Päivitetty 29.01.2017

Kodin saanut koira: CASHMIR (nyk. Fanny)


Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Ei steriloitu

 

 

29.11.2016
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla, OneVet Pensionissa odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti parisataa koiraa. Cashmir on 3 kuukautinen tytön tyllerö, joka odottaa tarhalla kotiaan äitinsä Magian ja kahden sisaruksensa kanssa.

Cashmir sai nimensä silkkisen pehmeästä turkistaan Onevetin henkilökunnan toimesta. Cashmir on rohkea pieni maailmanvaltaaja iloisella ja touhukkaalla asenteella. Päivät pitkin se jaksaa mellastaa sisarustensa ja muiden samassa häkissä olevien pentujen kanssa ja tulee hienosti näiden kanssa toimeen. Cashmir ei todellakaan ole mitään päällepäsmäri materiaalia, vaan erittäin sopuisa ja muiden seurasta nauttiva koiranalku.

Cashmir rakastaa läheisyyttä. Siitä ei koskaan voi saada tarpeekseen. Aktiiviemme saapuessa pentujen häkkiin Cashmir lähestyi näitä mutkattomana ja iloisena. Pentu on valmis kiipeämään vaikka syliin ellei muuten huomiota saa.  Cashmirin käsittely sujuu ongelmitta ja hyvin tottuneella asenteella. Tämä koira tulee sopimaan monenlaiseen kotiin. Kerrostalot voidaan myös laskea mukaan, sillä Cashmirin ei olla kuultu haukkuvan.

Cashmir jää pienikokoiseksi ja tulee luultavasti painamaan korkeintaan 10kg.

20.12.2016
Pentueen viimeisenä myös Cashmir ollaan varattu omaan loppuelämän kotiinsa! Se pääsee viettämään kunnon koiranelämää ja silmäteräksi perheen ainoana koirana. Onnea Cashmir! Et tiedä vielä miten onnekas olet <3

18.01.2017
Viime lauantaina Cashmir sai kokea onnen hetkiä (jokseenkin hieman jänniä sellaisia), kun se pääsi yhdessä veljensä kanssa aloittamaan uuden elämän Suomen maakamaralla. Nämä pienokaiset kulkivat yhteisen tien aina syntymästä Helsinki- vantaan lentokentälle saakka, jossa niiden tiet erosivat ja molemmat lähtivät omien perheidensä matkaan. Onnea siis Cashmirille ja perheelle <3  Ja mitä parhaimpia tulevia vuosia!

————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cashmir saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cashmir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Cashmir tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa