Päivitetty 02.10.2022

Kotia etsivä koira: CASSIA


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Cassia päätyi tarhalle samalla tavalla kuin useat muut koirat – eräs eläinrakas paikallinen huolehti siitä. Valitettavasti tällä naisella oli ongelmia lain kanssa, ja hän joutui vankilaan, jolloin koirat päätyivät tarhalle. Myös Cassia oli tämän porukan mukana. Ensimmäiset pari kuukautta olikin Cassialle hurjan pelottavaa aikaa tarhalla, ja se olikin hyvin pelokas ja pysytteli lähinnä piilossa. Nyt aika on kuitenkin tehnyt tehtävänsä, ja Cassia on rohkaistunut niin paljon, että se voidaan ottaa adoptio-ohjelmaan.

Tällä hetkellä Cassia asuu pihalla muiden koirien kanssa isossa laumassa. Adinan kertoman mukaan Cassia tulee hienosti toimeen toisten kanssa, ei tappele tai hauku. Tavattaessa Cassia lähestyy vieraita ihmisiä rohkeasti, antaa heidän rapsuttaa ja käsitellä ja nauttii saamastaan huomiosta. Sen ei kuulla haukkuvan. Muiden pihan koirien mukana Cassia saattaa ärähtää toiselle koiralle, mutta kaiken kaikkiaan se vaikuttaa varsin pehmeältä tyypiltä. Cassia pysyttelee rauhallisesti ihmisten vierellä, ja ihmisten antama huomio onkin sille kiva ja tärkeä juttu.

Cassia on kooltaan pienehkö keskikokoinen koira; noin 45cm / 11-12kg. Se voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, mutta mitä luultavimmin hyötyisi reippaasta koirakaverista matkalla kohti elämää tasapainoiseksi kotikoiraksi. Cassian perheeltä edellytetään sitoutumista positiivisten ja koiralähtöisten koulutusmetodien käyttöön.

Päivitykset

2.10.2022

Aktiivimme tapasivat Cassian syyskuun alussa, ja nyt on tämän kultaisen neidin aika päästä adoptio-ohjelmaan etsimään sitä loppuelämän kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cassia saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cassia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Cassian yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.