Päivitetty 13.10.2018

Kodin saanut koira: BETO


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
02.09.2018
Ioana Bodea on ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.  Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Betolla on aikaisemmin Romaniassa ollut oma koti ja omistaja, mutta tuntemattomasta syystä omistaja oli soittanut Ioanalle ja pyytänyt häntä ottamaan Beton ja muut hänen koirat Cosoban tarhalle ja etsimään niille uudet kodit.

Todella suloinen Beto on tarhalla kiinnostunut myös vieraista ihmisistä ja se antaa hienosti silittää itseään.  Beto on rauhallinen ja se on vielä hieman varautunut ja ihmeissään kaikesta mitä sen ympärillä tarhalla tapahtuu. Pikkuinen tulee itse ihmisen luokse ja saattaa hypätä ihmistä vasten pyytäen rapsutuksia. Äkkinäisiä ja yllättäviä liikkeitä se varoo ja saattaa pelästyä, jonka vuoksi Betoa ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä lapsia.  Beto tulee hienosti toimeen tarhalla muiden koirien kanssa ja se ei juurikaan hauku. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että kotiutumisen myötä käytös voi muuttua. Betolla on säkäkorkeutta arvion mukaan noin 30 cm. Beto on ruumiinmalliltaan pötkylä ja sillä on lievät barokkijalat. Beton kanssa samassa kodissa on asunut muun muassa Pikku Lili.

Beto on rokotettu 1.8 ja 1.9, eli se on pian valmis matkustamaan uuteen kotiinsa.

Päivitykset

12.10.2018
Beto lensi omaan kotiinsa Suomeen 6.10.2018. Monta ihanaa yhteistä päivää koko perheelle!

12.9.2018
Beto on varattu omaan kotiin!

07.09.2018
Betosta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille kotiehdokkaille!

02.09.2018
Beto on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Beton yhteyshenkilö on Mia Takolander.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.