Päivitetty 19.12.2019

Kotia etsivä koira: BOLDEI


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

19.12.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä viimeisimmällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Boldein elämä ennen Cosoban tarhalle tuloa ei ole ollut kummoinen: se on asunut koko siihen astisen elämänsä pihalla ketjussa kiinni. Lopulta siitä luovuttiin ja se tuotiin tarhalle. Eipä ihme, että Boldei aluksi suhtautui sekä muihin koiriin että ihmisiin epäluuloisesti ja yritti jopa purra ihmisiä. Tajuttuaan, ettei muutto tarhalle ollutkaan huono juttu, Boldei vähitellen rauhoittui ja elelee nyt tarhan sisäpihalla yhdessä monen muun koiran kanssa. Arvonsa tunteva koiraherra on edelleen tarkka siitä, ettei kukaan tule omimaan sen nameja. Silloin se nostelee herkästi ylähuultaan ja ärähtää. Toisaalta se on täysin ymmärrettävää tilassa, jossa on ehkä liian monta koiraa. Kyykyssä olevaa ihmistä Boldei lähestyy uteliaana ja antaa rapsuttaakin, mutta ei erityisesti hae huomiota. Näyttää siltä, että Boldei on aika tottumaton ihmisen huomionosoituksiin. Kun Boldei kiihtyy, se alkaa herkästi leikkimielisen hammastelun. Boldeille olisi sopiva koti, jossa on jo koirakokemusta ja jossa osataan lukea koiran viestejä sekä halutaan edetä Boldein ehdoilla. Sopivassa ympäristössä Boldeista kuoriutunee oivallinen kumppani rauhalliseen elämänmenoon.

Boldei on 35-40 cm korkea ja painaa noin 15 kg. Boldeissa on jotain corgimaista. Etutassut ovat tyylikästä barokkia.

Päivitykset

19.12.2019
Boldeita käytiin tervehtimässä joulukuun tarhamatkalla, mutta Boldei ei ollut tällä kertaa lainkaan kiinnostunut vieraista. Kun vieraat tulivat Adinan kanssa Boldein häkkiin, poika hermostui, näykkäisi tuttua Adinaa ja piiloutui koppiinsa. Tarhaelämä stressaa Boldei-parkaa selvästi ja useamman ihmisen tulo sen alueelle oli nyt pojalle liikaa.

30.9.2019
Boldei aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Boldei saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boldei on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Boldein yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa