodin siis kannattaa varautua antamaan tälle neidille paljon liikuntaa ja aivojumppaa. Koirakaverikin voisi olla toivottu!

Beebo antaa käsitellä itseään hienosti ja kuuleman mukaan kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, heti kun pikkuinen malttaa rauhoittua.

Beebo on kooltaan noin 20-25cm korkea ja painaa hurjat 5kg. Beebo jää alle 10 kiloiseksi eli pienikokoiseksi.

14.10.2016
Suloinen Beebo sai tänään iloisia uutisia: se pääsee seuraamaan varaäitinsä ja ottosiskonsa tassunjälkiä kohti parempaa elämää. Beebo on nimittäin tänään varattu omaan kotiinsa. Onnea perhe ja Beebo!

29.10.2016
Tänään oli onnenpäivä. Tänään oli se päivä, kun yhden pienen koiran elämä otti kokonaan uuden suunnan. Tänään oli päivä, jolloin Beebo lensi Suomeen ja tapasi perheensä ensi kertaa. Vielä kerran isot onnittelut ja tsemppiä tulevaan!

—————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Beebo saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beebo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Beebo tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.