Päivitetty 19.09.2020

Kodin saanut koira: BONGO BOY


Syntymäaika: 2-3/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

Bongo Boy on saanut lukuisia kotitarjouksia, eikä uusia toistaiseksi oteta vastaan. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.9.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Suloistakin suloisempi Bongo Boy päätyi tarhan asukkaaksi jokin aika sitten. Onneksi päätyi, Carmen nimittäin löysi tämän pikkuisen pojan suuren valtatien reunalta, paikalta, jossa koiran henki ei ole ikävä kyllä erityisen kallis. Tarhalla Bongo on osoittautunut ihastuttavaksi pikkukaveriksi: Se on kaikin puolin herttainen, suhtautuu avoimesti, nöyrästi ja ystävällisesti sekä ihmisiin, että muihin koiriin. Bongolla ei ole tarhaoloissa tapana juurikaan haukkua, mutta se alkaa ihmisen nähdessään herkästi itkemällä ja vinkumalla kutsua ihmisen luokseen rapsuttelemaan ja hellittelemään itseään.

Bongo etsii rakastavaa ja koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jossa se pääsee viettämään lokoisia koiranpäiviä loppuelämäkseen.  Bongon tulevassa kodissa voi olla jo valmiiksi kiva koirakaveri, mutta todennäköisesti Bongo pärjäisi myös ainoana koirana.

Bongo on noin 37 cm korkea ja painaa noin 10 kg.

Päivitykset
19.9.2020
Suloinen Bongo teki pitkän matkan, mutta se kannatti, sillä matkan päästä löytyi oma perhe. Bongo saapui tänään Suomeen ja pääsee viettämään oikeaa koiranelämää koirakaverin ja rakastavien ihmisten kanssa.

27.8.2020
Tämä pikkukaveri on nyt varattu! Oma koti odottaa Suomessa. 

10.8.2020
Ihana Bongo Boy pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja odottaa nyt yhteydenottoja kotiehdokkailta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bongo Boy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bongo Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa