Varattu koira: BERTA (nyk. HILMA)

Syntymäaika: n. 2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Bertasta on tullut useita yhteydenottoja ja näiden joukosta löytynee Bertalle oma koti. Emme vastaanota toistaiseksi Bertasta lisää tiedusteluita. Kiitos mielenkiinnosta! (25.3.)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

22.3.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Carpen tarhalla omaa kotiaan etsii myös pieni, corgimainen Berta. Berta oli ennen omistettu koira, mutta omistaja ei huolehtinut Bertasta juurikaan vaan Berta oli lähinnä yksin pihalla. Bertan kerrotaan kasvaneen yhdessä lasten kanssa ja tulevan näiden kanssa hyvin toimeen. Nyt Berta kuitenkin on asunut Carpen tarhalla muutaman kuukauden.

Berta jakaa häkkinsä nuoremman nartun kanssa, ja kaksikko tuleekin toimeen. Berta on kuitenkin ajoittain tarkka resursseistaan ja saattaa ärähtää esimerkiksi huomiosta toiselle. Tämän perusteella Bertan voisi ajatella sopivan joko ainoaksi koiraksi tai vaikka rauhallisemman uroksen kaveriksi. Bertan tulevan perheen tulee olla kuitenkin valmis siihen, että resurssitarkkuutta Bertalla voi esiintyä myös kotona.

Ihmisiä kohtaan Berta on avoin ja ystävällinen, hakee huomiota ja antaa vieraidenkin ihmisten käsitellä. Aktiiviemme silitellessä Bertaa selästä Berta irvisti kerran, mutta ei tee tätä uudestaan käsittelystä ja kokeilusta huolimatta – kyse voi olla stressistä, yllä mainituista resursseista tai mahdollisesti kivusta. Olisi kuitenkin hyvä, jos Bertan tulevasta perheestä löytyisi jo jonkin verran taitoa lukea koiraa ja tarvittaessa esimerkiksi käyttää Berta hierojalla tai eläinlääkärin tutkimuksessa. Corgimaisen rakenteen lisäksi Bertan etujalat ovat barokit.

Berta on noin 32cm korkea ja painaa arviolta 8-9kg. On hyvä muistaa, että vaikka Berta on ollut omistettu koira, se tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja positiivista vahvistamista matkalla suomalaiseksi kotikoiraksi.

 

Päivitykset

13.8.2022

Berta matkusti omaan kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Hilma.

24.4.2022

Ihana Berta on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

22.3.2022

Pikkuinen Bertta tassuttelee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa, loppuelämän kotiaan.

______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta

koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaa

n. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Berta saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Berta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: