Päivitetty 21.12.2021

Kodin saanut koira: NUUSKAMUIKKUNEN


Syntymäaika: 1/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.12.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin yksivuotias Nuuskamuikkunen löytyi toisen koiran, Gimmelin, kanssa Cosoban tarhan läheisestä metsästä syksyllä 2020. Eräs paikallinen nainen toi ystävälliset koirat Adinan luokse tarhalle, jotta ne saisivat vielä mahdollisuuden parempaan elämään.

Nuuskamuikkunen asuttaa tarhalla häkkiään Gimmelin kanssa ja pariskunta tulee erinomaisesti toimeen keskenään. Molemmat koirat suhtautuvat myös ystävällisesti häkin ohi liikkuviin toisiin koiriin. Koirasosiaalinen Muikkunen voisi arvostaa tulevasta kodista löytyvää koiraseuraa, mutta myös elämä ainoana koirana sujuisi reippaalta pojalta varmasti hyvin.

Nuuskamuikkunen on energisen, aktiivisen ja iloisen oloinen poika. Se innostuu kovasti sitä häkkiin tervehtimään tulevista ihmisistä ja pomppii ja hyörii ilahtuneena tulijan luona. Nuuskamuikkusen heinäkuussa tavanneet vieraat kuvailevat sen olevan “sellainen rakkautta täynnä oleva höpsö, pussailee paljon ja höseltää innostuneena ihmisen luota toiselle”. Se rakastaa, kun saa jäädä ihmisen luokse nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista.

Nuuskamuikkunen ei tarhalla hauku mitenkään erityisen paljoa, mutta osallistuu kyllä luonnollisesti tarhan muiden koirien ääntelyyn.

Nuuskamuikkunen vaikuttaa reippaalta tyypiltä, joka varmasti voisi sopeutua monenlaiseen, aktiivista koiraa etsivään perheeseen. Nuuskamuikkunen arvostaisi varmasti, jos sillä tulevassa kodissaan olisi mahdollisuus johonkin hauskaan harrastukseen ihmisensä kanssa ja pääsisi pitkille ja vauhdikkaille lenkeille päivittäin. Ihan sohvaperunaksi tästä aktiivisesta pojasta ei ole.

Kooltaa Nuuskamuikkunen on iso keskikokoinen koira, eli noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa. Painoa on kertynyt sille hieman liikaa ja sen olisikin hyvä pudottaa muutama kilo. Sen jaloissa voi nähdä jälkiä pentuajan heikosta ruokavaliosta lievän nilkkojen väätymisen muodossa, mutta tämä ei Nuuskamuikkusen menoa hidasta. Tulevan perheen voi kuitenkin olla hyvä heti alusta asti panostaa ravinnerikkaaseen ruokavalioon, eikä esimerkiksi nivelravinteista tai fysioterapiastakaan varmasti olisi Nuuskamuikkusen kohdalla haittaa.

Päivitykset

18.12.2021
Tänään Nuuskamuikkusen elämä muuttui, kun se pääsi matkaamaan Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Nuuskamuikkunen ja perhe!

17.11.2021
Vihdoin Nuuskamuikkustakin odottaa oma koti! Nuuskamuikkunen on varattu.

7.11.2021
Herttainen, aina yhtä iloinen Nuuskamuikkunen otti Kulkurien aktiivit lokakuisella matkalla avosylin vastaan. Nuuskamuikkusen mielestä ihmisen huomio, rapsutukset ja seura on maailman paras asia ja sen koko pylly heiluu saadessaan ihmiseltä rapsutuksia. Myös toiset koirat ovat sen mielestä ihania ja vierailun aikana Nuuskamuikkunen tervehtii häkin ulkopuolella olevia koiria ystävällisesti ja karkaakin mahdollisuuden saadessaan häkistä juoksemaan muiden koirien kanssa pihalle. Nuuskamuikkunen oli selvästi innoissaan tästä seikkailusta, mutta palasi ongelmitta häkkiinsä kun sitä mentiin hakemaan. Nuuskamuikkunen on kaikin tavoin todella tasapainoisen, energisen ja iloisen oloinen tyyppi, emmekä ymmärrä, miten sen omaa kotia ei vieläkään ole löytynyt.

Lisätty myös uusia kuvia ja videoita.

11.8.2021
Nuuskamuikkunen ja häkkikaveri Gimmel saivat Suomesta vieraita Embla-yhdistyksestä ja me taas iloisista tarhan asukeista ihania, tuoreita kuulumisia! Nuuskamuikkunen on oma, reipas, iloinen itsensä ja se ilahtui sen häkkiin saapuvista vieraista ikihyväksi. Nuuskamuikkusen olisi jo aika löytää se ikioma kotinsa.

Nuuskamuikkusen profiiliin lisättiin myös uusia kuvia ja video.

13.5.2021
Saimme Nuuskamuikkusesta uusia kuvia ja iloisen videon! Missä on tämän hurmaavan ja uskomattoman komean tyypin oma koti?

7.5.2021
Nuuskamuikkunen aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nuuskamuikkunen saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nuuskamuikkunen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nuuskamuikkusen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.