Päivitetty 12.11.2019

Kodin saanut koira: DOLDY (nyk. ELMO)


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

6.8.2019
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Doldylla oli ennen oma koti ja omistaja, mutta omistajan kuoltua se päätyi koiratarhalle. Doldy asui omistajansa kanssa kerrostalossa kaupunkiympäristössä, muuta sen taustasta emme tiedä. Tällä hetkellä Doldy asuttaa häkkiään narttukoiran kanssa ja kaksikolla on hyvät välit keskenään. Ihmisten mennessä Doldyn häkkiin, se odottelee innokkaana mutta käyttäytyy kohteliaasti. Se käy nuuhkimassa tulijat tarkkaan päästä varpaisiin ja asettuu sitten rapsuteltavaksi. Ihmisseura näyttäisi olevan Doldylle todella mieluista, eikä sillä ole ihmisen luota kiire minnekään. Doldy on arviolta noin 4- vuotias mutta se on leikkisän oloinen kaveri, joka varmasti jaksaa tarpoa metsässä ja osallistua vaikkapa pihatöihin vähintäänkin virallisen valvojan roolissa. Doldy on todella kaunis, isohko uros, jolla on upea, pehmeä valkoinen karva. Tapaamisen aikana Doldyn ei kuulla haukkuvan. Korkeutta Doldylla on n.55cm ja painoa arviolta 23-25kg.

Päivitykset

12.11.2019

2.11. Muuttui Doldyn, uudelta nimeltään Elmon, elämän täydellisesti, kun se lensi oman kotinsa luo Suomeen.

23.9.2019

Onnekas poika Doldy on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen, jonne poikaa odotetaan jo kovasti saapuvaksi. <3

6.8.2019

Doldy ottaa vierailijat vastaan häkkiinsä iloisesti, eikä arastele aktiivejamme lainkaan heidän heinäkuisella vierailullaan. Doldy suhtautuu vierailijoihin kuitenkin häkkikaveriaan Cinderellaa kohteliaammin ja hienovaraisemmin. Doldy malttaa odottaa omaa vuoroaan, eikä anna itsestään yltiöenergistä kuvaa. Doldya saa käsitellä ja se pitää kosketuksesta. Ruoka tuntuu olevan Doldylle resurssi, ja siitä tulee pientä sanomista häkkikaveri Cinderellan kanssa. Cinderella ei kuitenkaan lähde tähän mukaan, vaan väistää, jolloin tilanteet laukeavat. Tulevan kodin tuleekin varautua, että Doldy saattaa, etenkin muilta koirilta, puolustaa ruokaansa myös kotioloissa. Doldy pääsi taannoin myös hihnassa pihalle jaloittelemaan, jolloin se kohtasi pihalla vapaana liikkuvia koiria. Joukossa oli useampi narttu sekä yksi uros ja Doldy suhtautui kaikkiin näihin rauhallisesti ja ystävällisesti. Lisätty uusia kuvia.

28.5.2019

Doldy aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Doldy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Doldy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.