Päivitetty 12.08.2021

Kodin saanut koira: EMILIE (SUOMESSA)


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

13.5.2021
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Emilie on päätynyt tarhalle entisen omistajansa toimesta, joka jätti Emilien tarhalle. Emilie on tarhalla stressaantunut ja sen iho oireilee stressistä johtuen. Vaikka Emilien taustasta ei ole tarkkaa tietoa, on kuitenkin nähtävissä, että Emilie on elämänsä aikana saanut paljon pentuja. Emilie on ihana, iloinen ja reipas koira. Emilie on ihmisiä kohtaan kohtelias, mutta innostuttuaan melkoinen pusukone. Emilie on myös utelias ympäristöstään ja tutkiskelee sitä tarkasti. Namit maistuvat Emilielle, mutta tyttö ei ole kuitenkaan superahne herkkujen kanssa.

Emilie asui useamman vuoden Cosoban tarhan sisäpihalla muiden koirien kanssa. Kesäkuussa 2021 Emilie käänsi kuitenkin uuden sivun elämässään ja matkusti kotihoitoon Suomeen, jossa se nyt jatkaa kodin etsintää, kenties paremmalla onnella. Ensimmäiset päivät kotihoidossa ovat näyttäneet, että tytöstä löytyy vähintäänkin painonsa mukaan energiaa, mutta myös rakkautta. Emilien kotihoitopaikassa on kissoja sekä koiria, eikä yhteiselo muiden eläinten kanssa ole toistaiseksi tuonut minkäänlaisia haasteita.

Emilielle etsitään ensisijaisesti molossitaustaisesti koirakokenutta ja positiivisia sekä koiralähtöisiä koulutustapoja omaava kotia. Emiliellä on korkeutta 40-45 cm ja painoa 18-20 kg. Emilien koko on verrattavissa staffin kokoon.

Päivitykset

12.8.2021

Ihana Emilie löysi oman kodin, jossa viettää leppoisia eläkepäiviä.

21.7.2021

Emilie- ilopilleri oleilee yhä Helsingissä kotihoidossa. Tyttö on hurmannut kaikki ihmiset, jotka hänet ovat tavanneet. Kaikki ihmiset ovat Emiliestä maailman parasta ja toistaiseksi tyttö on tullut moitteetta toimeen kaikkien tapaamiensa koirien ja kissojen kanssa. Kotihoitaja on ottanut Emilien mukaan myös kahvilaan ja ravintolaan ja tämä teräsmummo kulkee Helsingin keskustassa kuin vanha tekijä ja ravinto lassa tervehtii uudet ihmiset innoissaan ja rauhoittuu sitten oman pöytäseurueensa jalkoihin lepäämään. Kerrostaloasuminen ei ole tuottanut Emilielle mitään haasteita; hän ei vahdi rapun ääniä ja yksinolon kanssa ei ole ongelmia. Myöskin sisäsiisteys on jo mallillaan, eikä vaikutelmaa pidätysvaikeudesta enää ole, vaan hyvin osataan odottaa pissan tekemistä ulos.

Emilie kävi hiljattain hammaslääkärissä, jossa Emilieltä poistettiin kuusi hammasta ja puhdistettiin suussa olevat loput hampaat. Emilien kunto tutkittiin samalla reissulla ja tyttö todettiin muuten terveeksi, mutta yksi poistoa vaativa nisäkasvain löytyi. Emilie on menossa lähiaikoina nisäkasvaimen poistoon. Kotihoitojaksolla Emilie on ehtinyt jo sairastaa myöskin virtsatieinfektion, mutta sai tähän antibiootin ja parani nopeasti omaksi iloiseksi itsekseen.  Emilie on kaikin puolin valloittava koiramummo, joka todella ansaitsisi loppuelämän kodin eläkepäiviksi. Emilie sopisi luonteensa puolesta monenlaiseen ympäristöön.

17.6.2021

Kultainen Emilie matkusti viime lauantaina Suomeen ja otti ensiaskeleet Suomen maankamaralla tyylinsä mukaisesti rohkeasti ja vauhdilla. Emilie ei empinyt, vaan syöksyi suuna päänä tervehtimään uudet ihmiset ja hyppäsi autoon reippaasti kohti uusia kokemuksia. Enismmäisinä päivinä Emilien stressitasot olivat odotetusti koholla ja se näkyi yliaktiivisuutena. Nyt muutaman päivän jälkeen Emilien olo on selvästi helpottamaan päin ja hän nukkuu paljon. Kotihoitaja totesikin, että Emilie taitaa nyt nukkua univelkojaan pois usean vuoden edestä, niin sikeästi hän kuorsaa sohvalla. Emilien kotihoitopaikassa asuu kaksi kissaa, joita Emilie on hoivannut hellästi ja myös päiväunet kissa kyljessä kiinni ovat tuttu näky kotihoitajalle. Hoitopaikassa on myös kaksi koiraa, eikä Empulla ole mitään ongelmaa heidänkään kanssa. Ulkoilun suhteen Emilie on reipas ja rohkea. Se ei tunnu välittävän äänistä tai liikenteestä sen kummemmin ja on kiinnostunut ympäristöstään. Terveyspuolella Emilien kanssa on varmasti jonkin verran tekemistä. Empun hampaat ovat tyypilliset vanhan tarhakoiran hampaat- hoitamattomat ja kuluneet. Hammasremonttia on mummelin kohdalla odotettavissa siis. Lisäksi kotihoitopaikassa seurataan, onko Emilien pidätyskyky alentunut. Sisäsiisti Emilie ei ole, odotetusti, mutta voi olla, että hänellä on myös fyysisesti hankaluuksia pidättää. Virtsankarkailu on iäkkäillä, monet pennut tehneillä nartuilla melko yleistä ja vaivaan on olemassa tehokas lääkitys. Tilanne on tällä hetkellä seurannan alla.

24.5.2021

Emilien korviin on kantautunut jännittäviä uutisia. Mummeli pakataan muutaman viikon kuluttua pakettiautoon ja matka Suomeen kotihoitoon pääsee vihdoin alkamaan. jospa kotikin löytyisi kotihoidon kautta vihdoin!

13.5.2021
Emilien sydänmato-hoidot ovat päättyneet ja Emilie voi hyvin. Josko nyt olisi vihdoin kaikki Emilien vastoinkäymiset takana päin ja edessä häämöttäisi onnelliset senioripäivät omassa kodissa?

19.4.2021
Terveisiä Emilieltä pitkästä aikaa! Emilie voi olosuhteisiin nähden hyvin, vaikkakin elämä suurella koiratarhalla ei ole kummoista elämää. Emilien toivuttua vuoden takaisesta paksusuolen prolapsista sen elämä tasaantui taas tavallisiin uomiinsa Cosoban tarhalla, kunnes alkuvuodesta 2021 suunnittelimme sille vihdoin mahdollisuutta päästä kotihoitoon. Emilie testattiin sairauksien varalta ja valitettavasti siltä löydettiin sydänmato. Positiivista on se, että tauti löydettiin ennen kuin se ehti aiheuttaa pysyvää vahinkoa Emilielle ja taannoisen Sydänten joulu-kampanjan tuotoilla pystyimme kustantamaan Emilielle hintavan sydänmato-hoidon. Hoidot ovat sujuneet hyvin ja nyt Emilie olisi jälleen kaikkien vastoinkäymisten jälkeen valmis matkustamaan omaan kotiin!

Lisätty ihanalle Emilielle tuore video tarhalta.

3.3.2020
Kun Kulkureiden aktiivit olivat käymässä Cosoban tarhalla loppuvuodesta 2019, Emilietä ei päästy tapaamaan ollenkaan, koska Emilielle oli tullut paksusuolen prolapsi ja tyttö oli tästä syystä hoidossa klinikalla. Aktiivimme vierailivat Cosobassa jälleen helmikuussa ja ilokseen huomasivat, että Emilie oli toipunut prolapsista hyvin ja oli päässyt elelemään Cosoban tarhan sisäpihalle muiden koirien kanssa. Aiemmin Emilie asui Cosoban ladon perällä olevissa häkeissä ja myös tämä asuinympäristön muutos näytti tehneen Emilielle hyvää. Emilie oli hyvin reipas ja meni pihalla porukassa kuin kala vedessä. Emilie vaikutti voivan kerrassaan hyvin; se oli todella iloinen ihmisistä ja leikkisällä päällä koko vierailun ajan. Emilietä ei myöskään uskoisi jo senori-ikään päässeeksi ladyksi – sen verran ahkeraan se varasteli aktiiviemme hanskoja tai roikkui kameranauhassa ja milloin missäkin. Se myös leikki innoissaan Heidi-koiran kanssa, joka myös elää pihan koiralaumassa. Emilie on täynnä energiaa ja tulee hyvin toimeen isossakin koiraporukassa muiden kanssa, mutta aivan hiljaisen tai ujon koirakaverin perheeseen Emilie voi olla turhan vauhdikas. Se leikkii muiden koirien kanssa välillä myös melko riehakkaalla tyylillä. Emilie on todella ihmisrakas ja se seurailee ihmistä pihalla ahkerasti ja aina tilaisuuden tullen pyrkii syliin pusuttelemaan. Emiliestä lisätty uusia kuvia ja videoita.

12.2.2020
Tällä reissulla aktiivimme eivät tapaa Emilietä. Adina kertoo että Emiliellä oli eräänä aamuna löydetty häkistään hyvin huonossa kunnossa, ja tytöllä oli ollut paksusuolen prolapsi, eli esiinluiskahdus. Adina epäili että se on tullut isoista luista, joita koirille on syötetty, liian usein. Emilie on hoidossa klinikalla, ja onneksi  löydettiin ajoissa että tyttöä pystyttiin hoitamaan. Toivottavasti toipuminen menee hyvin ja tyttö on pian takaisin omassa häkissään.

19.10.2019
Emilie aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Emilien rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Emilie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emilie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Emilien yhteyshenkilönä toimii   Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa