Päivitetty 14.03.2021

Kodin saanut koira: CUPCAKE (Leivospennut)(Nyk Windy)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.1.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Mamacita hylättiin viiden pentunsa kanssa tarhan porteille viime kesänä. Pennuista kaksi on varattu Saksaan, kun taas kolme aloittaa kodin etsimisen Kulkurien ohjelmassa. Cupcaken sisarukset ovat Muffin ja Tartelette.

Kaikki pennut ovat aktiivisia, leikkisiä, sosiaalisia ja rohkeita. Pennut myös osaavat haukkua, mutta eivät räkytä taukoamatta.

Cupcake ei asusta siskojensa kera, koska heillä oli hieman liian villiä menoa ja meininkiä kolmistaan. Cupcaken kaverina on nyt varttuneempi narttu ja heidän välinsä ovat sujuvat.

Cupcake on väritykseltään vaalea, hänellä on tumma pää beigellä korostettuna ja vaalea raita kirsusta otsalle.

Kooltaan Cupcake on noin 45cm ja 10-12kg.

 

Cupcake on todella energinen ja tulevan kodin onkin syytä olla varautunut menoon ja meininkiin. Cupcake etsii kotia, jossa ehditään panostaa vilkkaan pennun kanssa puuhaamiseen ja pennun kaitsemiseen kohti  tasapainoista  aikuisuutta. Cupcake tietää mitä haluaa ja haluaa sen heti. Eli jos kotona jo on koira tämän tulisi olla viilipyttymäisen tyyni ja pitkäpinnainen, samoin kuin tulevien Cupcaken omien ihmistenkin.

 

Päivitykset

13.3.3021

Cupcake saapui kotiin!

13.1.2021

Cupcake aloitti oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cupcake saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cupcake on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.