Päivitetty 18.10.2021

Varattu koira: BRUNO CRUSTUS, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet-klinikka)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.10.2021

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Brunon tarina on hyvin surullinen. Se löydettiin kauan sitten pellolta hylättynä Romaniassa ja se sai turvapaikan ensin Onevet-klinikalta, mistä se sitten siirtyi MG Rescuen tarhalle. Tuosta on kulunut aikaa 4-5 vuotta. Aluksi Bruno oli hyvin arka, ja sitten kun se rohkaistui vähitellen, se jäi kerta toisensa jälkeen valikoitumatta eri auttajien avun piiriin vaikean ihotilanteensa vuoksi. Kun valittavana on sadoittain kodittomia koiria, jotka kaikki tarvitsevat apua, jäävät osa aina väkisin avun ulkopuolelle. Brunon kohdalla niin tapahtui useasti.

Elokuussa 2021 vieraillessamme MG Rescuen tarhalla, mekin olimme jotenkin automaattisesti ohittamassa Brunoa. Jokin kuitenkin pysäytti meidät katsomaan Brunoa uudestaan ja kun vietimme sen kanssa lyhyen hetken, ei paluuta enää ollut. Bruno kosketti lempeydellään ja ystävällisyydellään meitä niin kovin, että päätimme yrittää auttaa Brunoa. Vihdoin oli Brunon vuoro tulla nähdyksi. Brunolle kerättiin varoja ja lahjoitusten avulla se siirrettiin Onevet-klinikalle, jossa sen ihoa ja terveyttä muutenkin alettiin tutkia ja hoitaa. Bruno sai myös jäädä asumaan klinikan tiloihin, sillä se on tarvinnut intensiivistä hoitoa useasti viikossa tapahtuvine hoitopesuineen.

Nyt Bruno on asunut klinikalla elokuun lopusta lähtien ja siitä on otettu paljon testejä ja useita sairauksia, kuten addisonin tauti, leishmania ja moni erilainen ihosairaus on suljettu pois. Brunolla on diagnoisoitu olevan atopia. Atopia on parantumaton ja krooninen sairaus, jota ei voi parantaa, mutta joka on hyvällä ja säännöllisellä hoidolla kontrolloitavissa. Atopiasta ja sen hoidosta voi lukea lisää esim tästä artikkelista.

Bruno voi tällä hetkellä erittäin hyvin. Sen iho on alkanut parantua ja uusi turkki kasvaa kovaa kyytiä. On kuitenkin selvää, että Bruno tulee tarvitsemaan sitoutunutta ja säännöllistä hoitoa atopiaan koko loppuelämänsä ajan. Tämä tarkoittaa toistuvaa eläinlääkärin hoitoa ja seurantaa sekä kotona ylläpidettävää hoitoa esim pesujen, ihon hoidon ja ruokinnan suhteen. Tulevan kodin tulee perehtyä atopian hoitoon ja suositeltavaa olisi esimerkiksi keskustella eläinlääkärin kanssa jo adoptioprosessin aikana koiran atopian hoidosta.

Bruno on noin 7-vuotias kastroitu uros. Se on noin 50 cm korkea ja painaa noin 16-17 kiloa.

Luonteeltaan Bruno on hyvin lempeä, kiltti ja ystävällinen niin ihmisiä kuin muita koiriakin kohtaan. Kaikki hoito ja käsittely on sujunut Brunon kanssa klinikalla hyvin. Bruno voisi olla tulevassa kodissaan joko ainoa koira, tai se voisi sopia muiden koirien kanssa yhteiseen kotiin. Bruno sopisi luonteensa puolesta varmasti monenlaiseen kotiin, mutta toki on huomiotava että Bruno on viettänyt valtaosan elämästään koiratarhan häkissä ja suomalaisen kotikoiran elämä on sille täysin uutta ja vierasta. Bruno tulee tarvitsemaan paljon niin psyykkistä kuin fyysistäkin tukea uudessa, kauan odotetussa elämässään ja kodin tulee esimerkiksi varautua siihen, että Bruno tarvitsee talvella vaatetusta turkkinsa ollessa vähänlaisesti lämmittävä.

Päivitykset

18.10.2021
Bruno rakas, sinut on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen <3

7.10.2021
Bruno Crustus aloitti oman kodin etsinnän erityisadoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bruno Crustus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bruno Crustus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Salla Honkapää (adoptiotiedustelut sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa