Päivitetty 14.08.2021

Kodin saanut koira: MAXI-MINI (nyk. Tarmo)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Maxi-Mini on aiheuttanut runsaasti kiinnostusta ja sen tuleva perhe löytyy varmasti näiden hakijoiden joukosta. Maxi-Ministä ei siis oteta enää hakemuksia vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

28.6.2021
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Suloinen Maxi-Mini syntyi kesäkuussa 2020 eli noin vuosi sitten. Paikallinen koiraemo synnytti pennut erään paikallisen perheen pihalle, mutta perhe ei halunnut pitää Maxi-Miniä. Emon ja muiden pentujen kohtalosta ei ole tietoa. Carmen otti Maxi-Minin huomaansa, kun se oli suurin piirtein 2 kuukauden ikäinen. Maxi-Mini on Carpen tarhalla osoittautunut leikkisäksi ja aktiiviseksi koiraksi. Ihmisten suhteen Maxi-Mini on ystävällinen ja se tulee toimeen myös lasten kanssa. Koirien kanssa Mini-Maxi tulee myös toimeen ja pitää koirien kanssa leikkimisestä ympäriinsä juoksennellen. Maxi-Mini arvostaa enemmän tyttökoirien leikkiseuraa. Maxi-Mini ei ole alistuva tai omistushaluinen toisten koirien seurassa vaan ennemmin jotain siltä väliltä – ilmeisimmin aika tasapainoinen tapaus. Vanhempien narttujen seurassa Maxi-Mini kuitenkin alistuu. Maxi-Mini haukkuu kohtuullisesti ja yleensä silloin, kun muutkin koirat haukkuvat.

Maxi-Mini voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Maxi-Mini on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Vaikka Maxi-Mini vaikuttaa tarhalla reippaalta ja ystävälliseltä, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Maxi-Mini on kooltaan noin 35 cm ja 8 kg.

Päivitykset

14.8.2021
Maxi-Mini saapui kotiin!

15.7.2021
Maxi-Mini on varattu omaan kotiin.

28.6.2021
Maxi-Mini aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Maxi-Mini saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maxi-Mini on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maxi-Minin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.