Päivitetty 03.11.2020

Kotia etsivä koira: EMILIE


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

3.3.2020
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Emilie on ollut Cosoban tarhalla jo pitkään ja Emilie on päätynyt tarhalle entisen omistajansa toimesta, joka jätti Emilien tarhalle. Emilie on tarhalla stressaantunut ja sen iho oireilee stressistä johtuen. Vaikka Emilien taustasta ei ole tarkkaa tietoa, on kuitenkin nähtävissä, että Emilie on elämänsä aikana saanut paljon pentuja. Emilie on ihana, iloinen ja reipas koira. Emilie on ihmisiä kohtaan kohtelias, mutta innostuttuaan melkoinen pusukone. Emilie on myös utelias ympäristöstään ja tutkiskelee sitä tarkasti. Namit maistuvat Emilielle, mutta tyttö ei ole kuitenkaan superahne herkkujen kanssa.

Emilie asuu tällä hetkellä Cosoban tarhan sisäpihalla muiden koirien kanssa. Emilielle etsitään ensisijaisesti molossitaustaisesti koirakokenutta ja positiivisia sekä koiralähtöisiä koulutustapoja omaava kotia. Emiliellä on korkeutta 40-45 cm ja painoa 18-20 kg. Emilien koko on verrattavissa staffin kokoon.

Päivitykset

3.3.2020
Kun Kulkureiden aktiivit olivat käymässä Cosoban tarhalla loppuvuodesta 2019, Emilietä ei päästy tapaamaan ollenkaan, koska Emilielle oli tullut paksusuolen prolapsi ja tyttö oli tästä syystä hoidossa klinikalla. Aktiivimme vierailivat Cosobassa jälleen helmikuussa ja ilokseen huomasivat, että Emilie oli toipunut prolapsista hyvin ja oli päässyt elelemään Cosoban tarhan sisäpihalle muiden koirien kanssa. Aiemmin Emilie asui Cosoban ladon perällä olevissa häkeissä ja myös tämä asuinympäristön muutos näytti tehneen Emilielle hyvää. Emilie oli hyvin reipas ja meni pihalla porukassa kuin kala vedessä. Emilie vaikutti voivan kerrassaan hyvin; se oli todella iloinen ihmisistä ja leikkisällä päällä koko vierailun ajan. Emilietä ei myöskään uskoisi jo senori-ikään päässeeksi ladyksi – sen verran ahkeraan se varasteli aktiiviemme hanskoja tai roikkui kameranauhassa ja milloin missäkin. Se myös leikki innoissaan Heidi-koiran kanssa, joka myös elää pihan koiralaumassa. Emilie on täynnä energiaa ja tulee hyvin toimeen isossakin koiraporukassa muiden kanssa, mutta aivan hiljaisen tai ujon koirakaverin perheeseen Emilie voi olla turhan vauhdikas. Se leikkii muiden koirien kanssa välillä myös melko riehakkaalla tyylillä. Emilie on todella ihmisrakas ja se seurailee ihmistä pihalla ahkerasti ja aina tilaisuuden tullen pyrkii syliin pusuttelemaan. Emiliestä lisätty uusia kuvia ja videoita.

12.2.2020
Tällä reissulla aktiivimme eivät tapaa Emilietä. Adina kertoo että Emiliellä oli eräänä aamuna löydetty häkistään hyvin huonossa kunnossa, ja tytöllä oli ollut paksusuolen prolapsi, eli esiinluiskahdus. Adina epäili että se on tullut isoista luista, joita koirille on syötetty, liian usein. Emilie on hoidossa klinikalla, ja onneksi  löydettiin ajoissa että tyttöä pystyttiin hoitamaan. Toivottavasti toipuminen menee hyvin ja tyttö on pian takaisin omassa häkissään.

19.10.2019
Emilie aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Emilien rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Emilie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emilie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Emilien yhteyshenkilönä toimii Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.