Kodin saanut koira: FLACA

Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

23.5.2016

Minkälaisia katuja kulkukoira on menneisyydessään tassutellut, ei tiedä kukaan muu kuin se itse. Jokaisen koiran tarina on omanlaisensa ja mitä kaikkea se on elämässään joutunut kokemaan, jää meille ihmisille arvoitukseksi. Joskus tie on voinut olla hyvin kivinen ja raskas, mutta toisinaan onni on saattanut suoda sille ripauksen lämpöä tai mahan täydeltä ruokaa.

Flaca on yksi näistä kadun kulkijoista joiden menneisyydestä ei ole tietoa. Sen tarina voi alkaa onnellisena perhekoirana joka hylättiin vain, koska siihen kyllästyttiin. Se on voinut syntyä kadulle ja on joutunut taistelemaan hengestään lukemattomia kertoja, tai ehkä se on vasta hiljaittain jäänyt kodittomaksi.

Menneisyyden tapahtumat voivat vaikuttaa koiran käyttäytymiseen vielä kauan aikaa, mutta sitäkin tärkeämpää on koiran tulevaisuus. Flacan kohdalla sen tulevaisuudessa alkoi loistaa kirkas tähti, tähti joka veisi sen jonakin päivänä ikiomaan kotiin. Tähti näytti Flacalle tietä ja se johdatti koiran lähelle Clinica Veterinara OneVettiä. Kaunotar kuljeskeli tien laitaa kunnes auto yllättäen pysähtyi sen viereen ja poimi koiran kyytiin. Se ei tiennyt mikä sitä odottaa, mutta pian se sille selvisi. Flaca pääsi OneVetin hoitolaan jossa se saa odottaa kunnes löytää ikioman kodin.

Tämä kaunis koiraneiti on hieman topakka muille koirille, mutta se pärjää hyvin ainakin suuremmassa koiralaumassa OneVetin pihalla. Kun koirilla on riittävästi tilaa väistää ja ottaa omaa tilaa, vakavia riitoja ei niin helposti synny. Flaca innostuu leikkimään välillä rajustikin mutta se ei ole osoittanut aggressiota toisia koiria kohtaan.

Flaca on sosiaalinen ja iloinen koira joka tulee tervehtimään vieraitakin ihmisiä ja pyytää huomiota. Se ei ole älyttömän villi vaan enemmänkin rauhallisempi persoona, vaikkakin rapsutuksista kyllä irtoaa ilohepuleita. Yhdistyksemme aktiivien ollessa hoitolassa Flaca ei juurikaan haukkunut.

Flacan strategiset mitat ovat 50cm ja 17 kg. Ikää neidillä on noin 3-4 vuotta.

18.7.2016
Flaca tulee tutustumaan vieraisiin varovaisesti haistellen mutta se ei halua rapsutuksia. Se on ystävällinen koira joka viihtyy enemmänkin yksinään eikä se niinkään kaipaa huomiota. Flaca saattaa myös uppoutua omiin maailmoihinsa välillä, ikäänkuin haaveilemaan. Muiden koirien juostessa se saattaa napsia niitä jaloista ja on muutenkin ahkera paimentamaan. Rotuperimältään siinä on varmaankin border collieta joten pienten lasten perheeseen sitä ei suositella vahvan paimennusviettinsä vuoksi.

15.10.2016
Flaca on siirretty OneVetissä alueelle missä se elää koppiin kiinnitettynä. Se on hyvin kiltti ja kuuliainen koira, joka lähestyy ihmisiä alistuvasti. Flaca ei ole mikään riekkuja vaan enemmänkin rauhallinen neiti josta huokuu lempeys ja se painautuu ihmistä vasten nauttimaan saamastaan huomiosta. Tämä koiraneiti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, vaikka saattaakin niitä innostua paimentamaan.

5.11.2016
Kauniin ja sympaattisen Flacan pitkä odotus palkitaan vihdoinkin ja tyttö saa jonkun ajan päästä pyyhkiä Romanian pölyt ja liat turkistaan ja suunnata kohti omaa kotiaan, Suomessa. Onnea Flaca ja perhe ja tsemppiä odotukseen!

16.1.2017
Flaca pääsi lentämään Suomeen ja jatkamaan matkaa kotiin yhdessä perheen kanssa, Helsinki-Vantaan lentokentältä, lauantaina 14.1.2017. Ihanaa yhteistä elämää <3


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Flaca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flaca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: