Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: BOLDEI (nyk. Bolde)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

21.10.2020
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä eräällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin.

Boldein elämä ennen Cosoban tarhalle tuloa ei ole ollut kummoinen: se on asunut koko siihen astisen elämänsä pihalla ketjussa kiinni. Lopulta siitä luovuttiin ja se tuotiin tarhalle. Eipä ihme, että Boldei aluksi suhtautui sekä muihin koiriin että ihmisiin epäluuloisesti ja yritti jopa purra ihmisiä. Tajuttuaan, ettei muutto tarhalle ollutkaan huono juttu, Boldei vähitellen rauhoittui ja oppi elämään yhdessä monen muun koiran kanssa aluksi tarhan sisäpihalla. Nyt se elää pienemmässä aitauksessa. Alkuaikoina arvonsa tunteva koiraherra oli tarkka siitä, ettei kukaan tule omimaan sen nameja. Silloin se nosteli herkästi ylähuultaan ja ärähti, mikä on täysin ymmärrettävää tilassa, jossa on liian monta koiraa. Ensimmäisellä tapaamisellamme Boldei lähestyi kyykyssä olevaa ihmistä uteliaana ja antoi rapsuttaakin, mutta ei erityisesti hakenut huomiota. Näytti siltä, että Boldei oli aika tottumaton ihmisen huomionosoituksiin. Kun Boldei kiihtyy, se alkaa herkästi leikkimielisen hammastelun. Uusimmasta videosta (10/2020) näkyy, että Boldei on vuoden aikana rentoutunut ja osaa selvästi iloita tutun ihmisen vierailusta. Tälle koiraherralle olisi sopiva koti aikuisperhe, jossa on jo koirakokemusta ja jossa osataan lukea koiran viestejä sekä halutaan edetä Boldein ehdoilla. Boldeista voisi olla mukavaa, jos kotona olisi narttukoira odottamassa. Sopivassa ympäristössä Boldeista kuoriutuu oivallinen kumppani rauhalliseen elämänmenoon.

Boldei on 35-40 cm korkea ja painaa noin 15 kg. Boldeissa on jotain corgimaista. Etutassut ovat tyylikästä barokkia.

Päivitykset

13.12.2020
Boldei on kotona. Onnellista Suomi-elämää Bolde ja oma perhe!

29.11.2020
Boldei on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

21.10.2020
Saimme Boldei-herran kuulumisia Romaniasta. Adina-eläinlääkärin mukaan Boldeissa on kaksi puolta. Yhtenä päivänä se piiloutuu omaan koppiinsa, toisena taas tervehtii tuttua ihmistä iloisena koko tanakka keho vispaten kuten uudella videolla näkyy. Boldei tulee toisten koirien kanssa toimeen ja herrasmiehenä erityisesti tyttökoirat ovat sen mieleen. Adina on varma, että kun Boldei pääsee kotiin, jossa ymmärretään koiran sielunelämää ja osataan ohjata Boldeita oikealla tavalla, Boldeilla ei ole enää tarvetta vetäytyä omiin oloihin. Tarhaelämä ei ole yhtään Boldein juttu. Boldei haukkuu tuskin lainkaan, joten kaveri sopii myös kerrostaloasujaksi. Tulevan omistajan on syytä varautua keventämään Boldein ruokailua, sillä kaverilla on selvästi ylipainoa, mikä ei tee ollenkaan hyvää sen barokkijaloille.

19.12.2019
Boldeita käytiin tervehtimässä joulukuun tarhamatkalla, mutta Boldei ei ollut tällä kertaa lainkaan kiinnostunut vieraista. Kun vieraat tulivat Adinan kanssa Boldein häkkiin, poika hermostui, näykkäisi tuttua Adinaa ja piiloutui koppiinsa. Tarhaelämä stressaa Boldei-parkaa selvästi ja useamman ihmisen tulo sen alueelle oli nyt pojalle liikaa.

30.9.2019
Boldei aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Boldei saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boldei on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Boldein yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.