Päivitetty 12.02.2020

Kotia etsivä koira: EMILIE


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

12.2.2020
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat viettävät jonkin aikaa tämän tarhan yhteydessä olevalla klinikalla, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Emilie on ollut Cosoban tarhalla jo pitkään ja Emilie on päätynyt tarhalle entisen omistajansa toimesta, joka jätti Emilien tarhalle. Emilie on tarhalla stressaantunut ja sen iho oireilee stressistä johtuen. Vaikka Emilien taustasta ei ole tarkkaa tietoa, on kuitenkin nähtävissä, että Emilie on elämänsä aikana saanut paljon pentuja. Emilie on ihana, iloinen ja reipas koira. Emilie on ihmisiä kohtaan kohtelias, mutta innostuttuaan melkoinen pusukone. Emilie on myös utelias ympäristöstään ja tutkiskelee sitä tarkasti. Namit maistuvat Emilielle, mutta tyttö ei ole kuitenkaan superahne herkkujen kanssa.

Emilie asuu Cosoban vanhan ladon perällä omassa häkissään, jossa on myös pieni ulkoilualue, johon Emilie pääsee aktiiviemme vierailulla jaloittelemaan. Emilie asuu yksin häkissään, eikä sen suhtautumisesta muihin koiriin ole tietoa. Tarhalla Emilie ei reagoi tai vastaa muiden koirien rähinään.

Emilielle etsitään ensisijaisesti molossitaustaisesti koirakokenutta ja positiivisia sekä koiralähtöisiä koulutustapoja omaava kotia. Emiliellä on korkeutta 40-45 cm ja painoa 18-20 kg. Emilien koko on verrattavissa staffin kokoon.

Päivitykset
12.2.2020
Tällä reissulla aktiivimme eivät tapaa Emilietä. Adina kertoo että Emiliellä oli eräänä aamuna löydetty häkistään hyvin huonossa kunnossa, ja tytöllä oli ollut paksusuolen prolapsi, eli esiinluiskahdus. Adina epäili että se on tullut isoista luista, joita koirille on syötetty, liian usein. Emilie on hoidossa klinikalla, ja onneksi  löydettiin ajoissa että tyttöä pystyttiin hoitamaan. Toivottavasti toipuminen menee hyvin ja tyttö on pian takaisin omassa häkissään.

19.10.2019
Emilie aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Emilien rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Emilie saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Emilie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Emilien yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.