Kodin saanut koira: FLAKA (Nyk. Gili)

Syntymäaika: 2/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.4.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Flaka on aiemmin ollut omistettu koira, mutta häntä on metsästystaustansa takia kohdeltu huonosti. Metsästäjien omistuksessa olevia koiria ei voi verrata lemmikkikoiriin, sillä nämä koirat ovat usein metsästäjille vain välineitä ja ne joutuvat usein kokemaan kaltoinkohtelua ja vain haaveilemaan hyvistä oloista. Useampi paikallinen henkilö on ollut kiinnostunut Flakasta, mutta Adina halusi antaa hänet Suomeen adoptioon, jottei joutuisi enää niin sanotusti “töihin” ja huonoihin oloihin laiminlyödyksi.

Taustastaan huolimatta Flaka on hyvin ihmisrakas ja vaikuttaa tasapainoiselta koiralta. Hän viettää päivänsä isossa koiralaumassa tarhan etupihalla, eikä säiky tai näytä häiriintyvän metelistä ja uusista ihmisistä. Hän viihtyy omissa oloissaan eikä ole ensimmäisenä tunkemassa kaikkialle, mutta nauttii kyllä ihmisen huomiosta kun sitä saa, ja selvästi rakastaa kosketusta ja huomiota. Flaka haluaisi tulla ihan ihmisen syliin asti ja lähellä ollessaan on hänessä havaittavissa pientä mustasukkaisuutta ihmisestä sekä tämän huomiosta. Flaka näyttää tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja olevan koirasosiaalinen tapaus, vain muutamalle koiralle ärähtää vähän resurssimielessä. 

Flakalle maistuvat herkut hyvin, mutta ne eivät kuitenkaan ole hänelle se ykkösjuttu, vaan ihmisen huomio vie selvästi voiton. Flaka vaikuttaa olevan fyysisesti todella hyvässä kunnossa ja lihaksikas typy. Isoista nisistä voidaan päätellä, että hän on tehnyt ainakin yhdet pennut, mutta tästä ei ole sen enempää tietoa.

Flakalla huomataan tarhakoiralle tyypillisesti jonkin verran hammaskiveä ja hän saattaa kotiuduttuaan tarvitakin kunnollisen hampaiden puhdistuksen.

Flaka on todella kaunis koira, väritykseltään upea tiikerikuvioinen ja virtaviivainen vinttikoira. Rotuperimänsä vuoksi Flakalle etsitäänkin kotia, jolla olisi tietämystä vinttikoirista sekä niiden sielunmaailmasta. Rodun piirteisiin kuuluu erittäin vahva saalistusvietti, ja tulevan kodin tulee huomioida, että koiraa ei esimerkiksi koskaan voi pitää vapaana. Metsästysvietin vuoksi Flakaa ei myöskään luovuteta kotiin jossa on kissoja, muita pieneläimiä tai pieniä koiria. Vinttikoirat ovat tiettävästi myös hyvin ketteriä sekä rakastavat juoksemista, joten vapaana juoksuttaminen hyvin aidatulla alueella kuuluu koiran perustarpeisiin. Ketteryyden vuoksi suositellaan vähintään 2 metrin korkuista aitaa vapaana juoksuttaessa kotipihalla tai koirapuistossa. Sisätiloissa kotona taas vinttikoirat ovat yleensä varsinaisia sohvaperunoita ja rakastavat päiväunia lämpimän viltin alla oman ihmisen kainalossa.

Flaka on 58cm ja painaa 20kg.

Päivitykset 

29.4.2023

Flaka saapui omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Gili. Onnea Gilille ja perheelle!

26.3.2023

Onnekas Flaka on varattu omaan kotiinsa!

14.3.2023

Flaka aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Flaka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flaka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anni Veijola 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: