Päivitetty 31.07.2019

Kotia etsivä koira: BEN J


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

31.7.2019

Veljekset Ben J ja Jerry B syntyivät Romaniaan, maahan jossa kodittomia koiria on miljoonia. Ben ja Jerry olivat sikäli onnekkaita, että ne saivat olla elämänsä alkutaipaleen omistettuja koiria. Ne eivät toki eläneet sisällä kodissa, kuten meillä Suomessa useimmiten on totuttu, mutta niillä oli kuitenkin oma piha, jossa ne varttuivat pentuina yhdessä noin puolen vuoden ikään saakka. Kun pennut kasvoivat ja voimistuivat ja niiden vauhti kasvoi, eikä niitä oltu koulutettu mitenkään, omistaja kyllästyi niiden temuamiseen ja kuoppien kaivamiseen ja uhattuaan ensin hukuttaa ne, vei kuitenkin lopulta koirat Odain kunnalliselle tarhalle päästäkseen niistä eroon. Seuraavat kuukaudet Ben ja Jerry viettivät sitten kunnallisella tarhalla ja sinne niiden elämä olisi hyvin saattanut päättyäkin, elleivät eräät saksalaiset eläinsuojelijat olisivat huomanneet komeita ja avoimia nuorukaisia vieraillessaan sattumalta tarhalla. He ihastuivat veljeksiin ja järjestivät niille paikan One Rescue Associationin tarhalta Cosobasta, sillä lupauksella, että me lupaamme promota niitä adoptioon kunhan pääsemme ensin itse tapaamaan koiria ja toteamaan niiden soveltuvan ohjelmaamme.

Saimme tavata heinäkuussa veljekset Cosobassa ja ymmärsimme hyvin saksalaisten ihastumisen poikiin. Ben ja Jerry ovat nuoria, hurmaavia herrasmiehiä, jotka suhtautuvat elämään ja ihmisiin avoimesti, uteliaasti, ystävällisesti ja ihmeenkin kohteliaasti, siihen nähden ettei niiden lyhyeen elämään ole kummempaa koulutusta kuulunut. He lähestyvät vieraitakin ihmisiä häkissään heti sinne saavuttuamme, antavat käsitellä itseään ongelmitta, viihtyvät ihmisten lähellä ja nauttivat huomiosta ja rapsutuksista. Ne tuntuvat tulevan erinomaisesti toimeen toistensa kanssa, mutta tutustuvat ihmisiin myös itsenäisesti. Veljeksissä ei tarhaolosuhteissa tunnu olevan merkittäviä luonne-eroja, vaan kummastakin saa hyvinkin tasapainoisen, rennon vaikutelman. Pojat ottavat hyvin kontaktia ja niiden kanssa olisikin varmasti ilo touhata mitä vain, peruskoulutuksesta lähtien. Näistä koirista olisi vaikka mihin, lenkkikaveriksi, harrastuskentille, ihmisen parhaaksi ystäväksi.

Ben ja Jerry ovat alle vuoden ikäisiä, kastroituja uroksia. Korkeutta niillä on noin 60 + cm ja painoa arviolta 30 kiloa. Niiden perimässä virtaa erittäin todennäköisesti reilusti saksanpaimenkoiraa. Ben ja Jerry etsivät erillisiä, aktiivisia ja jo hieman koirakokemusta omaavia, sitoutuneita kotejaan tositarkoituksella.

Päivitykset

31.7.2019 

Ben J ja Jerry B aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ben J saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ben J on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Benin yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa