Kodin saanut koira: BOLTA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

4.8.2014

4.8.2014

BOLTA

* n. 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

4.9.2014
Kaunis Bolta on pelastettu romanialaisesta pentutehtaasta heinäkuussa 2014. Tätä nyt noin 2-vuotiasta narttua  on siis aiemmin käytetty surutta pentujentekovälineenä eikä se ole koskaan saanut kokea millaista on elää rakastettuna koirana ikiomassa perheessä.

Nyt Bolta asuu eläinsuojelija Roxana Deissiman tarhalla. Luonteeltaan Bolta on melko harkitseva ja rauhallinen, mutta on todennäköistä, että kotiuduttuaan Bolta tulee reipastumaan ja aktivoitumaan selvästi! Vieraita ihmisiä kohtaan tämä kaunotar on aluksi hieman ujo, mutta tutustuttuaan uusiin ihmisiin on Bolta erittäin hellyydenkipeä ja rakastaa rapsutuksia.

Bolta tulee hienosti toimeen kaikkien muiden koirien kanssa eli sitä voisi olla kotona odottamassa koirakaveri. Bolta ei juurikaan hauku tarhalla eli sen koti voisi mahdollisesti sijaita myös kerrostalossa.

Kooltaan noin 2-vuotias Bolta on n. 35 cm korkea ja painoa tytöllä on noin 6 kiloa.

Nyt Bolta etsii siis omaa rakastavaa loppuelämän kotiaan! Muistathan kuitenkin harkita koiran ottamista tarkkaan, sillä koiraan tulee sitoutua jopa seuraavaksi 10-12 vuodeksi. Tulevan kodin tulee tarjota Boltalle riittävästi aktiviteetteja ja olla valmis opettamaan tytölle kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

Bolta luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

7.10.2014
Bolta on tänään varattu Saksaan!

Boltan kodinetsinnässä auttoi Niina.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: