Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: PIPARI


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
26.02.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri ja pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Piparin omistaja toi sen kolme pentua Adinalle, mutta ei meinannut aluksi suostua steriloimaan Piparia eli pentujen emoa. Adina ei antanut periksi ja painosti omistajaa tuomaan emon steriloitavaksi tai sitten kieltäytyisi ottamasta pentuja. Lopulta mies suostui ja toi Piparin steriloitavaksi. Tämän jälkeen Adina kysyi omistajalta millaisissa oloisessa hän pitää koiraa, ja mies kertoi pitävänsä koiraa pihakoirana myös kovalla pakkasella. Vastaus ei luonnollisesti miellyttänyt Adinaa ja Adina painotti miehelle, että erityisesti näin pieni koira voi sairastua, eikä sen paikka kuuluisi olla ulkona. Keskustelun päätteeksi mies luovutti ja antoi Adinan pitää Piparin.

Piparia vielä ujostuttaa jonkin verran tarhalla, sillä se ei ole vielä tottunut uuteen tarha ympäristöön. Pipari ei todennäköisesti jännityksen vuoksi vielä juurikaan hauku tarhalla ja se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Luonteeltaan Pipari vaikuttaisi olevan ystävällinen ja lempeä. Painoa Piparilla on arvion mukaan noin 5 kg.

Päivitykset

1.12.2021
Piparin oma koti löytyi Suomesta toisen yhdistyksen kautta.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pipari saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pipari on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Piparin yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.