Päivitetty 01.10.2022

Kotia etsivä koira: ZAKI (Rauniopennut)


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

 

29.8.2022
Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

 

Rauniopennut on pienenä hylätty läheiselle rauniolle, jossa asuu koditon mies, jolle monet vievät ei haluttuja koiria.Pennuilla kävi kuitenkin tuuri, koska Luiza päätti ottaa pennut hoiviinsa. Zaki ja hänen kaksi sisarustaan Xelda ja Rion asuvat samassa aitauksessa. Yksi pennuista, Calinda, asuu erillään muista, koska narttupentujen välillä oli tullut kärhämää ja Calinda oli tullut purruksi. Aitauksessa asuvat pennut tulevat kolmistaan hyvin toimeen, vaikka ruokaresursseista käydään niiden kesken jonkin verran valtataistelua.

Aktiivit tapasivat pennut kesäkuussa 2022 ja he ovatkin ensimmäiset vieraat ihmiset jotka pennut tapaavat. Aluksi pennut haukkuvat hätääntyneen oloisesti ja juoksentelevat ympäriinsä kun aktiivit astuvat aitaukseen. Kaikki pennut ovat todella kiintyneitä tarhan omistajiin Luizaan ja Stefaniin ja pennut nauttivatkin heidän huomiostaan ja kinuavat reippaasti heidän syliinsä. Tutut ihmiset ovat pennuille selvästi iso tuki ja ne voivatkin lopettaa hätääntyneen haukun Luizan luoksetulokutsusta. Aktiivit viettivät pentujen kanssa noin 30 minuuttia ja siinä ajassa niistä kaikki ehtivät avautua ihan täysin.  Tutustuminen aloitettiin heittelemällä nameja koiriin katsomatta ja niitä huomioimatta, mutta loppuajasta aktiivit olivat jo siirtyneet hengailemaan Luizan ja Stefanin kanssa keskelle aitausta ja kaikki pennut oleilivat ja puuhailivat normaalisti aktiivien vieressä, eikä kukaan enää haukkunut.

 

Pennut vaikuttavat uteliailta, aktiivisilta ja iloisilta nuorilta koirilta, vaikka ne ovat selvästi tottumattomia ja tarvitsevat tukea uusiin asioihin tutustuessa. Zaki on todella paljon ruoan perään ja viettääkin osan aktiivien vierailusta varjossa ruokakupin vieressä maaten, jatkuvasti siitä napostellen. Zaki vartioi kuppia muilta pennuilta, jotka kunnioittavat Zakin murinaa ja huulten nostelua. Zaki uskaltaa melko nopeasti tulla tutustumaan aktiiveihin ja namit olivatkin sille iso buusti. Pienen ajan kuluttua Zakia saa rapsutella ja se tuleekin niitä itse hakemaan. Alkujärkytyksestä selvittyään Zaki vaikuttaa rennolta tyypiltä.

 

Zaki toivoisi uudelta kodiltaan koiralähtöistä ajatusmaailmaa ja aran sekä tottumattoman koiran ymmärtämistä. Zaki on noin 47cm ja 17kg (arvio kesäkuussa 2022). Zakia ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa.

 

Päivitykset:

29.8.2022
Zaki tavattiin tarhalla elokuun alussa. Zaki tuli hakemaan namuja vierailta, mutta pysytteli muuten kauempana. Zaki selvästi jännittyi kosketuksesta. Zaki väisti kättä ja käsien liike ylipäätään selvästi jännitti sitä. Zaki oli elokuun tapaamisen aikana porukan säikyin ja pysytteli kauempana ihmisistä heidän liikkuessaan. Zaki kuitenkin haisteli ihmisiä uteliaasti ja otti nameja kädestä tarjottaessa.

28.7.2022
Zaki aloitti oman kodin etsimisen meidän adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zaki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Han on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.