Päivitetty 19.11.2021

Kotia etsivä koira: ÄIJÄ


Syntymäaika: n. 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Äijä päätyi One Rescuen tarhalle, kun alueen pormestari toi hänet sinne aiemmin tänä vuonna. Tällä hetkellä Äijä asuu isossa koiraporukassa tarhan pihassa ja tulee muiden koirien kanssa toimeen kohtuullisen hyvin. Hieman pomotteleva ja lyhytpinnainen muiden koirien kanssa tämä herra kuitenkin on, ehkä enemmän sellainen yksinäinen susi. Ihmisistä Äijä kuitenkin pitää kovasti ja antaa kauniisti rapsutella ja käsitellä itseään.

Äijä on luonteeltaan erittäin reippaan ja topakan oloinen kaveri, joka nauttii ihmisten huomiosta. Se pyörii tarhan pihalla innokkaasti muiden koirien mukana ja tulee pyytämään ihmisiltä rapsutuksia. Äijä on jopa niin perso rapsutuksille, että pyytää huomiota kevyesti hammastelemalla ja örisemällä, jos kokee että ihminen ei kiinnitä tarpeeksi huomiota häneen, vaan yrittää rapsuttaa muitakin koiria. Äijä sopisi siis ehkä parhaiten ainoaksi koiraksi, koska sillä saattaisi olla tarvetta resurssien puolustamiseen muiden koirien kanssa. Tilanteesta riippuen äijää voisi kuitenkin harkita monenkinlaiseen kotiin.

Komea Äijä on arviolta 6 vuotias. Korkeutta sillä on noin 40cm ja painoa arviolta 12kg – eli iso äijä pienessä paketissa. 🙂

 

Päivitykset

19.11.2021

Äijä hääräilee tarhan vapaana pihalla muiden koirien kanssa ja odottelee yhteydenottoa tulevalta kodiltaan. Tarha tuntuu olevan Äijälle kovin stressaava ympäristö, sillä sen pinna palaa helposti muiden koirien kanssa ja se tuntuu olevan jatkuvasti napit vastakkain toisten kanssa. Toivottavasti tämä pieni riitapukari pääsisi pian omaan rakastavaan kotiinsa, missä se saisi kaiken huomion eikä sen tarvitsisi stressata mistään!

19.10.2021

Äijä aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

____________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Äijä saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Äijä on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Äijän yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa