Kotia etsivä koira: TÄHTI

Tähti on nuori ja tottumaton tarhakoira, joka on utelias ja kiinnostunut ympäristöstään ja josta tulee kasvamaan keskikokoinen koira.
Syntymäaika: 4/2023
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 40 cm/ 10 kg

Perustiedot ja tausta

2.4.2024

Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Paikallinen nainen oli löytänyt 11 pentua pellolta ja ottanut niistä yhden, eli Tähden mukaansa turvaan ja vienyt Carpelle, sillä hänellä ei ollut varaa pitää pentua itsellään. Tähti oli tulohetkellä noin kahden kuukauden ikäinen. Tähti oli lokakuussa 2023 aktiiviemme sen tavatessa laihassa kunnossa ja kärsi oletetusti sikaripunkista, eli demodikoosista. Sikaripunkki on koiran karvatupessa asuva pieni loinen, joka aiheuttaa erilaisia iho-oireita. Carmenin mukaan sikaripunkkia on hoidettu kerran lokakuun 2023 jälkeen ja nyt huhtikuussa hoidetaan uudestaan. Tähdellä on vielä joitain karvattomia kohtia, joiden hoitoon käytetään vielä toistakin lääkettä.

Tähti on utelias ja kiinnostunut, muttei kovin tottunut vieraisiin ihmisiin. Se tulee muiden pentujen vanavedessä ja esimerkin avulla ihmisten luokse. Tähti pysyy lähellä, antaa hieman silitellä ja tauottaa ajoittain menemällä hiukan sivuun tilanteesta, mutta palaa pian takaisin vieraiden luokse. Tähti säpsyy vieraiden liikkeitä, mutta palautuu nopeasti. Syö nameja vieraiden kädestä. Carmen kertoo, että Tähti osaa olla nätisti hihnassa, kun tätä on kokeiltu. Muita koiria kohtaan Tähti on ollut hiukan dominoiva, mutta tulee muuten hyvin toimeen.

Suloinen Tähti voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista ei myöskään olisi haittaa. Säteellä ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

 
Tällä hetkellä Tähti on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kg. Tähti tulee luultavimmin olemaan keskikokoinen koira.
 
Päivitykset
 
16.4.2024
 
Aktiivimme tapasivat Tähden tarhalla huhtikuun aktiivireissulla. Tähti otettiin ulos sisähäkistä, missä se asuu useamman muun koirakaverin kanssa. Tähti juoksenteli innoissaan pihalla, oli kiinnostunut ihmisistä ja hyppi vasten. Rapsutukset, myöski maharapsut maistuivat. Kiva ja reipas kaveri, antaa katsoa hampaat ja puhuu hienosti koiraa. Tämä nimensä veroinen tyttö haluaisi jo omaan kotiin <3
 
Lisätty uusia kuvia ja videoita
 
2.4.2024
 
Tähti tallustelee silmät tuikkien etsimään itselleen loppuelämän kotia Kulkurien adoptio-ohjelmaan <3
 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: