Päivitetty 19.06.2021

Kodin saanut koira: DOORIS


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
ei steriloitu

 

Dooris on saanut parissa päivässä runsaasti hyviä yhteydenottoja, joten siitä ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyjä vastaan. Kiitos mielenkiinnosta!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

26.3.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille, jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Hylättyjä koiria tulee Ionana hoiviin eri tavoin. Dooris ja emonsa Ariela päätyivät Ioanalle helmikuussa 2021, kun eräät kyläläiset soittivat Ioanalle kaksikosta ja kertoivat koirien olevan vaarassa. Jotkut kyläläiset olivat olleet sitä mieltä, että koirat olisi parempi ottaa päiviltä, mutta onnekseen hyväsydämisiäkin ihmisiä oli ja Dooris ja Ariela saivat paikan Ioanan hellästä hoivasta. Nyt Dooris ja Ariela jakavat häkkiä One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa ja ovat molemmat valmiita etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Nyt noin viiden kuukauden ikäistä Doorista kuvaillaan tarhalla elämäniloiseksi ja hyväntuuliseksi pennuksi. Saadessaan vieraita häkkiinsä, ottaa Dooris heidät vastaan häntä heiluen ja iloisesti pomppien. Dooris on myös utelias ja lähtisi mielellään seikkailuille tarhan häkin ulkopuolelle. Dooris tulee kasvettuaankin varmasti kaipaamaan runsaamman puoleisesti aktivointia ja liikuntaa.

Emo ja pentu ovat tulleet hyvin toimeen keskenään ja reipas pentu vaikuttaakin olevan hiukan ujolle mammalle sopivaa seuraa. Dooriskin voisi arvostaa vanhempaa, tietä näyttävää koirakaveria tulevassa kodissaan, mutta se sopeutuisi varmasti elämään myös ainoana koirana. Vaikka Dooris tarhalla onkin rohkea ja leikkisä peruspentu, tulee siitä kiinnostuneiden kotiehdokkaiden huomioida, että Dooriksen lähtökohdat elämälle eivät ole olleet sieltä parhaimmasta päästä. Sillä tulee varmasti olemaan paljon opittavaa kotikoirana ja ulkomaailman ihmeet voivat alkuun olla sille jännittäviä.

Dooris on jo nyt noin saman kokoinen, kuin emonsa, eli noin 45 cm korkea ja noin 10 kilon painoinen ja kokoa tulee varmasti vielä lisää. Siitä kasvanee vähän isompi keskikokoinen koira, ehkä noin 50 cm ja 20 kilon kokoinen.

Päivitykset

19.6.2021
Dooris matkusti omaan kotiinsa 12.6. ja on aloittanut elämän oman perheensä ja koirasiskonsa kanssa <3

5.4.2021
Dooris on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

26.3.2021
Dooris aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Dooris tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Dooris saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dooris on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Dooriksen yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.