Päivitetty 14.08.2021

Kodin saanut koira: FROME (nyk. Manteli)


Syntymäaika: 1/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin 
adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.3.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Frome löytyi kadulta iso haava toisessa jalassaan. Onneksi haava on jo parantunut eikä siitä vaikuta jääneen mitään pulmaa pojalle. Tällä hetkellä Frome asuu One Rescue Associationin tarhalla ja jakaa häkkinsä toisen koiran kanssa. Frome tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta on hyvin tarkka resursseista, etenkin ruuasta. Vapaana pihalla juostessaan Frome yrittää vähän ’pomottaa’ muita koiria. Tällä hetkellä kuitenkin Fromen häkkitoveri ennemminkin ’dominoi’ Fromea.

Frome pitää tutuista ihmisistä paljon ja iloitsee suuresti, kun ihmiset tulevat sitä moikkaamaan, kuten videoilta näkyy! Adina kertoo: ”Tuttujen ihmisten kanssa Frome on täydellinen koira. Se on rauhallinen ja ilostuu, jos sitä hellii. Frome ei ole itsenäinen koira ja omassa kodissa se reagoi varmasti hyvin ruokaan ja ihmisten huomioon. Frome haukkuu tavallisen määrän muihin tarhan koiriin verrattuna.” Poika on noin 50cm ja 18kg.

Frome tarvitsee tulevalta perheeltä rauhallista opastusta kotikoiran taitoihin. Fromessa on mahdollisesti Romanian paimenkoiraa, mikä tulevan perheen tulisi tiedostaa. Fromelle paras koti voisi olla omakotitalossa, mutta Fromen voisi ajatella sopeutuvan myös vaikkapa rivitaloelämään taajama-alueelle. Koska Fromen perimässä voi olla laumanvartijaa, ei kerrostalo ole välttämättä Fromen asuinmuodoksi paras ratkaisu. Frome sopeutuisi varmasti monenlaiseen perheeseen, mutta parhaiten Fromelle sopisi varmaan koti, jossa se saisi olla ainoa koira. 

Päivitykset

14.8.2021
Frome saapui kotiin!

17.6.2021
Iloisia uutisia – Frome varattiin omaan kotiin!

27.5.2021
Fromen tietoja päivitetty. Uusia kuvia ja videoita lisätty!

3.3.2021
Frome aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Frome saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frome on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Fromen yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.