Kotia etsivä koira: ANTTI APPLEBY (The Weirdos)

Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Happy Dogs Moreni
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.12.2023

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista. 

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

 

The Weirdos-jengi on löydetty pellolta pieninä pentuina. Onko ne hylätty sinne omistajan toimesta vai ovatko ne syntyneet suoraan kodittomiksi, sitä emme tiedä. Kahdeksasta pennusta viisi selvisi kolmen pennun kuoltua parvoon ja tällä hetkellä viidestä The Weirdos-jengiläisestä kolme etsii vielä omaa kotiaan: Kalle Kallendeerus, Antti Appleby ja Ville Vilitchiini. Pentueen tytöt, Maija Malyuchenko ja Kirsi Kitschkiandis ovat onnekkaasti saaneet jo kodit Suomesta. Jos joku sattuu kummastelemaan valittuja nimiä, ajattelimme, että koska mustien koirien on vaikea erottua kodin etsijöiden joukosta, näillä nimillä se saattaa onnistua! Toivottavasti olemme oikeassa.

Kummallisia koiria nämä tyypit eivät kuitenkaan ole, vaan aivan sympaattisia, iloisia ja leikkisiä nuoria koiria. Weirdot ovat asuttaneet HDM:n tarhan häkkiä yhdessä pennuista lähtien ja ne tulevat ihmeellisen hyvin juttuun huolimatta stressaavista olosuhteista ja liian pienistä tiloista. The Weirdot ovat aktiivisia ja upeita paimenkoirasekoituksia, jotka luonnollisesti ovat häkissä turhautuneita ja kierroksilla, etenkin kun tarhalle tulee uusia kiinnostavia ihmisiä heihin tutustumaan. He yrittävät saada huomiota ihmisiltä häntää vimmatusti heiluttamalla, hyppimällä ja haukkumalla kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, mutta häkkiin mennessä riehuminen vaihtuu uteliaaseen tutustumiseen ja rapsutuksista ja nameista nauttimiseen.

Antti on yhtä kaunis kuin pentueensa muutkin jäsenet mustan turkkinsa ja kirkkaiden silmiensä kera. Antin säkä on noin 60 cm ja paino 27 kilon paikkeilla, eli se on hiukan keskikokoista suurempi koira. Antti on sisaruskatraassa aavistuksen muita sisaruksiaan väistävämpi kaveri ja se odottaa pahimman innostuksen ohimenemistä ennen vuoroaan tutustua varovasti uusiin ihmisiin. Tuttujen ihmisten kanssa sisarukset ovat hyvinkin avoimia ja rohkeita, vieraita ihmisiä sisarukset väistävät enemmän, sillä he tapaavat tarhaoloissa harvoin uusia ihmisiä. Antti voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, ja kodilta odotamme sitoutuneisuutta tukea aktiivista, nuorta koiraa matkalla kotikoiraksi kärsivällisyydellä, aikaa antaen ja positiivisin koulutusmetodein. Parhaimmillaan Antti voisi varmasti muualla kuin keskustaympäristössä ja toisen tai toisten koirien kaverina, mutta oikeanlaisessa kodissa Antti voisi mahdollisesti olla ainoanakin koirana.

The Weirdos pentueen Ville on Romaniassa operoitu lonkkadysplasian vuoksi ja tästä syystä olemme röntgenkuvauttaneet muitakin sisaruksia. Antin lonkkakuvat ovat saatavilla ja suomalaisen sekä romanialaisen ortopedin lausunnon mukaan Antin lonkat eivät ole aivan parasta a-luokkaa, mutta eivät myöskään huonot. Lonkista tuskin kehittyy suurempaa vaivaa normaalissa elämässä, mutta toki lihaskuntoon ja monipuoliseen liikuntaan on aina hyvä kiinnittää huomiota. On hyvä muistaa että usein koiran ortopedisestä statuksesta ei ole tietoa ennen adoptointia ja pidämmekin etuna että Antin kohdalla pystytään kertomaan keskivertoa enemmän lonkkien tilanteesta. Nyt kotia etsivillä The Weirdos-pentueen jäsenillä ei ole mitään lonkkaoireilua ja halutessaan Antin kotiehdokas saa lonkkakuvat nähtäväkseen ennen adoptiopäätöstä.

Hurmaava The Weirdos-pentue kaipaa todella omia kotejaan ja pääsyä viettämään oikeaa koiran elämää!

Päivitykset

28.12.2023

Heti alkuun iloisia uutisia The Weirdos-jengiltä. Nyt myös pentueen tytöistä toinen, Kirsi Kitschkiandis on adoptoitu Suomeen. Aiemmin kotiutuneella Maijalla sujuu myös omassa kodissaan varsin hyvin.

Kulkurien toimijat tapasivat iloisen Weirdos-jengin lokakuussa Romaniassa. Pesue on yhtä mustan kiiltävää sekasotkua kun ne innostuvat tavatessaan harvinaisia uusia vieraita. Innostus vaihtuu osittain hämmenykseen vieraiden tullessa omaan turvapaikka-häkkiin sisälle asti ja tutustuminen vaihtuu uteliaaseen lähestymiseen ja namien rauhallisempaan maisteluun. Antti vaikuttaa tällä hetkellä sisaruksista hieman muita koiria väistävämmältä ja se odottaakin vuoroaan päästä nuuskimaan uusia ihmisiä. Pesue on hyvin kiinnostunut ja syö namit ködestä, mutta pientä silitystä lukuunottamatta ne väistävät ainakin stressaavassa ja erikoisessa tututustumistilanteessa vieraiden suoraa kosketusta. Tuttujen tarhan ihmisten kanssa Weirdot ovat paljon vapautuneempia ja täysin käsiteltävissä.

Antti on röntgenkuvattu lonkistaan Romaniassa ja sekä suomalainen että romanialainen ortopedi on lausunut kuvat. Antilla ei ole merkittävää lonkkaongelmaa, vaikkakaan lonkat eivät ole myöskään aivan A-tasoiset.  On hyvä muistaa että usein koiran ortopedisestä statuksesta ei ole tietoa ennen adoptointia ja pidämmekin etuna että Antin kohdalla pystytään kertomaan keskivertoa enemmän lonkkien tilanteesta. Nyt kotia etsivillä The Weirdos-pentueen jäsenillä ei ole mitään lonkkaoireilua ja halutessaan Antin kotiehdokas saa lonkkakuvat nähtäväkseen ennen adoptiopäätöstä.

Antille lisätty uusia kuvia ja videoita lokakuiselta käynniltä Romaniasta.

 

4.5.2023

The Weirdos-pesueesta ensimmäinen, Maija Malyuchenko, on varattu omaan kotiin Suomeen. Maijan adoptioprosessin yhteydessä Maija röntgen-kuvattiin lonkkien osalta ja lausunto lonkista oli erittäin hyvä sekä romanilaisen että suomalaisen ortopedin toimesta. Myös muut The Weirdos-jäsenet voidaan adoptioprosessin aikana kuvauttaa Romaniassa, koska yhdellä pennuista oli lonkkavaivaa.

Toivottavasti loputkin The Weirdos-tyypit löytävät pian omat kotinsa!

17.3.2023

Toimijamme kävivät moikkaamassa tätä energistä sisaruslaumaa helmikuussa, ja voi pojat Antin vauhtia! Se on sisaruksista rohkein, ja aikamoinen touhottaja. Se on niin innoissaan vieraista, että hyppii vasten riemuissaan eikä tiedä miten päin olla. Tarhaelämän yksitoikkoisuudessa sisaruksilla tulee toisinaan vähän rähinää, sillä tilaa on vähän ja resursseja niukasti. Antti on kujeilija, ja alkaakin heti leikkiä saamillaan nameilla innoissaan.

Kaunis, energinen Antti odottelee jo sitä omaa, aktiivista perhettään!

13.9.2022

Antti Appleby aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Antti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Antti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: