Päivitetty 23.01.2020

Kotia etsivä koira: JERRY B


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

Päivitetty 23.1.2020

Veljekset Ben J ja Jerry B syntyivät Romaniaan, maahan jossa kodittomia koiria on miljoonia. Ben ja Jerry olivat sikäli onnekkaita, että ne saivat olla elämänsä alkutaipaleen omistettuja koiria. Ne eivät toki eläneet sisällä kodissa, kuten meillä Suomessa useimmiten on totuttu, mutta niillä oli kuitenkin oma piha, jossa ne varttuivat pentuina yhdessä noin puolen vuoden ikään saakka. Kun pennut kasvoivat ja voimistuivat ja niiden vauhti kasvoi, eikä niitä oltu koulutettu mitenkään, omistaja kyllästyi niiden temuamiseen ja kuoppien kaivamiseen ja uhattuaan ensin hukuttaa ne, vei kuitenkin lopulta koirat Odain kunnalliselle tarhalle päästäkseen niistä eroon. Seuraavat kuukaudet Ben ja Jerry viettivät sitten kunnallisella tarhalla ja sinne niiden elämä olisi hyvin saattanut päättyäkin, elleivät eräät saksalaiset eläinsuojelijat olisivat huomanneet komeita ja avoimia nuorukaisia vieraillessaan sattumalta tarhalla. He ihastuivat veljeksiin ja järjestivät niille paikan One Rescue Associationin tarhalta Cosobasta, sillä lupauksella, että me lupaamme promota niitä adoptioon kunhan pääsemme ensin itse tapaamaan koiria ja toteamaan niiden soveltuvan ohjelmaamme.

Ben ja Jerry ovat nuoria, hurmaavia herrasmiehiä, jotka suhtautuvat elämään ja ihmisiin melko avoimesti, uteliaasti, ystävällisesti ja ihmeenkin kohteliaasti, siihen nähden ettei niiden lyhyeen elämään ole kummempaa koulutusta kuulunut. He lähestyvät vieraitakin ihmisiä häkissään heti sinne saavuttuamme, viihtyvät ihmisten lähellä ja nauttivat huomiosta vaikka uudet harvinaiset vieraat häkissä ovatkin jännittäviä. Välilä Jerry vetätytyy koppiinsa hakemaan turvaa kunnes taas uskaltaa jatkaa tutustumista. Ne tuntuvat tulevan erinomaisesti toimeen toistensa kanssa, mutta tutustuvat ihmisiin myös itsenäisesti. Ajan kuluessa Jerrystä on tullut hieman veljeään Beniä varovaisempi ja ujompi ja se vaatiikin hieman enemmän tilaa ja aikaa uusiin ihmisiin tutuessaan.  Pojat ottavat hyvin kontaktia ja niiden kanssa olisikin varmasti ilo touhata mitä vain, peruskoulutuksesta lähtien. Näistä koirista olisi vaikka mihin, lenkkikaveriksi, harrastuskentille, ihmisen parhaaksi ystäväksi. Jerrylle toisesta koirasta kotioloissa olisi varmasti paljon tukea, sillä se on tottunut tukeutumaan veljeensä tarhalla.

Ben ja Jerry ovat vajaan puolentoista vuoden ikäisiä, kastroituja uroksia. Korkeutta niillä on noin 60 + cm ja painoa arviolta 30 kiloa. Niiden perimässä virtaa erittäin todennäköisesti reilusti saksanpaimenkoiraa. Ben ja Jerry etsivät erillisiä, aktiivisia ja jo hieman koirakokemusta omaavia, sitoutuneita omia kotejaan tositarkoituksella.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.1.2020

Vuosi on vaihtunut ja Ben ja Jerry jatkavat omien kotiensa löytymisen odottamista tarhaolosuhteissa. Joulukuussa aktiivimme vierailivat jälleen Cosobassa ja tapasivat tarhan rauhallisimmissa osassa myös hyväntuuliset veljekset. Vaikuttaa siltä, että poikien häkin rauhallinen sijainti sopii niille siinä mielessä, että niiden stressitasot pysyvät kohtuullisina ja se näkyy poikien käytöksessä tiettynä rentoutena, vaikka vieraiden ihmisten harvinainen vierailu häkkiin onkin jännää. Veljekset ottavat paljon tukea toisistaan ja ne tuntuvat edelleen tulevan erinomaisesti toimeen keskenään. Jerry on edelleen veljeksistä hieman arempi, mutta sekin on varsin positiivisella tavalla utelias ja kiinnostunut ihmisistä, joiden vierailu häkissä on harvinaista ja siksi jännitys on varsin ymmärrettävää.  Jerry kuitenkin esimerkiksi pystyy käymään rauhallisesti makoilemaan lähelle vieraita ja hakemaan herkut kädestä asti. Pojat eivät tarhaolosuhteissa vaikuta kovilta haukkumaan, mutta on ihan olettettavaa että kotioloissa rohkaistuttuaan ne tulevat varmasti myös tarpeen tulleen löytämään äänensä. Molemmat pojat ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, vaikkakin toki lihaksettomia.

Lisätty uusia kuvia ja video.

8.12.2019

Saimme kuulumisia Romaniasta Beniltä & Jerryltä marraskuulla. Nuorilla miehillä sujuu ihan kohtalaisesti tarhaoloihin nähden, mutta onhan heillä äärettömän tylsää. Elämä toistaa samaa kaavaa aamusta iltaan ja taas yöstä aamuun ja maisemat eivät vaihdu, eikä häkistä pääse juurikaan koskaan ulos. Nuoren palveluskoiramaisen tyypin jos kenen pään se voisi sekoittaa, mutta pojat pärjäävät aika hyvin. Ben on veljeksistä sosiaalisempi Jerryn kerätessä enemmän rohkeuttaan Benin vanavedessä. Jerry yrittää urheasti tutustua uuteen häkissään olevaan ihmeelliseen vieraaseen ihmiseen, mutta muutama minuutti mitä ihmisellä on niille antaa, ei vielä ihan riitä. Jerry tarvitsisi aikaa pikkuisen enemmän. Jerryn tulevassa kodissa olisi ideaalia olla ennestään mieluiten narttukoira, jonka kanssa Jerryn olisi helppo mallioppia ja saada hyviä kokemuksia ja esimerkkiä ihmisiin tutustumisesta ja elämään muutenkin.

Jerrylle olisi kovin tärkeää päästä pian sosiaalistumaan, jotta se ei kehittyisi tarhan eristyneissä oloissa arempaan suuntaan.

Lisätty uusia kuvia & video.

1.10.2019

Jerryä on tavattu taas yhdistyksen aktiivien toimesta niin elo- kuin syyskuussakin. Kuulumiset ovat hieman surullisia. Tarhaelämä on alkanut näkyä nuoren miehen luonteessa ja siitä on tullut kesään nähden hieman varovaisempi ja ujompi uusiin ihmisiin tutuessaan. Välillä Jerry hakee turvaa omasta kopistaan, ja tulee sitten taas uskallettuaan jatkamaan tutustumista. Jerryn kanssa tuleekin varautua siihen, että se tarvitsee ymmärräystä, aikaa, tilaa ja rohkaisevaa kannustusta ja paljon positiivisia kokemuksia uudessa elämässään. Jerry tulee edelleen hyvin toimeen veljensä kanssa, joskin on huomattavissa, että Jerry on veljeksistä selvästi vantterampi, eli todennäköisesti Jerry on kaksikosta enemmän ruuasta määräävä osapuoli. Reissulla puruluut saadessaan veljekset keskittyvät niiden syömiseen eikä niistä synny mitään rähinää.

Lisätty Jerrylle uusia kuvia ja video. Jerry on myös siirretty pentukategoriasta aikuisten puolelle sen täytettyä arviolta vuoden.

31.7.2019 

Ben J ja Jerry B aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jerry B saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jerry B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jerryn yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa