Päivitetty 14.10.2020

Kotia etsivä koira: JERRY B


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 14.10.2020

Veljekset Ben J ja Jerry B syntyivät Romaniaan, maahan jossa kodittomia koiria on miljoonia. Ben ja Jerry olivat sikäli onnekkaita, että ne saivat olla elämänsä alkutaipaleen omistettuja koiria. Ne eivät toki eläneet sisällä kodissa, kuten meillä Suomessa useimmiten on totuttu, mutta niillä oli kuitenkin oma piha, jossa ne varttuivat pentuina yhdessä noin puolen vuoden ikään saakka. Kun pennut kasvoivat ja voimistuivat ja niiden vauhti kasvoi, eikä niitä oltu koulutettu mitenkään, omistaja kyllästyi niiden temuamiseen ja kuoppien kaivamiseen ja uhattuaan ensin hukuttaa ne, vei kuitenkin lopulta koirat Odain kunnalliselle tarhalle päästäkseen niistä eroon. Seuraavat kuukaudet Ben ja Jerry viettivät sitten kunnallisella tarhalla ja sinne niiden elämä olisi hyvin saattanut päättyäkin, elleivät eräät saksalaiset eläinsuojelijat olisivat huomanneet komeita ja avoimia nuorukaisia vieraillessaan sattumalta tarhalla. He ihastuivat veljeksiin ja järjestivät niille paikan One Rescue Associationin tarhalta Cosobasta, sillä lupauksella, että me lupaamme promota niitä adoptioon kunhan pääsemme ensin itse tapaamaan koiria ja toteamaan niiden soveltuvan ohjelmaamme.

Ben ja Jerry lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan heinäkuussa 2019 ja ne eilivät yhdessä Cosoban tarhalla aina syyskuuhun 2020 saakka, jolloin Ben sai kodin Suomesta. Jerryyn vuodet tarhalla melko yksitoikkoisessa ja suljetussa ympäristössä on luonnollisesti vaikuttanut niin, että siitä on tullut arempi kuin se oli nuorena tarhalle tullessaan. Ihmisen ollessa häkin ulkopuolella Jerry kokee olonsa turvallisemmaksi ja tulee aivan häkin reunalle tervehtimään tulokasta mutta ihmisen mennessä sisään Jerryn häkkiin se ottaa koppinsa turvapaikaksi ja hakee sieltä vain namit ihmisen kädestä. Jerry on elänyt tarhalla puolen vuoden ikäisestä asti ja nyt kahden vuoden iässä sillä ei ole päivittäistä kokemusta ihmisen läsnäolosta ja säännöllisestä käsittelystä. Jerry tarvitseekin kodin, jossa on kokemusta aremmasta koirasta ja roppakaupalla kärsivällisyyttä ja osaamista työstää Jerrystä onnellista ja rentoa koiraa. On myös huomioitava, että kun Jerry pääsee esiin arkuutensa takaa, siitä mitä todennäköisimmin kuoriutuu aktiivinen ja energinen nuori paimenkoira, joka tarvitsee riittävästi aktiviteetteja ja liikuntaa sekä positiivisuuteen perustavaa kouluttamista tasapainoiseen elämään.

Jerryn veli Ben on sopeutunut Suomessa kotielämään erittäin reippaasti ja rohkeasti.

Jerry on korkeudeltaan noin 60 + cm ja painaa arviolta 30 kiloa. Jerryn perimässä virtaa erittäin todennäköisesti reilusti saksanpaimenkoiraa. Jerrylle etsitään kotia melko rauhallisesta ympäristöstä. Koirakaveri kodissa olisi varmasti Jerrylle suuri tuki uuteen elämään opetellessa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

14.10.2020

Jerry B on siirretty takarivin häkeistä tarhalla etualan häkkeihin, josta sillä on mahdollisuus seurata paremmin tarhan tapahtumia ja ihmisten liikkeitä. Lisäksi Jerry sai uuden, reippaan häkkikvaerin, adoptio-ohjelmastamme löytyvän ihanan Maisien. Nämä muutokset vaikuttavat toivoaksemme Jerryyn positiivisella tavalla sen saadessa enemmän sosiaalisutta elämäänsä ja Maisien näyttämään reippaasti mallia esimerkiksi ihmisiin suhtautumisesta avoimesti ja innoissaan.

Lisätty uusi video ihanan iloisesta Jerrystä ja Maisiesta.

14.9.2020

Jerrylle on lisätty kolme uutta videota, joista näkyy hyvin Jerryn käytöksen erot ihmisen ollessa häkin ulkouolella ja sisäpuolella. Jerryllä on uusi häkkikaveri, melko arka narttu, jonka kanssa se tulee hyvin toimeen.

5.9.2020

Koronatilanteen takia emme ole tänä vuonna päässeet vierailemaan Romaniassa, mutta saaneet sieltä onneksi kuulumisia. Jerryn elämässä on tapahtunut nyt alkusyksystä suuri muutos, kun sen veli Ben sai kodin Suomesta ja muutti pois tänään. Toivottavasti Jerry saa pian kokea saman muutoksen!

23.1.2020

Vuosi on vaihtunut ja Ben ja Jerry jatkavat omien kotiensa löytymisen odottamista tarhaolosuhteissa. Joulukuussa aktiivimme vierailivat jälleen Cosobassa ja tapasivat tarhan rauhallisimmissa osassa myös hyväntuuliset veljekset. Vaikuttaa siltä, että poikien häkin rauhallinen sijainti sopii niille siinä mielessä, että niiden stressitasot pysyvät kohtuullisina ja se näkyy poikien käytöksessä tiettynä rentoutena, vaikka vieraiden ihmisten harvinainen vierailu häkkiin onkin jännää. Veljekset ottavat paljon tukea toisistaan ja ne tuntuvat edelleen tulevan erinomaisesti toimeen keskenään. Jerry on edelleen veljeksistä hieman arempi, mutta sekin on varsin positiivisella tavalla utelias ja kiinnostunut ihmisistä, joiden vierailu häkissä on harvinaista ja siksi jännitys on varsin ymmärrettävää.  Jerry kuitenkin esimerkiksi pystyy käymään rauhallisesti makoilemaan lähelle vieraita ja hakemaan herkut kädestä asti. Pojat eivät tarhaolosuhteissa vaikuta kovilta haukkumaan, mutta on ihan olettettavaa että kotioloissa rohkaistuttuaan ne tulevat varmasti myös tarpeen tulleen löytämään äänensä. Molemmat pojat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, vaikkakin toki lihaksettomia.

Lisätty uusia kuvia ja video.

8.12.2019

Saimme kuulumisia Romaniasta Beniltä & Jerryltä marraskuulla. Nuorilla miehillä sujuu ihan kohtalaisesti tarhaoloihin nähden, mutta onhan heillä äärettömän tylsää. Elämä toistaa samaa kaavaa aamusta iltaan ja taas yöstä aamuun ja maisemat eivät vaihdu, eikä häkistä pääse juurikaan koskaan ulos. Nuoren palveluskoiramaisen tyypin jos kenen pään se voisi sekoittaa, mutta pojat pärjäävät aika hyvin. Ben on veljeksistä sosiaalisempi Jerryn kerätessä enemmän rohkeuttaan Benin vanavedessä. Jerry yrittää urheasti tutustua uuteen häkissään olevaan ihmeelliseen vieraaseen ihmiseen, mutta muutama minuutti mitä ihmisellä on niille antaa, ei vielä ihan riitä. Jerry tarvitsisi aikaa pikkuisen enemmän. Jerryn tulevassa kodissa olisi ideaalia olla ennestään mieluiten narttukoira, jonka kanssa Jerryn olisi helppo mallioppia ja saada hyviä kokemuksia ja esimerkkiä ihmisiin tutustumisesta ja elämään muutenkin.

Jerrylle olisi kovin tärkeää päästä pian sosiaalistumaan, jotta se ei kehittyisi tarhan eristyneissä oloissa arempaan suuntaan.

Lisätty uusia kuvia & video.

1.10.2019

Jerryä on tavattu taas yhdistyksen aktiivien toimesta niin elo- kuin syyskuussakin. Kuulumiset ovat hieman surullisia. Tarhaelämä on alkanut näkyä nuoren miehen luonteessa ja siitä on tullut kesään nähden hieman varovaisempi ja ujompi uusiin ihmisiin tutuessaan. Välillä Jerry hakee turvaa omasta kopistaan, ja tulee sitten taas uskallettuaan jatkamaan tutustumista. Jerryn kanssa tuleekin varautua siihen, että se tarvitsee ymmärräystä, aikaa, tilaa ja rohkaisevaa kannustusta ja paljon positiivisia kokemuksia uudessa elämässään. Jerry tulee edelleen hyvin toimeen veljensä kanssa, joskin on huomattavissa, että Jerry on veljeksistä selvästi vantterampi, eli todennäköisesti Jerry on kaksikosta enemmän ruuasta määräävä osapuoli. Reissulla puruluut saadessaan veljekset keskittyvät niiden syömiseen eikä niistä synny mitään rähinää.

Lisätty Jerrylle uusia kuvia ja video. Jerry on myös siirretty pentukategoriasta aikuisten puolelle sen täytettyä arviolta vuoden.

31.7.2019 

Ben J ja Jerry B aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jerry B saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jerry B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jerryn yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa