Kodin saanut koira: GILBERT L

Syntymäaika: Noin 1/2016
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

12.1.2017
Eräänä päivänä Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani ja ystävä Luiza Mandru kertoi meille kahdesta koirasta, jotka oleskelivat erään köyhän perheen asuttaman hylätyn talon pihalla. He pitivät koirista mutta näistä huolehtiminen oli melko haastavaa, sillä heillä ei itselläkään ollut juurikaan mitään. Perhe sai mahdollisuuden hieman parempaan, he saivat muuttaa toiseen tyhjäillään olevaan asuntoon sillä ehdolla, että hoitaisivat pihaa ja taloa. Koirat eivät oleet tervetulleita. Näin ollen, koirat jäivät yksin edellisen majapaikan pihamaalle. Kun Luiza sai kuulla tästä ja kävi paikalla katsomassa, toinen koirista oli poissa. Hän sai selville, että perhe oli käynyt hakemassa tämän hieman vanhemman koiran, joka oli ollut perheen mukana pidempää. H eolivat saaneet puhuttua talonomistajan siihen, että tämä yksi koira sai tulla heidän mukaansa sittenkin.

Jälkeen jäi iloinen vesseli. Joka sai nimekseen Gilbert L. Gilbert on noin vuoden ikäinen, 40-45cm uros, joka nyt on ollut turvassa Kulkurien toisen yhteityötahon, eläinlääkäriklinikan Onevetin, tiloissa jo jonkin aikaa. Myöhemmin kävi ilmi, että Gilbert on adoptio-ohjelmastamme löytyvän Klaran pentu. Gilbert on osoittautunut kivaksi pojaksi joka nauttii kovasti ihmisen huomiosta. Hetken poika voi miettiä uusien tuttavuuksien edessä, että mitäs tyyppejä nämä onkaan mutta jo pian poika on iloisesti tulossa moikkaamaan. Gilbertin tarina kerkesi tavoittaa sopivan henkilön jo ennen kuin poika edes oli sivuilla ja nyt Gilbert saakin tehdä debyyttinsä Kulkurien adoptio-ohjelmassa tekstillä Varattu koira, nimensä edessä.

07.02.2017
Gilbert saapui omaan kotiinsa sunnuntaina, 29.1.2017. Yhteiselo on alkanut hienosti ja poika on nopea oivaltamaan asioita! Monta yhteistä onnenpäivää, koko perheelle 🙂


 

Gilbert L saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gilbert on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan  sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gilbert L:n yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: