Päivitetty 01.10.2022

Kotia etsivä koira: CALINDA (Rauniopennut)


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta


28.8.2022
Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

 

Rauniopennut on pienenä hylätty läheiselle rauniolle, jossa asuu koditon mies, jolle monet vievät ei haluttuja koiria. Pennuilla kävi kuitenkin tuuri, koska Luiza päätti ottaa pennut hoiviinsa. Calinda asuu erillään sisaruksistaan Zakista, Xeldasta ja Rionista, koska narttupennuille tuli kärhämää ja Calinda oli tullut purruksi.

Aktiivit tapasivat Calindan kesäkuussa 2022. Calinda asuu sisällä ja se tuotiin tapaamaan aktiiveja pihalle. Calinda olikin aluksi tilanteesta hyvin ihmeissään ja otti aktiiveihin ujosti etäisyyttä. Kun Calindan seuraksi päästetään pentukaveri, Calinda reipastuu valtavasti. Calinda ottaa mallia reippaammasta koirasta ja on sen seurassa sosiaalinen, innokas ja se kommunikoi sen kanssa hyvin. Calinda haistelee kaikki paikat todella tarkkaan ja käyttää paljon nenäänsä. Calinda liikkuu reippaasti ympäri pihaa eikä se häiriinny mukana liikkuvista aktiiveista. Calinda tulee toisen koiran mallista ottamaan aktiivien kädestä nameja, mutta ei ole hirveän kiinnostunut aktiiveista, koska uuden tilan tutkiminen vie voiton. Calinda haukkuu satunnaisesti jännittäville jutuille ja se pitää vieraisiin kohteliaasti etäisyyttä, mutta ei vaikuta pelokkaalta vaan enemminkin tottumattomalta ja jännittyneeltä. Sisarustensa tavoin Calinda on todella kiintynyt tarhan omistajiin Stefaniin ja Luizaan ja se onkin kiipeämässä tuttujen ihmisten syliin ja yrittää pusutella.

 

Calinda toivoisi uudelta kodiltaan koiralähtöistä ajatusmaailmaa sekä ymmärrystä aran ja tottumattoman koiran kotiutumiseen. Calindalle reipas koirakaveri voisi olla täydellinen juttu. Calindaa ei luovuteta kaikkein vilkkaimmalle asuinalueelle. Calinda on töpöhäntäinen noin 43cm ja 12kg (arvio kesäkuussa 2022) steriloimaton narttu. Calinda on sairastanut babesioosin, mutta on jo parantunut siitä. Calinda tullaan steriloimaan ennen Suomeen saapumista.

 

Päivitykset

 

28.8.2022
Aktiivimme tapasivat Calindan elokuun alussa kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä tilanne oli Calindalle kovin jännittävä ja se pyrkikin alkuun karkuun ja seuraili tilannetta etäämmältä. Lopulta reippaampien koirien esimerkin avulla Calindakin kiinnostui nameista, ja puolen tunnin jälkeen uskalsi lähestyä seuruetta namien toivossa. Toisena päivänä tilanne ei ollut lainkaan yhtä jännittävä kuin ensimmäisenä, ja Calinda leikkikin pihalla itsekseen, haukkui namien toivossa ja hakeutui välillä lähemmäs seuruetta. Molempina päivinä hakeutui eri ihmisen rapsuteltavaksi, myös seurueen miespuolinen jäsen sai rapsutella Calindaa.

 

28.7.2022
Calinda aloittaa oman kodin etsimisen meidän adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Calinda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Han on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Calindan yhteyshenkilö on Iris Vainio

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.