Päivitetty 27.09.2019

Kotia etsivä koira: BEEDA


Syntymäaika: noin 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta:
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adinalla on takanaan 20 vuoden ura eläinlääkärinä, ja lähes yhtä kauan hän on auttanut Romanian kodittomia koiria. Adina kuitenkin otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen.
Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kun Kulkurien aktiivit vierailevat Cosobassa, siellä on aina tapahtunut paljon edistystä edelliseen kertaan nähden. Tarhalla asuu jatkuvasti noin 200 koiraa ja lisäksi Adina majoittaa siellä maksua vastaan muiden eläinsuojelijoiden koiria.

Cosoban tarhan sisäpihalla vilistää jos jonkinmoista koiraa. Yksi niistä on hoikka ja siro, vaalea narttu, joka löytyi metsästä. Aloittaessaan kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa, saa tyttö nimekseen Beeda. Beedan melko suuret nisät kertovat siitä, että se on mitä luultavimmin nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saada pentuja. Pentuja ei kuitenkaan löytynyt, kuka tietää mikä on pentujen kohtalo ollut.
Aktiiviemme tavatessa Beedan syyskuisella reisullaan, käyttäytyi Beeda erittäin rauhallisesti. Se nuukuttaa hellästi ihmisiä ja jää mieluusti silitettäväksi. Beedaa saa käsitellä lähes miten päin tahansa eikä se ole kosketuksesta millänsäkään. Ehkäpä Beeda helposti jää suuressa koiralaumassa huomiotta, sillä se ei tee itsestään millään tavoin numeroa. Arka tai ujo Beeda ei kuitenkaan ole. Se ei vain koe tarvetta ylimääräiselle häseltämiselle.  Turvallisessa kotiympäristössä Beedasta saattaisi kuoriutua esiin vaikka minkälaisia upeita luonteenpiirteitä. Kunpa tämä nuori neito pääsisi pian omaan kotiin näyttämään mitä kaikkea rauhallisen kuoren alle piiloutuu!

Beeda on tällä hetkellä todella hoikassa kunnossa. Korkeutta on n. 50 cm ja painoa 16 kg.

Päivitykset:
26.9.2019

Beeda pääsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Missä onkaan tämän kauniin neidon oma koti?______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beeda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Beedan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa