Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: BUMPI


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu


Suloinen Bumpi on herättänyt runsaasti kiinnostusta, joten siitä ei oteta enää enempää yhteydenottoja. Kiitos kiinnostuksesta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

30.10.2021
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Bumpi on löytynyt viime talvena kadulta, joten se on tullut tarhalle aivan pikkuisena pentuna. Tämän enempää Bumpin taustasta ei valitettavasti tiedetä. Bumpi asustelee nykyään aitauksessa Carpen tarhalla muiden koirien kanssa. Kulkurien aktiivit vierailivat lokakuussa 2021 tarhalla ja samalla tapasivat hurmaavan Bumpin! Muiden aitauksessa asuvien pentujen ja aikuisten koirien kanssa Bumpi tulee mutkattomasti toimeen, mutta ihmisiä Bumpi rakastaa yli kaiken. Bumpin häntä heiluu kokoajan ja se pyörii kokoajan vierailijoiden perässä. Bumpi on koko ajan kiipeämässä vieraiden syliin ja jää mielellään nauttimaan rapsutuksista. Bumpi vaikuttaa todella avoimelta ihmisten suhteen. Bumpi on tällä hetkellä n. 8 kiloa ja on n. 40 cm korkea. Bumpi tuskin kasvaa enää.

Bumpi voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Bumpi on elänyt tarhalla lähes koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Bumpi voi siis reippaasta luonteestaan huolimatta olla alussa hämmentynyt uudesta elämästään. Huomionarvoista on myös se, että Bumpi on varsinainen “ihmisliima”, joten sillä voi helposti syntyä haasteita yksinolon kanssa uudessa kodissaan. Tulevan perheen tulee ymmärtää tämä ja olla valmis harjoittelemaan yksinoloa Bumpin kanssa tarvittaessa pitkäänkin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Päivitykset

5.2.2022
Bumpi saapui Suomeen oman perheen luo!

21.11.2021
Bumpi varattiin omaan kotiin!

30.10.2021
Bumpi aloittaa kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bumpi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bumpi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bumpin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.