Päivitetty 30.11.2021

Kodin saanut koira: CRINA


Syntymäaika: 4/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa /Ioana Bodea
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

30.9.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla vuokrapaikalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 100 koiraa ja kissaa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Pikkuinen Crina päätyi Ioanan hoiviin kun hänen miehensä löysi kesäkuussa tämän pennun hortoilemasta kadulla emonsa kanssa. Ioana ja hänen miehensä yrittivät saada sekä pennun että emon turvaan, mutta emo pääsi pakenemaan. Ioana aikoo vielä yrittää saada emonkin kiinni, sillä emo on jo pitkään liikkunut samalla alueella. Crina asuu nyt Ioanalla kotihoidossa. Aktiivimme tapasivat Crinan elokuun lopulla Cosoban tarhalla, jonne Ioana oli ottanut tytön mukaansa esitelläkseen hänet aktiiveillemme. Ioanan mukaan Crina on rauhallinen ja matalaenerginen lapsukainen, mutta haukkuu paljon, joten tytöstä ei liene kerrostaloasujaksi. Tarhan klinikalla Crina antaa hyvin käsitellä itseään, vaikka kuvista huomaakin, miten uusi ympäristö ja tutkimuspöydän liukas pinta jännittävät pikkuista. Kotioloissa Crina ei Ioanan mukaan ole luonteeltaan mikään jännäilijä tai arkailija. Crinalla ilmenee niin kutsuttua barokkijalkaisuutta ja sen tassut kääntyvät jonkin verran ulospäin. Tämä ei tällä hetkellä vaivaa Crinaa mitenkään, mutta sen nivelille on tärkeää, että lihaksistosta pidetään hyvää huolta, eikä ylipainoa ala kertyä.

Crinan mitat on nyt noin neljän kuukauden ikäisenä 35-40 cm ja 7-8 kg. Tyttö kasvanee noin 45-50 cm korkeaksi keskikokoiseksi koiraksi. Crina on syntynyt töpöhäntäisenä.

Päivitykset

30.11.2021
Crina saapui kotiin 27.11. Onnellista elämää Crina ja perhe!

16.10.2021
Crina on varattu!

30.9.2021
Lisätty Crinalle kuvia ja video.

29.8.2021
Hurmaava Crina aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Crina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Crina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Crina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Crinan yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.