Päivitetty 29.01.2014

Kodin saanut koira: CHILI (ent. Elysia)


30.5.2013

ELYSIA

* n. 3kk

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

23.4.2013

Tämä pienen koiran selviytymistarina alkaa hyvin järkyttävällä tavalla, kun huhtikuun loppupuolella Bukarestin lähettyviltä roska-astiasta löydettiin vain noin kuukauden ikäinen, pieni koiranpentu. Pentu oli täysin selviytymiskyvytön, nälkiintynyt, täynnä matoja ja se vaikutti todella sairaalta. Pieni koira vietiin nopeasti eläinlääkäriin pahinta peläten ja parasta toivoen. Tämä ei todellakaan olisi ensimmäinen eikä valitettavasti viimeinen saman, kovan kohtalon kokenut koira Romaniassa. Eläinlääkäri tutki tyttöä aikansa ja kaikkien iloksi totesi, ettei pikkuinen ollutkaan niin sairas kuin päällepäin näytti! Näin ollen se pääsi pelastajansa mukaan tämän kotiin turvaan ja se sai nimekseen Elysia. Seuraamme Elysian kasvua ja selviytymistä aktiivisesti sekä tällä sivulla että facebookissa.

Elysia on hyvin pienikokoinen pentu, ehkäpä hänessä virtaa chihuahuan ja jonkun muun pienen rodun veri. Elysia tulee jäämään täysikasvuisenakin pienikokoiseksi. Kestää vielä jonkun aikaa ennen kuin Elysia on valmis matkustamaan, rokotusohjelmien ja muiden terveyteen liittyvien asioiden vuoksi. Elysia voi lentää Suomeen heinä-elokuussa.

Heti löytöpäivänään Elysia tapasi pelastajansa luona kissan. Luultavasti se oli ihan ensimmäinen kerta koskaan, kun Elysia on kissan nähnyt, mutta tyttö ei tästä hätkähtänyt vaan meni samalle ruokakipolle kissan kanssa! Elysialla on myös oma ruokakuppi ja ruoka. Elysian pelastaja haluaa todella panostaa Elysian alkuelämään ja pieni  tyttö syökin laadukasta Royal Canin Starter ruokaa. Lisäksi Elysia syö nyt Royal Canin Recoverya sekä eläinlääkäristä mukaan saatua immuniteettiä parantavaa valmistetta.

 

24.4.2013

Toisena päivänään Elysia pääsi ensimmäistä kertaa ikinä leikkimään lelulla. Se oli Elysian mielestä parasta mitä hänelle on tähän mennessä tapahtunut! Elysia painaa tällä hetkellä 1,2kg.

 

25.4.2013

No nyt on se maailman paras juttu löytynyt, Elysia sai ihka ekan koirakaverin! Vaikka Selma on vähän vanhempi ja suurempi ei se Elysiaa haittaa, meno ja meininki on vauhdikasta ja iloisen näköistä. Elysian matolääkitys on myös alkanut vaikuttaa ja tyttö on yleisestikin jo reippaampi ja selvästi sen vointi on jo parempi.

 

3.5.2013

Elysia kasvaa ja vahvistuu! Madotusta tehdään toistamiseen ja se näkyy energisyydessä ja todella hyvässä ruokahalussa. Mitään jälkioireita ei rankasta alusta ole tällä hetkellä havaittavissa.

 

5.5.2013

“Moido! Mun elämä on aika jännää ollut tässä pari päivää, me on menty autolla erilaisiin paikkoihin. Yhdessä niistä paikoista mua vähän sattui niskaan, kun sellainen vieras täti mua silitti, en kyllä yhtään tiedä mitä siinä tapahtui, mutta kuulin kun ne ihmiset puhui jostain rokotuksista tai jotain. Jotain tosi tärkeetä se varmaan oli. Vähän mua kyllä sen jälkeen jännitti olla sen tädin sylissä..

Selman kaa me hirveesti leikitään ja painitaan, meillä on tosi kivaa yhdessä. Kun kuulin että mun tarvii muuttaa sieltä joskus myöhemmin pois, niin mä vaan kovasti toivon että mun uudessa kodissa olis kans joku jonka kans leikkiä! Ihmisten kans on kiva hengailla, mut kyl mä niin paljon vaan tykkään Selman kanssa olla että koirakaveria mä toivoisin paljon!

Ainiin, musta on tullut jo aika iso tyttö, mä painan jo 2kg!”

 

9.5.2013

Koska Elysialla on nyt jo niin paljon hyviä kotiehdokkaita, emme ota kyselyitä tällä hetkellä enempää. Kiitos kaikille jo kyselyn laittaneelle, teitä on paljon!

 

14.5.2013

Elysiasta alkaa jo selkeästi nähdä, kuinka uskomattoman kaunis tyttö siitä on kasvamassa! Päivät kuluvat edelleen Selman kanssa leikkiessä, mutta Elysialla riittää aikaa myös poseerata kameralle. Aivan kuin se itsekin tietäsi, kuinka kaunis se on…

 

7.6.2013

“Moi!

Mä vähän kuulin sellasta juttua, että mulla on nyt oma koti Suomessa. Enhän mä edes tiedä missä Suomi on, mutta ei se haittaa, sit mä sen näen. Mun kodissa mua odottaa kuulemma “äiskä” ja “iskä”, joille mä olen maailman tärkein asia. Mä saan kulkea äiskän mukana töissä, missä mä näen paljon muitakin koiria ja saan leikkiä niiden kanssa siellä. Ja arvatkaa mitä, mun ei tarvi IKINÄ olla yksin, se on ehkä parasta!

Mua taas sattui kun käytiin moikkaamassa sitä tätiä siellä, missä haisee oudolle. Mut kuulemma se oli viiminen kerta ja ilman niitä mä en ois saanut matkustaa Suomeen. Nyt mä vielä joudun odottelemaan muutaman viikon ja sit pääsen kattoo mun uutta kotia, vähänks jännittää! Ainiin, mä painan jo vähän yli kolme kiloa!

Terkkuja!”

 

11.6.2013

Kulkurien porukkaa kävi reissulla Romaniassa kesäkuun alussa. Reissaajat tapasivat myös uskomattoman kauniin ja ihanan Elysian! Elysia vaikuttaa olevan pelkkää jalkaa, sillä sille on kasvanut yllättävän pitkät, hoikat jalat. Elysia kasvanee hieman oletettua suuremmaksi, vaikka pienikokoiseksi jääneekin. Uusia kuvia lisätty!

 

27.6.2013

Elysia lensi Suomeen ja pääsi omaan kotiinsa, jossa tyttöstä oltiinkin jo odoteltu innolla. Elysia nimettiin uudelleen ja nyt hänen nimensä on Chili!

 

KUULUMISIA KODISTA 10.8.2013

“Kesä mennyt siivillä Chilin kanssa, Chili oppi hurjan nopeasti sisäsiistiksi n. 3 viikossa, se on kasvanut kivasti painoakin on jo 7 kiloa, Chili kotiutui jo viikossa ja oli osa laumaa, niinkuin aina olisi ollut! Chili muistuttaa paljon kääpiöpinseriä niin ulkonäöltä kuin luonteeltakin.

Chili on pötköttelijä rakastaa nukkumista ja kaikenlaista chillailua, aamuisinkin jäisi pötköttelemään äiskän ja iskän herättyä. Chili on kova kaivelemaan kuoppia lenkillä, metsissä ja koirapuistossa ja samoin kaivuun kohteeksi joutuu myös kotisohva, jonka uumenista sitten löytyy jos jonkinmoista luuta, siankorvaa, narunpätkää lähinnä kaikkea mitä on saanut suuhunsa.. Suusta puheenollen Chili on saanut myös lempinimen Silppuri, kova tyttö silppuamaan lähes kaikkea pientä mitä löytää pöydän reunalta ym… isoja tuhoja Silppuri ei tee kotoa, lähinnä tuota pikkutavaraa vain. Koirapuistoissa ison koiralauman keskellä Chili on aluksi varautunut ja tulee ihmisten kanssa penkeille istumaan, kunnes rentoutuu, pienemmän porukan kanssa leikkii ja juoksee ja tietenkin kaivelee kuoppia minkä kerkee. Chilillä paljon koirakavereita kaikenkokoisia ja tulee erinomaisesti toimeen niiden kanssa, tietenkin välillä komentaa isoakin koiraa, Chilillä on aikamoinen ego 🙂 Lenkillä Chili ei kovemmin räyhää toisille koirille, joskus saattaa haukahtaa kerran tai pari, nätisti kävelee hihnassa, paitsi jos päättää istahtaa kadulle, niin sitten odotellaan ja haistellaan hetki.

Kynsistudiolla (työpaikallani) Chili on kuin kotonaan, viihtyy ihmisten parissa ja rakastaa saamaansa huomiota. Chili on tottelevainen, ollaan oltu metsälenkeillä koirakavereitten kanssa ja mökillä jossa Silppuri saa vapaana kirmata, tulee luokse kutsuttaessa, ei karkaile vaikka saakin spurttikohtauksia, eli juoksentelee päättömästi sinnetänne. Ajattelimme aluksi pentutokoa, mutta Chilistä tullut tottelevainen ihan omin avuin, mikä on tosi hyvä juttu. Ruoka maistuu ja sen kanssa ei ole ollut ongelmia, että nirsoilisi… vielä kerron sen että Chili on kova seuraamaan ja tarkastelemaan, haluaa olla tilanteen tasalla lähes kokoajan, Chili on todellakin älykäs koira ja nopea oppimaan uusia juttuja.

T: Mirja ja Kimmo”

 

29.1.2014

“Terveiset hyvinkäältä, tässä uusimpia kuvia Chili neitokaisesta, kivasti mennyt talvi, Silppuri rakastaa lunta ja temmeltämistä kinoksissa,vaikkakin tarvitsee lämpöistä vaatetta lenkeille, tassun kanssa ei ole ollut ongelmia ja raakaruokinnalla ollaan jatkettu, se sopii neidille:) vahtimisvietti on vahvistunut, Chili kyllä ilmoittaa oudoista äänistä,(menee peiton alle haukkumaan ja murisemaan)siinä yritä sitten olla nauramatta…;) ja ovikellon soidessa ilmottelee myös no se ei  meidän menoa haittaa ja haukuntaa kuuluu päivittäin naapureista ja rappukäytävästä muutenkin. Tämmöstä täällä, hyvin voi koko perhe 🙂

t.Mirja, Kimmo ja Chili”

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.