Päivitetty 21.12.2021

Kodin saanutkoira: TAPSA nykyisin HUPI


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/One Rescue Associaton)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
08.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tapsan tarina on todella surullinen. Se on hylätty ensimmäisen omistajan toimesta kuluneena vuonna ensin Onevetin klinikalle Bukarestiin. Koska Tapsa on pieni ja söpö, klinikan työntekijät adoptoivat pennun tutuilleen vuorotellen, mutta jokainen heistä aina palautti Tapsan lyhyen ajan jälkeen. Tapsa on adoptoitu ja hylätty Romaniassa jo neljä kertaa. Syytä siihen, miksi Tapsa hylätään ei suoranaisesti saada.

Cosoban tarhalla Tapsa elää tarhan pihassa vapaana ja se on alistuva toisia koiria kohtaan. Tapsa ei joudu tappeluihin muiden koirien kanssa, vaan se hakeutuu aktiivisesti muiden toisten koirien seuraan ja päivän päätteeksi saattaa käpertyä tiiviisti useamman koiran väliin nukkumaan. Tapsa varmasti arvostaisi turvallista ja reipasta koirakaveria tulevassa kodissa. Pomotteleva tuleva koirakaveri ei saisi olla Tapsan alistuvan luonteen vuoksi.

Tapsa on hieman surullisen ja reppanan oloinen koira, jonka olemuksesta huokuu, että elämä ei ole alkanut kovin ruusuisella tavalla. Ihmisten luokse Tapsa ei hakeudu omaehtoisesti tarhalla ja se vaikuttaa olevan tottumaton ihmisen kosketukseen. Tapsa on pennuksi itsenäisen oloinen. Tulevassa kodissa suloinen Tapsa tulee tarvitsemaan positiivisia kokemuksia ihmisistä, kosketuksesta ja käsittelystä. Ymmärrettävästi Tapsa tulee vaatimaan aikaa, jotta se voi jälleen oppia luottamaan ihmisiin ja siihen että sitä ei jälleen kerran hylätä ihmisen toimesta.

Pikkuisella Tapsalla on ikää noin 9 kuukautta. Säkäkorkeutta pikkuisella on arvion mukaan noin 35 cm ja painoa noin 10 kg. Tapsa on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen. Tarhalla Tapsan ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä.

18.12.2021
Hupi saapui Suomen oman perheensä luokse.

29.11.2021
Upea Tapsa nykyisin Hupi on varattu Suomeen omaan kotiin. Onnea Hupille ja sen tulevalle perheelle!

08.11.2021
Herttainen Tapsa on lisätty adoptio-ohjelmaan.
__________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tapsa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tapsa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tapsan yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.
______________________________________________________________________

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.