Kotia etsivä koira: FĂT-FRUMOS

Hurmaava prinssiherra etsii vierelleen rauhallista ja turvallista rapsuttajaa, jonka kanssa jakaa elämänsä seikkailut Suomessa!
Syntymäaika: 03/2019
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Kokoarvio: 45 cm / 20 kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustaa 

4.5.2024

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Făt-Frumos, eli tuttavimmin Prinssi Hurmaava löytyi maaliskuussa 2023, ja se asuu Cosoban tarhalla  yhdessä kaverinsa keijukaisprinsessa Ileana Cosânzeanan kanssa. Molemmat ovat saaneet nimensä romanialaisesta kansantarusta: Făt-Frumos on sankariprinssi, joka on rohkea, vilpitön, oikeudenmukainen, fyysisesti ja henkisesti voimakas, älykäs, intohimoinen ja jonka rakkaus kestää kaiken. Koira-Făt-Frumos on epäilemättä kaimansa tavoin kaikkea tätä! Valloittavan ihanasta ja sydämellisestä prinssistä saisi joku todella onnekas vierelleen elämänsä ystävän.

Făt-Frumos tulee hyvin toimeen asuinkumppaninsa kanssa ja Ionan läsnäollessa tulee reippaasti hakemaan myös vierailijalta namit kädestä. Făt-Frumos rakastaa lässytystä ja ja varsinkin Ioanan seura on hyvin mieleistä. Kun Ioana poistuu paikalta, ovat molemmat kaverukset hiukan surumielisiä ja vieraiden läsnäolo alkaa vähän jännittää. Ulkoillessaan isossa koiraporukassa ne lähtevät mielellään sisään, sillä suuri lauma taitaa olla heille hiukan stressaava. Huhtikuun aktiivimatkalla tavatessa Făt-Frumos väistää tilanteen tullen muita koiria, mutta muutoin toimii sujuvasti joukossa. Kuitenkin aina tilanteen tullen Făt-Frumos kipittää ihmisen vierelle huomiota ja rapsutuksia hakemaan. Ihmiset ja ihmisten huomio on pojasta aivan ihanaa! Făt-Frumos on päässyt kaikesta tarhaympäristön stressistä ja meiningistä huolimatta kerryttämään hieman rohkeutta ja luottamusta niin ihmisiin kuin uudenlaisia tilanteitakin kohtaan!

Făt-Frumosin historiasta ja taustasta ei ole tietoa ja onkin tärkeää ymmärtää, että Făt-Frumosilla ei todennäköisesti ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisen kanssa asumisesta. Prinssi tulee siis tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti tasapainoista kotikoiran elämää.

Făt-Frumos on noin 45-50 cm korkea ja painaa arviolta 20 kg.

Päivitykset

4.5.2024

Terveisiä kaikinpuolin täydelliseltä ja kotiinlähtövalmiilta prinssiltä, Făt-Frumosilta! On täysin käsittämätöntä, miten poika odottaa edelleen oman perheensä löytymistä… Aktiivimme tapaavat prinssin tarhan sisäpihalla ison koiralauman keskellä. Făt-Frumos tassuttelee vapaana pitkin tiluksia ja heti tilanteen tullen tulee reippaasti uusien ihmisten luokse huomion toivossa. Huomion saadessaan poika pyytää rapsutuksia ja oikein kellahtaa selälleen masurapsuihin. Poika on silminnähden valtavan onnellinen tällä hetkellä! Făt-Frumos ei jännitä uusia ihmisiä – päinvastoin. Aktiivimme kuvailevat poikaa valtavan ihanaksi, leikkisäksi. iloiseksi, avoimeksi ja sympaattiseksi. Poika on nöyrän oloinen ja väistää taitavasti muita koiria tilanteen niin vaatiessa. Missä ihmeessä on tämän kultakimpaleen ikioma koti?

Lisätty uusia kuvia ja videoita Făt-Frumosista.

5.10.2023

Hurmaava prinssi Făt-Frumos aloittaa vihdoin oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maiju Lanki

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: