Päivitetty 11.02.2020

Kodin saanut koira: BEEDA


Syntymäaika: noin 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
26.12.2019
Adina Vladut
 on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Syyskuussa 2019 aktiivimme tapasivat Cosoban tarhan sisäpihalla jos jonkinmoista koiraa. Yksi niistä oli hoikka ja siro, vaalea narttu, joka oli löytynyt metsästä. Aloittaessaan kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa, sai tyttö nimekseen Beeda. Beedan melko suuret nisät kertoivat siitä, että se on mitä luultavimmin nuoresta iästään huolimatta oli ehtinyt saada pentuja. Pentuja ei kuitenkaan löytynyt ja arvoitukseksi jää, mikä on pentujen kohtalo ollut.
Aktiiviemme tavatessa Beedan syyskuussa, käyttäytyi Beeda erittäin rauhallisesti. Se nuuskutti hellästi ihmisiä ja jäi mieluusti silitettäväksi. Beedaa sai käsitellä lähes miten päin tahansa eikä se ollut kosketuksesta millänsäkään. Joulukuussa 2019 aktiivimme tapasivat Beedan taas uudestaan. Talvea varten Beeda oli siirretty katettuun häkkiin, josta löytyi mm. koppi, johon pääsee lämmittelemään. Edelleen Beeda nautti suuresti ihmisen huomiosta, mutta tarhaelämä on varmasti tehnyt tehtävänsä, sillä Beeda vaikutti ehkä hieman stressaantuneemmalta, kuin syksyllä. Arka tai ujo Beeda ei kuitenkaan ole. Se ei vain koe tarvetta ylimääräiselle häseltämiselle ja se on selkeästi tottumaton uusiin tilanteisiin. Turvallisessa kotiympäristössä Beedasta saattaisi kuoriutua esiin vaikka minkälaisia upeita luonteenpiirteitä. Kunpa tämä nuori neito pääsisi pian omaan kotiin näyttämään mitä kaikkea rauhallisen kuoren alle piiloutuu!

Aivan ensimmäiseksi koiraksi Beedaa ei välttämättä suositella, sillä Beedan kokemattomuus uusista tilanteista vaatii ihmiseltä koiranlukutaitoa ja osaamista. Beeda ei myöskään välttämättä viihtyisi kaikkein vilkkaimalla asuinalueella. Beeda on tällä hetkellä todella hoikassa kunnossa. Korkeutta on n. 50 cm ja painoa 16 kg.

Päivitykset
1.2.2020
Helmikuun ensimmäisenä ihastuttava Beeda lensi vihdoin omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Beeda ja perhe!

10.1.2020
Kaunis Beeda varattiin tänään omaan kotiinsa. <3

26.12.2019
Aktiiviemme tapasivat kauniin Beedan taas joulukuisella reissullaan. Beeda oli siirretty talveksi sisäpihalta katettuun häkkiin, josta löytyy myös koppeja, joihin pääsee lämmittelemään. Alussa Beeda jännitti vieraita ihmisiä niin, että sen takapää aivan tärisi. Beeda oli kuitenkin hyvin kiinnostunut vieraista ja halusi tehdä tuttavuutta pieni töpöhäntä heiluen. Pikkuhiljaa Beeda alkoi rentoutua, söi herkkuja kädestä ja nuuskutti kiinnostuneena vierailevan Jennin kasvoja. Beeda on ystävällisen ja rauhallisen oloinen koira, mutta tottumaton uusiin tilanteisiin. Beeda asuu häkissä toisen aremman koiran kanssa. Tarhalla Beedan ei ole kuultu haukkuvan.

Joulukuussa Beedan käytöstä kissojen kanssa testattiin myös. Tilanne oli Beedalle erittäin jännittävä ja se jähmettyi tilanteessa täysin. Kissatesti tehtiin tarhan klinikan sisätiloissa. Beeda kyhjötti maassa paikoillaan koko tapahtuman ajan. Se nuuski kissoja muutaman kerran, mutta muutoin jännitti tilannetta todella paljon eikä Beedan todellista suhtautumista kissoihin voida varmuudella osoittaa. Tulevan kodin tuleekin tehdä mahdollinen kissojen ja koiran tutustuttaminen erittäin huolellisesti ja hitaasti.

26.9.2019

Beeda pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Missä onkaan tämän kauniin neidon oma koti?______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beeda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Beedan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.