Päivitetty 01.10.2019

Kotia etsivä koira: JERRY B


Syntymäaika: 09/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

Perustiedot ja tausta

1.10.2019

Veljekset Ben J ja Jerry B syntyivät Romaniaan, maahan jossa kodittomia koiria on miljoonia. Ben ja Jerry olivat sikäli onnekkaita, että ne saivat olla elämänsä alkutaipaleen omistettuja koiria. Ne eivät toki eläneet sisällä kodissa, kuten meillä Suomessa useimmiten on totuttu, mutta niillä oli kuitenkin oma piha, jossa ne varttuivat pentuina yhdessä noin puolen vuoden ikään saakka. Kun pennut kasvoivat ja voimistuivat ja niiden vauhti kasvoi, eikä niitä oltu koulutettu mitenkään, omistaja kyllästyi niiden temuamiseen ja kuoppien kaivamiseen ja uhattuaan ensin hukuttaa ne, vei kuitenkin lopulta koirat Odain kunnalliselle tarhalle päästäkseen niistä eroon. Seuraavat kuukaudet Ben ja Jerry viettivät sitten kunnallisella tarhalla ja sinne niiden elämä olisi hyvin saattanut päättyäkin, elleivät eräät saksalaiset eläinsuojelijat olisivat huomanneet komeita ja avoimia nuorukaisia vieraillessaan sattumalta tarhalla. He ihastuivat veljeksiin ja järjestivät niille paikan One Rescue Associationin tarhalta Cosobasta, sillä lupauksella, että me lupaamme promota niitä adoptioon kunhan pääsemme ensin itse tapaamaan koiria ja toteamaan niiden soveltuvan ohjelmaamme.

Ben ja Jerry ovat nuoria, hurmaavia herrasmiehiä, jotka suhtautuvat elämään ja ihmisiin avoimesti, uteliaasti, ystävällisesti ja ihmeenkin kohteliaasti, siihen nähden ettei niiden lyhyeen elämään ole kummempaa koulutusta kuulunut. He lähestyvät vieraitakin ihmisiä häkissään heti sinne saavuttuamme, viihtyvät ihmisten lähellä ja nauttivat huomiosta ja rapsutuksista. Välilä Jerry vetätytyy koppiinsa hakemaan turvaa kunnes taas uskaltaa jatkaa tutustumista. Ne tuntuvat tulevan erinomaisesti toimeen toistensa kanssa, mutta tutustuvat ihmisiin myös itsenäisesti. Ajan kuluessa Jerrystä on tullut hieman veljeään Beniä varovaisempi ja ujompi ja se vaatiikin hieman enemmän tilaa ja aikaa uusiin ihmisiin tutuessaan.  Pojat ottavat hyvin kontaktia ja niiden kanssa olisikin varmasti ilo touhata mitä vain, peruskoulutuksesta lähtien. Näistä koirista olisi vaikka mihin, lenkkikaveriksi, harrastuskentille, ihmisen parhaaksi ystäväksi.

Ben ja Jerry ovat noin vuoden ikäisiä, kastroituja uroksia. Korkeutta niillä on noin 60 + cm ja painoa arviolta 30 kiloa. Niiden perimässä virtaa erittäin todennäköisesti reilusti saksanpaimenkoiraa. Ben ja Jerry etsivät erillisiä, aktiivisia ja jo hieman koirakokemusta omaavia, sitoutuneita kotejaan tositarkoituksella.

Päivitykset

1.10.2019

Jerryä on tavattu taas yhdistyksen aktiivien toimesta niin elo- kuin syyskuussakin. Kuulumiset ovat hieman surullisia. Tarhaelämä on alkanut näkyä nuoren miehen luonteessa ja siitä on tullut kesään nähden hieman varovaisempi ja ujompi uusiin ihmisiin tutuessaan. Välillä Jerry hakee turvaa omasta kopistaan, ja tulee sitten taas uskallettuaan jatkamaan tutustumista. Jerryn kanssa tuleekin varautua siihen, että se tarvitsee ymmärräystä, aikaa, tilaa ja rohkaisevaa kannustusta ja paljon positiivisia kokemuksia uudessa elämässään. Jerry tulee edelleen hyvin toimeen veljensä kanssa, joskin on huomattavissa, että Jerry on veljeksistä selvästi vantterampi, eli todennäköisesti Jerry on kaksikosta enemmän ruuasta määräävä osapuoli. Reissulla puruluut saadessaan veljekset keskittyvät niiden syömiseen eikä niistä synny mitään rähinää.

Lisätty Jerrylle uusia kuvia ja video. Jerry on myös siirretty pentukategoriasta aikuisten puolelle sen täytettyä arviolta vuoden.

31.7.2019 

Ben J ja Jerry B aloittavat kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jerry B saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jerry B on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jerryn yhteyshenkilö on Salla Honkapää.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.