Päivitetty 03.08.2021

Kodin saanut koira: JERRY B, Suomessa


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
kastroitu

Jerryllä oon tällä hetkellä useita kotiehdokkaita, joten toistaiseksi Jerrystä ei vastaanoteta lisää tiedusteluita! Kiitos mielenkiinnostanne!

 

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 12.5.2021

Veljekset Ben J ja Jerry B syntyivät Romaniaan, maahan jossa kodittomia koiria on miljoonia. Ben ja Jerry olivat sikäli onnekkaita, että ne saivat olla elämänsä alkutaipaleen omistettuja koiria. Ne eivät toki eläneet sisällä kodissa, kuten meillä Suomessa useimmiten on totuttu, mutta niillä oli kuitenkin oma piha, jossa ne varttuivat pentuina yhdessä noin puolen vuoden ikään saakka. Kun pennut kasvoivat ja voimistuivat ja niiden vauhti kasvoi, eikä niitä oltu koulutettu mitenkään, omistaja kyllästyi niiden temuamiseen ja kuoppien kaivamiseen ja uhattuaan ensin hukuttaa ne, vei kuitenkin lopulta koirat Odain kunnalliselle tarhalle päästäkseen niistä eroon. Seuraavat kuukaudet Ben ja Jerry viettivät sitten kunnallisella tarhalla ja sinne niiden elämä olisi hyvin saattanut päättyäkin, elleivät eräät saksalaiset eläinsuojelijat olisivat huomanneet komeita ja avoimia nuorukaisia vieraillessaan sattumalta tarhalla. He ihastuivat veljeksiin ja järjestivät niille paikan One Rescue Associationin tarhalta Cosobasta, sillä lupauksella, että me lupaamme promota niitä adoptioon kunhan pääsemme ensin itse tapaamaan koiria ja toteamaan niiden soveltuvan ohjelmaamme.

Ben ja Jerry lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan heinäkuussa 2019 ja ne eilivät yhdessä Cosoban tarhalla aina syyskuuhun 2020 saakka, jolloin Ben sai kodin Suomesta. Jerryyn vuodet tarhalla melko yksitoikkoisessa ja suljetussa ympäristössä vaikutti luonnollsesti niin, että siitä tuli arempi kuin se oli nuorena tarhalle tullessaan. Jerry on elänyt tarhalla puolen vuoden ikäisestä asti ja nyt kahden vuoden iässä sillä ei ole päivittäistä kokemusta ihmisen läsnäolosta ja säännöllisestä käsittelystä.

Joulukuussa 2020 Jerry pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitoon. Kotihoidossa Jerry on oppinut näiden kuukausien aikana paljon tärkeitä kotikoiran oppeja. Jerry on sisäsiisti, se lenkkeilee sujuvasti hihnassa ja osaa tavalliset kodin rutinit. Jerry on luonteeltaan sellainen herkkä runopoika, joka vaatii aikaa uusiin asioihin ja ihmisiin tutustumisessa ja liian vilkas ympäristö tai esimerkiksi lapsiperhe voisivat olla Jerrylle liian haastavia ympäristöjä.

Omien tuttujen luottoihmisten kanssa Jerry on suloinen höpönassu, veijarimainen hassuttelija ja leikkisä nuori koira, joka nauttii suuresti mm. metsäretkistä ja leikkimisestä hoitopaikan omien koirien kanssa ja jota on helppo motivoida oppimaan temppuja tai muuhun koulutukseen.

Jerry on korkeudeltaan noin 60 + cm ja painaa arviolta 30 kiloa. Jerryn perimässä virtaa erittäin todennäköisesti reilusti saksanpaimenkoiraa.

Jerrylle etsitään kotia melko rauhallisesta ympäristöstä, rivi- tai omakotitalosta. Koirakaveri kodissa olisi varmasti Jerrylle suuri tuki uuteen elämään opetellessa ja leikkikaverina ja etsimmekin ensisijaisesti kotia, jossa Jerrylle olisi kaveriksi suunnilleen omaan kokoluokkaa oleva narttukoira. Kotihoitoperheen uroksen kanssa Jerrylla on ajoittain kitkaa, joten emme luovuta Jerryä varmuuden vuoksi samaan kotiin toisen uroksen kanssa. Jerryä voidaan harkita ainoaksi koiraksi, mikäli omistajilla on mahdollisuus viettää paljon aktiivista aikaa Jerryn kanssa ja sille löytyy koirakavereita esimerkiksi lähipiiristä viikottaiseen yhdessäoloon lajiseuran kanssa, johon Jerry on koko elämänsä ajan tottunut.

Jerryä ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Jerryn tulevilta omistajilta odotetaan rauhallisia ja johdonmukaisia otteita, motivoituneisuutta positiiviseen vahvistamiseen perustuvaan koulutukseen ja malttia opastaa runopoikaa sen uudessa elämänvaiheessa Jerryä kuunnellen ja tukien. 

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

3.8.2021

Jerry muutti omaan kotiin 18.7.2021.

15.7.2021

Pitkä etsintä on päättynyt, Jerry on varattu täydellisesti hänelle sopivaan kotiin Dina-rescuen kaveriksi.

Suuri kiitos Jerryn kotihoitajalle Jerryn elämän tärkeimmän taipaleen tukemisesta seitsemän kuukauden ajan!

12.5.2021

Jerryn kuvausta ja kotikriteereitä perustieto-osioon on päivitetty ja lisätty uusia kuvia ja videoita. Kahdella uusimmalla videolla Jerry on lenkillä toista kertaa tapaamansa vieraan koiran (huskymix) ja vieraan ihmisen kanssa, toisella videolla näkyy miten Jerry lähestyy reippaasti kerran aiemmin tapaamaansa ihmistä. Omaehtoinen lähestyminen ilman pakotetta onkin Jerryn kanssa toimiessa tärkeää ja tuloksellista.

8.4.2021

Missä ihmeessä luuraa Jerryn sopiva koti?

Vaikka Jerryllä sujuukin hienosti kotihoitopaikassaan, olisi jo pikkuhiljaa se oman kodin löytyminen ihan paikallaan. Viime viikkoina Jerryn hoitopaikassa pyörähti visiitillä noin viisi-kiloinen pieni tyttökoira ja alkuihmetyksen jälkeen Jerry tykkäsi minikaveristakin vallan kovin. Jerry sopeutuisikin varmasti moniin asioihin rauhallisesti totuttelemalla.

Uusi video lisätty.

P.s. Vaikka Jerry minikoirustakin tykkäsi, etsimme sille ensisijaisesti hieman lähempänä omaa kokoaan olevaa koirakamua.

22.3.2021

Jerry etsii edelleen omaa, täydellistä kotiaan. Toivomme Jerryn tulevassa kodissa olevan narttukoira tai -koiria valmiina, sillä Jerry hyötyisi varmasti paljon tasapainoisen ja mahdollisesti leikkisän koirakaverin seurasta. Koirakamusta olisi Jerrylle paitsi tukea kaikessa uuden elämän opettelussa, myös parhaimmillaan leikkiseuraksi. Toivomme myös Jerryn tulevan kodin sijaitsevan melko rauhallisessa ympäristössä, joko rivi- tai omakotitalossa.

19.2.2021

Jerrylla sujuu edelleen kotihoidossa oikein hyvin! Jerry on leikkisä ja iloinen nuori mies, joka seuraa paljon koirakaveriensa hienoa esimerkkiä monessa asiassa ja oppii sekä heiltä, että hoitoperheen ihmisiltä jatkuvasti uusia kotikoiran oppeja. Oma tuttu hoitaja on Jerryn luotto-ihminen, joka saa tehdä Jerrylle mitä vain. Perheen mies ja teini-ikäinen lapsi ovat myös kivoja, mutta heidän kanssaan Jerry etenee hitaammin esim. valjaiden pukemisen suhteen. Ulkoilu kuitenkin sujuu jo kaikkien kanssa.

Aktiivimme Stefanie kävi tapaamassa Jerryä ja otti hänestä uusia, upeita kuvia. Näin Stefanie kertoi Jerrystä:

“Jerry on aivan huikea koira. Kuvailisin sitä ehkä itse sanoilla utelias, tasapainoinen ja pehmeä.

Kun tulin heille sisään kaikki kolme koiraa ottivat minut heti eteisessä iloisesti vastaan, ja ne istui samantien kaikki rivissä kun ne huomasi että mulla oli superherkkua mukana, Jerry hienosti porukassa mukana. Jerry suhtautui minuun tosi uteliaasti, haisteli päästä varpaisiin tarkasti, tutki laukun ja selkeesti mietiskeli, mikä tyyppi tämä on. Koko vierailuni aikana se ei haukahtanut kertaakaan minulle tai millekään muullekaan.

Jerry haki minulta reippaasti nameja ja se onkin selkeästi todella hyvin namimotivoitavissa, kun se tajusi että mulla oli herkkuja taskuissa se kulki vaan mun perässä ja ulkona kun kuvailtiin, en meinannut saada sitä pysymään kuvissa paikallaan kun se vaan kokoajan oli tulossa mun luokse syömään herkkuja.

Jerry ottaa selkeästi tosi paljon mallia minun saapuessa koirakavereista ja oli niiden seurassa superhienosti. Vaikea sanoa, olisko se paljon varovaisempi uuden ihmisen saapuessa jos olisi yksin, koska nyt se selkeesti tuli noiden muiden mukana kun ne on ihan överisosiaalisia. Ulkona oltiin sitten ihan vaan kolmistaan Miian ja Jerryn kanssa ja ei siellä kyllä vaikuttanu suoranaisesti tarvitsevan kaverin tukea. Jerry tutki ja haisteli reippaasti, leikki pihalla Miian lapsen kanssa jääkiekoilla ja kohdattiin esim. mopo ihan läheltä kuvaillessa, jota Jerry vaan vähän katteli silleen “jahas, tommonen, ok”. Tavattiin myös naapuri, jolle Jerry vaan heilutteli vähän matkan päästä häntää ja olisi halunnu mennä luokse.

Kun sisällä juotiin kahvit, Jerry veti sikeästi unta täysin rentona kyljellään keskellä keittiötä ja muutenkaan se ei mun mittapuun mukaan ole yhtään arka. Tottumaton kyllä ja vähän ujo, mutta se oli heti tutkimassa kaikkea uutta reippaasti, esim kameraa tai just jääkiekkomailaa ja kiekkoja, jota ei kuulemma ollu ennen edes nähny. Sanoisin, että Jerry varmasti tottuu uusiin juttuihin nopsaan, sillä sen asenne uusiin juttuihin on selkeesti enemmän mahdollisuus kuin uhka.”

Lisätty Jerrylle uusi video ja uusia, ihania kuvia, jotka on ottanut Koiravalokuvaus Stefanie Lindroos, kiitos!

9.1.2021

Jerryn vuosi on startannut hyvin kotihoidossa, jossa Jerry on majaillut nyt vajaan kuukauden!

Jerryn arki tutuksi tulleissa kuvioissa sujuu mainiosti. Jerry on suureksi osaksi rento ja iloinen, leikkisä nuori mies, joka viihtyy erinomaisesti kotihoitoperheen koirien kanssa. Jerry tykkää ulkoilusta ja metsälenkeistä ja hoitopaikan rauhallinen sijainti haja-asutusalueella tuntuu olevan sille omiaan.

Jerry on ottanut kotihoitoperheen emännän omaksi ihmisekseen ja muihin perheenjäseniin, mieheen ja teini-ikäisiin lapsiin Jerry tutustuu askel askeleelta. Perheen miehen kanssa Jerry lähtee jo sujuvasti ulkoilemaan, kunhan luottoihminen ensin pukee sille valjaat, mikä on vielä jännittävää, ja teini-ikäiset lapsetkin ovat saaneet jo rapsutella Jerryä. Jerryn kanssa onkin tärkeää edetä sen omaan tahtiin ja antaa sille rauhassa positiivisia kokemuksia vieraista ihmisistä.

Jerrysta tulee varmasti ajan myötä kuoriutumaan energinen ja reipas nuori herra.

Jerrysta lisätty kuvia ja videoita.

14.12.2020

Jerry matkusti Tuusulaan kotihoitoon 12.12.2020. Jo Romaniasta lähtiessä saimme kuulumisia, että kun Jerryä alettiin lähtöön valmistelun myötä käsitellä enemmän, sen arkuus loittoni nopeasti ja Jerry nautti ihmisen huomiosta ja käsittelystä silmin nähden. Sama kokemus toistui Suomeen pitkän matkan jälkeen saapuessa, Jerry olikin huomattavasti rennompi, uteliaampi ja reippaampi kuin osasimme odottaakaan.

Myös ensikuulumiset kotihoidosta ovat positiivisia. Jerry on jo ulkoillut valjaissa ja turvavarusteissa ja se on tehnyt kaikki tarpeensa ulos. Se on alkanut pikkuhiljaa tutustumaan kotihoitopaikan muihin koiriin ja pystynyt jo nukkumaan täysin rennosti kunnollista unta. Jerry antaa kotihoitajan rapsutella itseään hyvinkin ja nauttii siitä, mutta koska käsittely ja koskettaminen on vielä uutta Jerrylle, sitä tehdään vain pieniä hetkiä kerrallaan totutellen ja vasta yhden ihmisen toimesta.

On myös huomioitava, että kun Jerry pääsee paremmin kiinni uuteen elämäänsä, siitä mitä todennäköisimmin kuoriutuu aktiivinen ja energinen nuori paimenkoira, joka tarvitsee riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa sekä positiivisuuteen perustavaa kouluttamista tasapainoiseen elämään.

25.11.2020

Jerrylle tarjoutui mahdollisuus päästä kotihoitoon Suomeen ja niinpä hän matkustaa Suomeen 12.12.2020. Jerry jatkaa edelleen oman, sopivan kodin etsintää.

 

Jerryn tarina ennen Suomeen pääsyään

14.10.2020

Jerry B on siirretty takarivin häkeistä tarhalla etualan häkkeihin, josta sillä on mahdollisuus seurata paremmin tarhan tapahtumia ja ihmisten liikkeitä. Lisäksi Jerry sai uuden, reippaan häkkikvaerin, adoptio-ohjelmastamme löytyvän ihanan Maisien. Nämä muutokset vaikuttavat toivoaksemme Jerryyn positiivisella tavalla sen saadessa enemmän sosiaalisutta elämäänsä ja Maisien näyttämään reippaasti mallia esimerkiksi ihmisiin suhtautumisesta avoimesti ja innoissaan.

Lisätty uusi video ihanan iloisesta Jerrystä ja Maisiesta.

14.9.2020

Jerrylle on lisätty kolme uutta videota, joista näkyy hyvin Jerryn käytöksen erot ihmisen ollessa häkin ulkouolella ja sisäpuolella. Jerryllä on uusi häkkikaveri, melko arka narttu, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen.

5.9.2020

Koronatilanteen takia emme ole tänä vuonna päässeet vierailemaan Romaniassa, mutta saaneet sieltä onneksi kuulumisia. Jerryn elämässä on tapahtunut nyt alkusyksystä suuri muutos, kun sen veli Ben sai kodin Suomesta ja muutti pois tänään. Toivottavasti Jerry saa pian kokea saman muutoksen!

23.1.2020

Vuosi on vaihtunut ja Ben ja Jerry jatkavat omien kotiensa löytymisen odottamista tarhaolosuhteissa. Joulukuussa aktiivimme vierailivat jälleen Cosobassa ja tapasivat tarhan rauhallisimmissa osassa myös hyväntuuliset veljekset. Vaikuttaa siltä, että poikien häkin rauhallinen sijainti sopii niille siinä mielessä, että niiden stressitasot pysyvät kohtuullisina ja se näkyy poikien käytöksessä tiettynä rentoutena, vaikka vieraiden ihmisten harvinainen vierailu häkkiin onkin jännää. Veljekset ottavat paljon tukea toisistaan ja ne tuntuvat edelleen tulevan erinomaisesti toimeen keskenään. Jerry on edelleen veljeksistä hieman arempi, mutta sekin on varsin positiivisella tavalla utelias ja kiinnostunut ihmisistä, joiden vierailu häkissä on harvinaista ja siksi jännitys on varsin ymmärrettävää.  Jerry kuitenkin esimerkiksi pystyy käymään rauhallisesti makoilemaan lähelle vieraita ja hakemaan herkut kädestä asti. Pojat eivät tarhaolosuhteissa vaikuta kovilta haukkumaan, mutta on ihan olettettavaa että kotioloissa rohkaistuttuaan ne tulevat varmasti myös tarpeen tulleen löytämään äänensä. Molemmat pojat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, vaikkakin toki lihaksettomia.

Lisätty uusia kuvia ja video.

8.12.2019

Saimme kuulumisia Romaniasta Beniltä & Jerryltä marraskuulla. Nuorilla miehillä sujuu ihan kohtalaisesti tarhaoloihin nähden, mutta onhan heillä äärettömän tylsää. Elämä toistaa samaa kaavaa aamusta iltaan ja taas yöstä aamuun ja maisemat eivät vaihdu, eikä häkistä pääse juurikaan koskaan ulos. Nuoren palveluskoiramaisen tyypin jos kenen pään se voisi sekoittaa, mutta pojat pärjäävät aika hyvin. Ben on veljeksistä sosiaalisempi Jerryn kerätessä enemmän rohkeuttaan Benin vanavedessä. Jerry yrittää urheasti tutustua uuteen häkissään olevaan ihmeelliseen vieraaseen ihmiseen, mutta muutama minuutti mitä ihmisellä on niille antaa, ei vielä ihan riitä. Jerry tarvitsisi aikaa pikkuisen enemmän. Jerryn tulevassa kodissa olisi ideaalia olla ennestään mieluiten narttukoira, jonka kanssa Jerryn olisi helppo mallioppia ja saada hyviä kokemuksia ja esimerkkiä ihmisiin tutustumisesta ja elämään muutenkin.

Jerrylle olisi kovin tärkeää päästä pian sosiaalistumaan, jotta se ei kehittyisi tarhan eristyneissä oloissa arempaan suuntaan.

Lisätty uusia kuvia & video.

1.10.2019

Jerryä on tavattu taas yhdistyksen aktiivien toimesta niin elo- kuin syyskuussakin. Kuulumiset ovat hieman surullisia. Tarhaelämä on alkanut näkyä nuoren miehen luonteessa ja siitä on tullut kesään nähden hieman varovaisempi ja ujompi uusiin ihmisiin tutuessaan. Välillä Jerry hakee turvaa omasta kopistaan, ja tulee sitten taas uskallettuaan jatkamaan tutustumista. Jerryn kanssa tuleekin varautua siihen, että se tarvitsee ymmärräystä, aikaa, tilaa ja rohkaisevaa kannustusta ja paljon positiivisia kokemuksia uudessa elämässään. Jerry tulee edelleen hyvin toimeen veljensä kanssa, joskin on huomattavissa, että Jerry on veljeksistä selvästi vantterampi, eli todennäköisesti Jerry on kaksikosta enemmän ruuasta määräävä osapuoli. Reissulla puruluut saadessaan veljekset keskittyvät niiden syömiseen eikä niistä synny mitään rähinää.

Lisätty Jerrylle uusia kuvia ja video. Jerry on myös siirretty pentukategoriasta aikuisten puolelle sen täytettyä arviolta vuoden.

31.7.2019 

Ben J ja Jerry B aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jerry B saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jerry B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jerryn yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa