Päivitetty 02.03.2015

Kodin saanut koira: ELSA


Ihanainen Elsa 1/2015

Ihanainen Elsa 1/2015

 

ELSA

* arvioitu syntymäaika 03/2014 (10kk)

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

19.1.2015
Targovistelainen eläinsuojelija Mihaela oli ystävänsä kanssa ajamassa kohti Bukarestia, kun he löysivät pellolta lumen keskeltä pienen koiran. Oli aivan käsittämätöntä, että nämä eläinsuojelijat sattuivat onnettoman yksinäisen kohdalle ja saivat sen mukaansa. Koira pelastettiin takuuvarmalta kuolemalta. Mihaela otti jäätymäisillään olevan pienokaisen mukaansa, putsasi lumesta ja vei lämpimään. Myöhemmin tämä kaunis pieni koira nimettiin Elsaksi, Frozen-elokuvan mukaan.

Emme tiedä, onko Elsalla ollut joskus koti ja miten se on päätynyt yksin pellolle, mutta onneksi tällä tarinalla on onnellinen loppu. Kaikesta kokemastaan huolimatta Elsa on paljastunut varsin hurmaavaksi neitokaiseksi, joka on ihmisrakas ja tulee mainiosti toimeen myös toisten koirien ja kissojen kanssa. Ihmisystävällisyytensä vuoksi Elsa sopisikin myös lapsiperheeseen- eikä se varmaan pistäisi pahaksi, jos perheessä olisi koirakaveri odottamassa. Elsan ei ole kuultu haukkuvan, joten tuleva koti voisi sijaita kerros-tai rivitalossakin.Täyden kympin koira siis, joka sopii monelaiseen menoon.

Olisitko sinä valmis tarjoamaan Elsalle loppuelämän kodin? Elsa on nuori koira ja tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa sekä kärsivällisyyttä kotikoiran tapojen opetteluun.

Elsa on kooltaan n. 8kg ja 30-35cm.

28.2.2015
Elsa saapui tänään omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elsa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elsa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin, luovutussopimukseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ennen yhteydenottoa. Muistathan että koiran hankintaa ei tule tehdä hosumalla ja koiralle ei tule tarjota kotia hetken mielijohteesta!

Yhteydenotot Rosannalle.

.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.