Päivitetty 14.02.2022

Kodin saanut koira: CEZAR


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
3.9.2021

Ioana Bodea on romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle. Kulkurit ovat tehneet Ioanan kanssa säännöllistä yhteistyötä useiden vuosien ajan.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat sanalla sanoen järkyttävät. Mihailestin kunnalliselle tarhalle monien muiden koirien lisäksi oli päätynyt Cezar emonsa Iriksen kanssa tuntemattomasta syystä. Ioana antoi Cezarille ja Irikselle uuden mahdollisuuden syksyllä 2020 ja ne saivat paikan One Rescue Association:n yksityiseltä tarhalta. Cezarin emo Iris ei ole vielä Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Nyt Cezar on elänyt Cosoban tarhalla talven ja kevään yli ja alkaa etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Cezar on nuori, energinen ja vahva paimenkoira-mix, joka oli tarhalle tullessaan hyvin varautunut ja steressaantunut koira. Cezar jännitti etenkin miehiä, ja se saattoi näkyä epävarmuutena miehiä kohtaan. Totuttamisen ja positiivisten kokemusten myötä tilanne on hitaasti mutta varmasti kehittynyt parempaan suuntaan ja nykyään Ioanan mies Marian onkin jo Cezarista varsin kiva tyyppi, kuten videoilta on nähtävissä. On kuitenkin selvää, että uudessa kodissa Cezarin kanssa tulee varautua tekemään töitä ja saavuttamaan Cezarin luottamus etenkin miespuolisten henkilöiden toimesta. Naisiin Cezar luottaa matalammalla kynnyksellä.

Cezar asuu tällä hetkellä emonsa kanssa samassa häkissä ja Cezar tulee myös tarhalla erittäin hyvin toimeen muidenkin koirien kanssa ikään tai kokoon katsomatta. Reipas ja tasapainoinen narttukoira voisikin olla erittäin hyvä tuki ja esimerkki Cezarille uudessa elämässä.

Cezar on komea koira, jolla on korkeutta noin 60-65 cm ja painoa noin 35 kiloa. Cezar on kastroitu.

Cezar etsii koirakokenutta kotia, jossa ymmärretään miten tukea epävarmaa ja mahdollisesti reaktiivista koiraa ja jossa on resursseja tarjota Cezarille riittävästi sen tarvitsemaa liikuntaa ja virikkeistämistä. Cezar on aktiivinen koira, joka tarvitsee tasapainoiseen ja laadukkaaseen elämään runsain mitoin johdonmukaista, lempeää koulutusta, rajoja ja rakkautta sekä hyviä kokemuksia.

Cezaria ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä pienten lasten perheeseen. Cezarille etsitään kotia ensisijaisesti rivi- tai omakotitalosta.

Päivitykset

5.2.2022

Upea Cezar matkusti Suomeen omaan kotiinsa.

29.11.2021

Cezarin korvaan kantautui tänään ehkä joululahjoista parhain. Hänellä on nimittäin ihan oma koti Suomessa, jonne häntä jo kovasti odotellaan saapuvaksi.29

19.11.2021

Kaunis Cezar tavataan jälleen. Se antaa rapsuttaa itseään, muttei tunnu niinkään välittävän vieraan ihmisen rapsutuksista. Cezar vaikuttaa nyt tavatessa reippaammalta eikä niin stressaantuneelta, mitä ennen. Se kuuntelee sille tuttua Ioanaa, mutta vaikuttaa kuitenkin aika itsenäiseltä.

3.9.2021

Cezar suhtautuu aktiivien Romanianvierailulla uusiin ihmisiin uteliaasti, mutta ujosti. Cezaria selvästi jännittää ja se ottaakin taukoja kopissaan. Ihminen kuitenkin kiinnostaa ja tauottelun jälkeen Cezar aina palaa vieraiden luo. Hetken kuluttua Cezar antaa jo koskea itseään. Tutun Ioanan kanssa Cezar on selvästi rennompi ja avoimempi. Cezar on upea ilmestys kiiltävän turkkinsa ja ylväiden korviensa kanssa, mutta vaatii tulevalta kodiltaan koirakokemusta ja koiranlukutaitoa. Lisätty video ja kuvia.

17.6.2021

Cezar aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cezar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cezar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.