Päivitetty 28.03.2023

Kotia etsivä koira: CORNELIA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Jo seniori-ikäinen Cornelia on aiemmin ollut omistettu koira. Kuitenkin Cornelian entisen omistajan vaimon tullessa raskaaksi, päätti pariskunta hylätä Cornelian ennen lapsen syntymää kunnalliselle koiratarhalle. Tästä on nyt pari vuotta, ja onnekas Cornelia pääsi muuttamaan kunnalliselta tarhalta Happy Dogs Morenin tarhalle, mistä käsin se nyt saa vielä mahdollisuuden parempaan elämään Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Cornelia on lempeän ja rauhallisen oloinen mummokoira, joka rakastaa ihmisen kosketusta ja silityksiä. Myös herkut maistuvat Cornelialle, mutta se ottaa namit rauhallisesti ja hellästi ihmisten kädestä. Cornelia ei tarhalla ihmeemmin hauku, vaikka vahtitilanteessa se varmasti tunkeilijoista ilmoittaisikin.

Tarhalla kerrotaan, että Cornelia tulee myös erinomaisesti juttuun kissojen kanssa. Cornelia kaipaisi vierelleen rakastavaa ihmistä ja kotia, missä saisi rauhassa viettää eläkepäiviä omaa pihaa vahtien.

Cornelian rotuperimässä on todennäköisesti vahvasti romanianpaimenkoiraa, mikä on laumanvartijarotu. Cornelian tulevan kodin tulisi sen vuoksi sijaita omakotitalossa kaupungin ulkopuolella. Muuten Cornelia varmasti voisi soveltua monenlaiseen kotiin, kunhan perheellä on ymmärrystä seniorikoiran tarpeista ja on valmis panostamaan turkin hoitoon.

Cornelia on kooltaan noin 70 cm korkea ja painaa noin 40 kg.

Päivitykset

28.3.2023
Cornelia aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cornelia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cornelia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.