Päivitetty 05.09.2021

Kotia etsivä koira: GIMMEL


Syntymäaika: 1-5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.8.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Gimmel päätyi tarhalle viime syksynä kun eräs paikallinen nainen löysi Gimmelin ja Nuuskamuikkunen-nimen saaneen toisen koiran Cosoban kylän lähellä sijaitsevasta metsästä. Koirat olivat löydettäessä ilmiselvästi olleet jo jonkin aikaa ilman huolenpitoa, takkuisia ja nälkiintyneitä. Tarhalla kaverukset ovat saaneet ruokaa ja huolenpitoa ja voivat nyt paljon paremmin. Gimmel ja Nuuskamuikkunen asuvat tarhallakin yhdessä ja tulevat erinomaisen hyvin toimeen keskenään. Ne eivät ole tähän mennessä olleet tekemissä tarhan muiden koirien kanssa, mutta suhtautuvat häkin lähettyvillä liikkuviin toisiin koiriin ystävällisesti.

Gimmel vaikuttaa energiseltä ja aktiiviselta koiralta, joka suhtautuu ympäristöönsä terveen uteliaasti. Tyttö hakeutuu ihmisen luo silitettäväksi ja ihmisen kosketus on sille mieluista, vaikka ei vielä tohdikaan olla lähellä pitkää aikaa, mutta tulee pienen lepohetken jälkeen uudestaan hakemaan silityksiä. Gimmel haukkuu “normaalisti” eli osallistuu yleisiin haukkujaisiin tarhan tapaan, mutta haukku ei jää päälle. Gimmel haukkuu myös saadakseen ihmisen huomion. Kotioloissa huomiohaukku aika varmasti vähenee kun tytön ei tarvitse kilpailla huomiosta monen muun koiran kanssa.

Gimmel etsii kotia, jossa tykätään ulkoilla koiran kanssa ja järjestää Gimmelille virikkeellistä tekemistä, mutta myös rentoutua yhdessä kaikessa rauhassa. Alussa Gimmel tarvitsee paljon kärsivällisyyttä ja lempeää tukemista tottuakseen aivan uuteen ympäristöön. Gimmel on noin 55 cm korkea ja painaa noin 22 kg.

Päivitykset

14.8.2021
Nyt saimme heinäkuun lopulta Gimmelistä lisää kuvia ja myös tytön tuoreita kuulumisia. Cosoban tarhalla vieraili suomalaisen Embla Rescue-yhdistyksen aktiiveja ja he kävivät tervehtimässä myös Gimmeliä. Näin he kuvaavat Gimmeliä: “Asuu tällä hetkellä Nuuskamuikkusen kanssa. Täydellinen tyyppi. Todella tasapainoinen, rauhallinen ja lempeä. Tulee vieraiden luokse pyytämään rapsutuksia ja painautuu vasten. Jää siihen rapsuteltavaksi niin kauan kuin rapsutuksia riittää ja siirtyy sitten seuraavan ihmisen luo pyytämään huomiota. Ei juuri riehu tai hauku sinä aikana, kun olemme paikalla.” Gimmel asustaa edelleen Nuuskamuikkusen kanssa. Gimmel on käynyt röntgenkuvauksessa ja kuvissa varmistui jo eläinlääkärintarkastuksessa todettu vanha murtuma sekä myös lonkan virheasento. Kuvat lähetetään seuraavaksi suomalaiselle ortopedille, jolta pyydetään lausunto kuvista ja arvio jatkohoidon mahdollisuuksista.

1.8.2021
Heinäkuussa yksi tarkkaavainen omaa koiraa etsivä henkilö huomasi Gimmelin videolta, että Gimmelin takavartalossa on jotain poikkevaa Gimmelin liikkuessa. Niinpä tarhalta pyydettiin asiasta tarkempaa tietoa ja kävi ilmi, että sama asia oli sielläkin huomattu. Eläinlääkärin tarkastuksessa selvisi, että Gimmelin oikeassa takajalassa on ollut joskus murtuma, joka on parantunut spontaanisti virheasentoon. Nyt Gimmel odottaa röntgenkuvaukseen pääsyä. Lisätty Gimmelille uusi video heinäkuulta.

9.5.2021
Suloinen Gimmel aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gimmel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gimmelon mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gimmelin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa